Game of Thrones: Με ποια οικογένεια έχει σχέση ο Βασιλιάς των White Walkers;

default image

Ποιος είναι ο Βασιλιάς των White Walkers που ξύπνησαν για τα καλά και απειλούν όλα τα Βασίλεια και όλους τους ήρωες του Game of Thrones, μέσα και έξω από το Τείχος; ΠΡΟΣΟΧΗ, SPOILERS (Pics+Vid)

Το όγδοο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones ήταν μέσα στα τρία καλύτερα που έχουμε δει μέχρι σήμερα μαζί με τον “Ματωμένο Γάμο” και την πολιορκία του Τείχους.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν είναι μόνο προσωπική άποψη του υπογράφοντος, αλλά και άποψη χιλιάδων οπαδών της σειράς ανά τον κόσμο που είδαν επιτέλους αυτό που περίμεναν.

Μάχες και εξέλιξη.

Η Μάχη του Hardhome έρχεται λοιπόν να αλλάξει τα πάντα και να θέσει νέα δεδομένα στην πλοκή.

Πριν πάμε παρακάτω, διευκρινίζουμε:

Το παρόν άρθρο περιέχει SPOILERS και όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει τα επεισόδια των πέντε σεζόν μέχρι σήμερα, καλό θα ήταν να μην το διαβάσουν.

Πριν φτάσουμε στο επίμαχο ερώτημα που θέσαμε στον τίτλο, ας πούμε τα εξής. Στο 8ο επεισόδιο είδαμε:

Τον Τίριον να κερδίζει την εμπιστοσύνη της Ντενέρις.

Τον Τζόρα να παίρνει τον δρόμο του μονομάχου.

Τη Σέρσεϊ να βρίσκεται φυλακισμένη σε αδιέξοδο.

Την Άρια να μεταμορφώνεται και να αποποιείται το παρελθόν της.

Τον Θίον – Ρίκ να “ξαλαφρώνει” λέγοντας στη Σάνσα πως δεν σκότωσε τα αδέρφια της τελικά.

Και τον Όλι να προσπαθεί να συνηθίσει στην ιδέα της συμμαχίας των “κορακιών” με τους Άγριους που είχαν σκοτώσει την οικογένεια του.

Και μετά φτάνουμε στο Hardhome και στο απόλυτο μακελειό.

 

Ο Τζον με τους τρεις άντρες του και τον Τόρμουντ προσπαθούν να πείσουν τους Άγριους ότι τους συμφέρει η συμμαχία, υπό έναν όρο. Να προσφέρουν τις βοήθειες τους όταν επιτεθούν οι White Walkers.

Για αρχή ξεφορτώνονται τον Lord of Bones και προχωρούν στο Συμβούλιο των αρχηγών.

Οι διαφωνούντες αποφασίζουν να παραμείνουν στο Hardhome και οι σύμμαχοι επιβιβάζουν πρώτα τα γυναικόπαιδα τους στα καράβια πριν φύγουν και αυτοί με τις βάρκες του Τζον Σνόου.

Κάπου εκεί έχουμε την χιονοστιβάδα που δεν είναι χιονοστιβάδα αλλά το ξύπνημα των ζωντανών – νεκρών.

Οι στρατηγοί των White Walkers κοιτούν από ψηλά την ώρα που οι στρατιές τους κάνουν επίθεση και στην ουσία… σκοτώνουν και κερδίζουν δυνάμεις. Οι νεκροί που αφήνουν πίσω τους γίνονται νέοι στρατιώτες για τον αρχιστράτηγο με τα κέρατα στο κεφάλι και τα μπλε μάτια.

Εδώ ξεκινάει η παραφιλολογία που οφείλεται σε ένα “λάθος” του HBO.

Η ομάδα παραγωγής “βάφτισε” τον αρχιστράτηγο, “Night’s King”, στους τίτλους του επεισοδίου ” Oathkeeper” από την τέταρτη σεζόν και τα blogs των φανατικών του Game of Thrones, πήραν φωτιά.

Η πρώτη εμφάνιση:

Με άλλα λόγια δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον απόλυτο αρχηγό των White Walkers αλλά πλέον, ίσως τελικά να μπορούμε να τον ταυτοποιήσουμε.

Ποιος είναι ο Night’s King:

Συμβουλευόμαστε λοιπόν το wiki.westeros.gr και το awoiaf.westeros.org και καταλήγουμε στα παρακάτω:

Ο Night’s King (Βασιλιάς της Νύχτας) είναι σύμφωνα με τα βιβλία του Martin, ένας θρυλικός Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς που έζησε κατά την Εποχή των Ηρώων.

Σύμφωνα με το θρύλο του Westeros, ο Βασιλιάς της Νύχτας έζησε κατά την Εποχή των Ηρώων, όχι πολύ μετά από την αποπεράτωση του Τείχους.

Ήταν ένας ατρόμητος πολεμιστής που έγινε ο δέκατος τρίτος Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς. Αργότερα, ερωτεύτηκε μια γυναίκα “με δέρμα λευκό σαν το φεγγάρι και μάτια σαν μπλε αστέρια”. Την κυνήγησε και την αγάπησε μολονότι “το δέρμα της ήταν κρύο σαν πάγος”, και “όταν της έδωσε τον “καρπό” του της έδωσε και την ψυχή του”, όπως αναφέρεται στα βιβλία.

Την έφερε πίσω στο Nightfort (Νυχτερινό Οχυρό) και μετά την ανίερη ένωσή τους, αυτός ανακήρυξε τον εαυτό του Βασιλιά κι εκείνη Βασίλισσά του, και διοίκησε το Νυχτερινό Οχυρό σαν να ήταν το κάστρο του για δεκατρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της σκοτεινής βασιλείας του, διέπραξε τρομερές θηριωδίες για τις οποίες ακόμη αφηγούνται ιστορίες στο Βορρά.

Μόνο όταν ο “Μπράντον ο Θραύστης”, ο Βασιλιάς του Χειμώνα, και ο Τζόραμουν, ο “Βασιλιάς-πέρα-από-το-Τείχος”, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ο Βασιλιάς της Νύχτας νικήθηκε και η Νυχτερινή Φρουρά ελευθερώθηκε.

Μετά την πτώση του, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκανε θυσίες στους Others, όλες οι αναφορές γι’ αυτόν καταστράφηκαν και το ίδιο του το όνομα απαγορεύτηκε και ξεχάστηκε. Είναι πιθανόν αυτό το γεγονός να οδήγησε τους άρχοντες του Βορρά να απαγορεύσουν στη Νυχτερινή Φρουρά να χτίζει τείχη στα οχυρά της, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα οχυρά θα είναι πάντα προσβάσιμα από το νότο.

Οι μέιστερ είναι δύσπιστοι απέναντι στον θρύλο.

Καθώς κατευθυνόταν βόρεια, ο Μπραν Σταρκ θυμάται ιστορίες που έλεγε η γριά παραμάνα, υπηρέτρια στο Γουίντερφελ, στα παιδιά των Σταρκ για τον Βασιλιά της Νύχτας και το Νυχτερινό Οχυρό.

“He had been the thirteenth man to lead the Night’s Watch, she said; a warrior who knew no fear. ‘And that was the fault in him,’ she would add, ‘for all men must know fear”

Έλεγε ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Βασιλιάς της Νύχτας ήταν ένας Μπόλτον, ένας Μάγκναρ του Σκάγκος, ένας Άμπερ, ένας Φλιντ, ένας Νόρρεϋ ή ένας Γούντφουτ. Ωστόσο, προσδιορίζει την ταυτότητά του Βασιλιά της Νύχτας λέγοντας ότι ήταν ένας Σταρκ του Γουίντερφελ και αδερφός του Βασιλιά του Βορρά και υπαινίσσεται ότι το όνομά του ήταν Μπράντον.

Τα παραπάνω προκύπτουν σαν εύλογες υποθέσεις μετά την “γκάφα” που είχε κάνει η εταιρεία παραγωγής HBO και μας φέρνει πλέον αντιμέτωπους με το ερώτημα της ταυτότητας του αρχηγού των White Walkers. Το μυστήριο πάντως αναμένεται να λυθεί στα επόμενα επεισόδια.

Αυτό που με βεβαιότητα ξέρουμε, είναι πως ο αρχιστράτηγος είναι ο μόνος που μπορεί να φτιάχνει από τους νεκρούς, νέους νεκροζώντανους στρατιώτες. Να διευκρινίσουμε επίσης πως οι White Walkers είναι η ηγετική ομάδα και έχουν συνείδηση.

Τα “ice zombies” είναι οι σκελετωμένοι στρατιώτες τους. Όλοι σκοτώνονται με Βαλυριανό Ατσάλι, με δρακόγυαλο και με δρακοφωτιά.

 

 

Μαντέψτε λοιπόν, ποιος ή ποιοι, έχουν το πλεονέκτημα στη μάχη με τα ζόμπι. Και αυτό δεν είναι spoiler, είναι μια απλή εκτίμηση.

Καλή τύχη σε όλους.

 

 

Διαβάστε  περισσότερα για το «Game of Thrones» εδώ

και εδώ: Game of Thrones, ‘Hardhome’: The Wildling Dead

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα