Game of Thrones: Πρώτο με διαφορά στήθους και δεν είναι τυχαίο

default image

Η επιστήμη απεφάνθη τα στήθη των γυναικών του Game of Thrones μοιάζουν εκπληκτικά μεταξύ τους και θεωρούνται από το ανδρικό κοινό ως τα ωραιότερα της τηλεόρασης (pics)

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει κάνει το Game of Thrones μια από τις αγαπημένες σειρές των ανδρών είναι οι γοητευτικές γυναικείες παρουσίες και τα προσόντα τους. Και αν κάποιοι από εσάς αναρωτιέστε πως γίνεται τα στήθη των γυναικών που εμφανίζονται στη σειρά μοιάζουν και είναι όλα εντυπωσιακά, τότε ήρθε η ώρα με τη βοήθεια της επιστήμης να λύσουμε και αυτό το μυστήριο.

 

Είναι πολλές οι φορές που τα γυναικεία στήθη του Game of Thrones έχουν χαρακτηριστεί “μαγικά” χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αφού δεν είναι ούτε πολύ πληθωρικά, αλλά ούτε και πολύ μικρά. Αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε είναι πως όλες οι γυναίκες που έχουν τολμήσει να αποκαλύψουν τα συγκεκριμένα προσόντα τους, τα έχουν εξαιρετικά καλοσχηματισμένα. Έτσι, στη θέα τους το ανδρικό κοινό παραμιλά!

Όμως, αποτελεί πραγματικά μυστήριο το γεγονός ότι για το εύρος του cast δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα με “άσχημα” στήθη. Με αποτέλεσμα να προσεγγίζουμε δυο πιθανές εξηγήσεις, η πρώτη αφορά στο ότι ο George R.R. Martin, ο συγγραφέας της σειράς, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα τέλειο κόσμο, όπου κάθε γυναίκα είναι τέλεια, πράγμα λίγο δύσκολο. Ενώ, η δεύτερη εξήγηση αφορά στο γεγονός ότι το HBO έχει καταλάβει ότι το σεξ πουλάει και γι’ αυτό έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε οι ηθοποιοί να είναι προσεκτικά επιλεγμένες.

 

Αυτό όμως δεν έγινε στην τύχη, καθώς οι υπεύθυνοι για την επιλογή του cast της σειράς συμβουλεύτηκαν ανθρωπολόγους. Έτσι, μετά από έρευνα κατέληξαν πως τα καλοσχηματισμένα στήθη μεσαίου μεγέθους είναι αυτά που ελκύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών. Γεγονός που αποτελεί έκπληξη καθώς πολλοί θα περίμεναν πως στην πρώτη θέση της έρευνας θα τερμάτιζε το πληθωρικό στήθος.

Γιατί όμως προτιμώνται τα μεσαία στήθη;

Οι ερευνητές και οι ανθρωπολόγοι αναφέρουν πως τα καλοσχηματισμένα μεσαία στήθη είναι απόδειξη νεότητας και υγείας, ενώ παράλληλα δείχνουν πως η γυναίκα βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο γονιμοποίησης. Αντίθετα, τα μεγάλα στήθη συνδυάζονται στο υποσυνείδητο των ανδρών με μεγαλύτερες ηλικίες. 

 

Παρόλα, αυτά οι παραπάνω ισχυρισμοί φαίνεται να ίσχυαν περισσότερο στο παρελθόν, καθώς στο παρόν ο θαυμασμός του ανδρικού πληθυσμού για το συγκεκριμένο είδος, σχετίζεται με την εμμονή που έχουν για την νεότητα. Πράγμα που μαρτυρά την αποφυγή της ωρίμανσης και του επερχόμενου θανάτου.

Επομένως, η ιδανική ερωτική φαντασίωση για τον ανδρικό πληθυσμό είναι οι γυναίκες που διατηρούν τη νεότητά τους και οι σωματικές τους αναλογίες θυμίζουν αυτές μιας 20χρονής.

 

Επειδή, όπως αναφέρθηκε οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα καλοσχηματισμένα μεσαίου μεγέθους στήθη αποτελούν μαγνήτη για τους άνδρες θα ήταν απαράδεκτο από μέρους των υπεύθυνων να μην το εκμεταλλευτούν. Έτσι, κατά τη διάρκεια της επιλογής των ηθοποιών οι υπεύθυνοι φρόντισαν να είναι και αυτό ένα από τα κριτήρια. Και από ό,τι φαίνεται τα κατάφεραν περίφημα.

“Η αλήθεια είναι πως ένας παραγωγός πληρώνει για τα πιο τέλεια στήθη” παραδέχεται ο γνωστός σκηνοθέτης Jeff Olan.

Όμως για να μην παρεξηγηθούμε δεν αρκούν μόνο δυο ωραία στήθη για να πάρει μια  ηθοποιός τον ρόλο, αλλά απαιτείται ταλέντο και φυσικά εντυπωσιακή παρουσία, ώστε να δημιουργήσει μια εικόνα που δύσκολα μπορεί να χαθεί από το μυαλό του θεατή.

 

Σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή των ηθοποιών έχει και η άνεσή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι έμφυτη, καθώς δύσκολα αισθάνεται άβολα μια γυναίκα με “εξαιρετικά” στήθη. Ακόμα και στις περιπτώσεις οι ηθοποιοί αισθάνονται άβολα, το ηθικό τους μπορεί να τονωθεί με τη βοήθεια μερικών ακόμη μηδενικών στην επιταγή τους.

Μήπως τελικά το Game of Thrones τείνει να δημιουργεί πρότυπα ομορφιάς, που είναι αποδεκτά από το ανδρικό κοινό, αλλά αποτελούν εφιάλτη για το γυναικείο;

(Πηγή: fusion)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα