Λάκης, the Muppet

default image

Διαβάστε για τον Λάκη Λαζόπουλο και τη σχέση του με τα Muppets (Vid)

Mε αφορμή την νέα πολυαναμενόμενη ταινία της Disney, “The Muppets” (στους κινηματογράφους 2 Φεβρουαρίου), μια σημαντική προσωπικότητα από κάθε χώρα στην οποία θα προβληθεί η ταινία, καλείται να είναι το νέο μέλος αυτού του ανορθόδοξου θιάσου, να γίνει με άλλα λόγια ο ίδιος ένα Muppet!

Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να απαντήσει καλύτερα σε αυτό το πρωτότυπο κάλεσμα  από τον Λάκη Λαζόπουλο. Ο δημοφιλής Έλληνας δημιουργός, οπαδός και ο ίδιος των Muppets, δάνεισε την εμφάνιση του σε ένα Muppet που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση.

Μετά από 4 εβδομάδες, το μοναδικό αυτό Muppet κατέφθασε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μαζί με το alter ego του Λάκη Λαζόπουλο την πρώτη εκπομπή AΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ που σηματοδοτεί και την επιστροφή του αγαπητού κωμικού ηθοποιού στην τηλεόραση του  ALPHA που αναμένεται στα μέσα με    τέλη Φεβρουαρίου.

Το ντεμπούτο του Muppet με την μορφή του Λάκη  Λαζόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, ενώ στην εκπομπή «Ελένη» την ίδια ημέρα προβλήθηκαν για πρώτη φορά τα teaser της εκπομπής τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα Muppets.

Λίγα λόγια για την ταινία

It’s time to play the music, it’s time to light the lights… again!

“Είμαστε εδώ για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να σας κάνουμε να γελάσετε και ίσως έτσι καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ανόητο,  ιδίως αν σκεφτείς ότι προέρχεται από το στόμα ενός βατράχου. Όμως, τα Muppets με την τρέλα τους πάντα προσπαθούσαν να είναι πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο και να δείξουν ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι, ούτε το πόσο παράξενο μπορεί να σε θεωρούν οι γύρω σου, αφού πάντα θα υπάρχει ένα μέρος, όπου θα είσαι ευπρόσδεκτος και θα βρεις κάποιους που σε νοιάζονται. Και όταν ανακαλύψεις αυτό το μέρος, τότε μπορεί να συμβούν τα πιο υπέροχα πράγματα!”

Κέρμιτ ο βάτραχος

Οι φημισμένοι ήρωες του Τζιμ Χένσον βάζουν τα καλύτερα τους και ετοιμάζονται να προσφέρουν για μια ακόμη φορά – δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στη μεγάλη οθόνη («The Muppets from Space», 1999) άφθονο κέφι στους πιστούς τους fans. Το «The Muppets» έσπασε τα ρεκόρ εισπράξεων στο αμερικανικό box-office, ενώ ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, που την ανακηρύξαν ως μια από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς. Την ταινία σκηνοθετεί ο Τζέιμς Μπόμπιν, ο οποίος, μαζί με τον –υπεύθυνο για τη μουσική της επιμέλεια– Μπρετ ΜακΚένζι, αποτελούν τα μυαλά πίσω από την ξεκαρδιστική, πολυβραβευμένη βρετανική κωμική σειρά του HBO «Flight of the Conchords». Ουσιαστικοί εμπνευστές, όμως, της συγκεκριμένης αναβίωσης του θρυλικού Muppet Show δεν είναι άλλοι από τον Τζέισον Σίγκελ («Όταν με Παράτησε η Σάρα», «Άτακτη Καθηγήτρια») και τον Νίκολας Στόλερ («Σηκωτός για τη Συναυλία», «Όταν με Παράτησε η Σάρα»), οι οποίοι συνυπογράφουν το σενάριο της ταινίας. Τηρώντας την πολύχρονη παράδοση του show, στο «The Muppets» εμφανίζονται και διάφοροι guest stars από τους χώρους της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε διάφορους ρόλους-έκπληξη!

Στις μίνι διακοπές τους στο Λος Άντζελες, ο Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος fan των Muppets στον κόσμο, ο αγαπημένος του αδελφός Γκάρι και η κοπέλα του Μαίρη, πληροφορούνται πως ο μεγιστάνας του πετρελαίου Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή. Αμέσως οι τρεις τους αποφασίζουν να προσεγγίσουν τον Κέρμιτ τον βάτραχο στην έπαυλή του και με τη βοήθειά του να αναζητήσουν τους παλιούς φίλους και συνεργάτες του, πείθοντάς τους να προχωρήσουν στην επανασύνδεση του δημοφιλέστατου θιάσου τους. Σκοπός τους να διοργανώσουν τον μεγαλύτερο τηλεμαραθώνιο στην ιστορία των Muppets, με τη ελπίδα να συγκεντρώσουν τα $10 εκατομμύρια που απαιτούνται, ώστε το θέατρό τους να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο Τεξ Ρίτσμαν δεν σκοπεύει να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα, αφού ποτέ του δεν χώνεψε τα «άνοστα» αστεία των Muppets.

Κυκλοφορεί και στα ελληνικά

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν

Σενάριο: Τζέισον Σίγκελ, Νίκολας Στόλερ

Παραγωγή: ­Ντέιβιντ Χόμπερμαν, Τοντ Λίμπερμαν

Φωτογραφία: Ντον Μπέρτζες

Μοντάζ: Τζέιμς Τόμας

Οργάνωση παραγωγής: Στιβ Σάκλαντ

Κοστούμια: Ραέλ Αφιλέι

Μουσική: Κρίστοφερ Μπεκ

Μουσική επιμέλεια: Μπρετ ΜακΚένζι

Μαριονετίστες: Στιβ Γουίτμαϊρ, Έρικ Τζέικομπσον, Ντέιβ Γκελζ, Μπιλ Μπαρέτα, Ντέιβιντ Ρούντμαν, Ματ Βόγκελ, Πίτερ Λινζ

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Σίγκελ, Έιμι Άνταμς, Κρις Κούπερ, Ρασίντα Τζόουνς, Γουόλτερ, Κέρμιτ ο βάτραχος, Μις Πίγκυ, Φόζι ο αρκούδος, Γκόνζο, Άνιμαλ, Στάτλερ & Ουόλντορφ 

Διάρκεια: 103’

Επίσημο site: http://Disney.com/muppets

Στους κινηματογράφους από τις 2 Φεβρουαρίου 2012, σε διανομή Feelgood Entertainment.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα