"Το ζαχαρωτό χωριό και τα χαμένα παραμύθια"

"Το ζαχαρωτό χωριό και τα χαμένα παραμύθια"

"Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον… δεν είναι ψέματα", λέει η Αντωνία Καλλιμούκου, η οποία θα σας μαγέψει!

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα χωριουδάκι με σπίτια από πολύχρωμα παπλώματα και κλωστές, δρόμους στρωμένους με ζάχαρη και κανέλλα, πηγές χυμών, σοκάκια που μύριζαν κρέμα φράουλα… Ένα μέρος υπέροχο, στολισμένο με χαρά, διασκέδαση και άφθονα ζαχαρωτά. Όλοι θα θέλαμε να ζούμε σε αυτό το μαγικό χωριό!

Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα, ίσως το χειρότερο για τους μικρούς μας φίλους: Μπορεί να είχαν όλα όσα θα επιθυμούσε κάθε παιδί, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχαν ακούσει παραμύθια. Κι όταν μια μέρα μια ωραία πεταλούδα μαρτύρησε πως υπάρχουνε τα παραμύθια, τα παιδιά του χωριού έμειναν άφωνα. Θέλετε να τα βοηθήσετε να μάθουν αμέσως τι συμβαίνει;…

Η Αντωνία Καλλιμούκου, εκτός από συγγραφέας, είναι οικονομολόγος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και ασχολείται με το μόντελινγκ – αναδείχτηκε αναπληρωματική Σταρ Ελλάς το 2007.

Η εικονογράφος Δήμητρα Αδαμοπούλου γεννήθηκε πριν από 27 χρόνια στην Αθήνα – κι όχι στη θάλασσα, όπως θα έπρεπε… Για να ξεπεράσει λοιπόν το σοκ, ξεκίνησε να ζωγραφίζει! Σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, το κινούμενο σχέδιο, το 3D animation, τα κόμικς κ.ά.

Αν θέλετε να ζήσετε την πιο λαχταριστή παιδική περιπέτεια, ταξιδέψτε στο Ζαχαρωτό Χωριό!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων "Τετράγωνο" στο www.ekdoseistetragono.gr

SHARE:

24Media Network