Μίμης Πλέσσας: "Με εκμεταλλεύτηκαν, αλλά μακάρι να είχα να δώσω κι' άλλα"

Μίμης Πλέσσας
Μίμης Πλέσσας EUROKINISSI

"Όλοι με εκμεταλλεύτηκαν. Με άφησε κανείς ανεκμετάλλευτο; Και το λέω με την κάκιστη έννοια.Με αυτά κάνανε τις τεράστιες καριέρες τους", δήλωσε ο Μίμης Πλέσσας.

Ο Μίμης Πλέσσας μίλησε στον Κώστα Τσουρό και την εκπομπή "Καλύτερα, δε γίνεται!" για τον Γιάννη Σπανό, την Κατοχή και τα τραγούδια του, με τα οποία άλλοι "έχτισαν" καριέρες.

Ο Μίμης Πλέσσας, ο ζωντανός θρύλος της μουσικής, έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια. Όπως είπε ο ίδιος, έχει γράψει 3220 τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πλέσσα για την εκμετάλλευση: "Όλοι με εκμεταλλεύτηκαν. Με άφησε κανείς ανεκμετάλλευτο; Και το λέω με την κάκιστη έννοια. Βρες έναν που να μην με εκμεταλλεύτηκε, που να σκέφτηκε αυτόν τον κακομοίρη που τα έγραψε...Με αυτά κάνανε τις τεράστιες καριέρες τους"

Αφορμή της συζήτησης στάθηκε η εμφάνιση του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Γιώργο Κατσαρό. "Η σχέση με τον Γιώργο είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Τον λέω "μαεστράκι", δούλευε σε πολύ δύσκολες δουλειές. Εκτιμούμε ο ένας τον άλλον, σπάνιο ανάμεσα σε δύο συναδέλφους σολίστες".

Για την εμφάνισή τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αποκάλυψε ότι μαζί τους θα ήταν και ο αλησμόνητος Γιάννης Σπανός, που έφυγε πρόσφατα και τόσο ξαφνικά από τη ζωή. "Έχω την εντύπωση ότι ακόμα χρωστάω στον Γιάννη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίμης Πλέσσας ενώ τόνισε ότι έχει καημό που δεν κατάφερε να πάει στην κηδεία του.

Ο Μίμης Πλέσσας αναφέρθηκε και στα χρόνια της κατοχής "Να πονάνε τα δόντια μου να πονάνε τα νύχια μου. Με λυσσάξανε στο ξύλο στη Γκεστάπο. Μου βγάλανε τα νύχια, μου σπάσανε τα δόντια, μου έριχναν μπουνιές, μου έσπασαν τη γνάθο".

SHARE: