Oscars 2014: Ο Πολ Γουόκερ, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και οι άλλοι μεγάλοι απόντες της βραδιάς

default image

Ο θάνατός τους συγκλόνισε το Χόλιγουντ και τον υπόλοιπο κόσμο. Και η βραδιά των Όσκαρ ήταν αφιερωμένη στους ηθοποιούς που έφυγαν νωρίς και σε εκείνους που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο (Pics)

Οι ηθοποιοί που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα τιμήθηκαν στην 86η απονομή των βραβείων Όσκαρ. Κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία, που άφησαν ιστορία με τους θρυλικούς ρόλους τους και κάποιοι νεότεροι, ωστόσο τόσο ταλαντούχοι, ώστε να μην ξεχαστούν.

Ο Πολ Γουόκερ, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά ταινιών “Fast and Furious”, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 40 ετών, σε τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα τον περασμένο Νοέμβριο, συγκλονίζοντας τον κόσμο, ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων.

Δείτε τους μεγάλους νικητές της 86ης απονομής των βραβείων Όσκαρ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, που άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 46 ετών, από υπερβολική δόση ναρκωτικών τον Ιανουάριο, βύθισε στη θλίψη το Χόλιγουντ.

Ο ηθοποιός Πίτερ Ο Τουλ, γνωστός κυρίως για τον θρυλικό του ρόλο ως Λόρενς της Αραβίας, ήταν μεταξύ των ηθοποιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή πρόσφατα. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, στο Λονδίνο.

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών, κατά τη διάρκεια διακοπών με τον γιο του, τον περασμένο Ιούνιο. Τελευταίος διάσημος ρόλος του ήταν του Τόνι Σοπράνο στην τηλεοπτική παραγωγή του HBO “The Sopranos”.

Το παιδί φαινόμενο του παγκόσμιου κινηματογράφου, η Σίρλεϊ Τεμπλ, που “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών τον περασμένο μήνα, τιμήθηκε από τους διοργανωτές των βραβείων.

Μεταξύ των τιμώμενων για την παρουσία και προσφορά τους στον χώρο του θεάματος και ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, γνωστός και από τη συμμετοχή του στις ταινίες “Harry Potter”, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών.

Από τις μεγάλες οθόνες πέρασε και η φωτογραφία του Ρότζερ Έμερτ, κριτικού, που έχασε τη μεγάλη του μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 70 ετών, το 2013.

Αν και δεν εμφανίστηκε δική της φωτογραφία, αναφορά έγινε και στη Σάρα Τζόουνς, χειριστή κάμερας, που πέθανε τον Ιανουάριο.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν ήταν ο τελευταίος σε σειρά, από τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν στις οθόνες του Dolby Theatre, με την Μπέτι Μίντλερ να ερμηνεύει το “Wind beneath my wings”. Η 68χρονη ηθοποιός με τη συγκινητική ερμηνεία της ολοκλήρωσε το αφιέρωμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα