“Out”: Η πρώτη animation ταινία της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή

“Out”: Η πρώτη animation ταινία της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή
"Out" Twiter / @Pixar

Η ταινία μικρού μήκους "Out" είναι η πρώτη του διάσημου studio animation, στην οποία ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ομοφυλόφιλος. Πώς τη σχολίασαν οι θεατές.

Η νέα ταινία μικρού μήκους της Pixar, της εταιρείας που ανήκει στη Disney, με τίτλο “Out” θυμίζει τις κλασικές κωμωδίες της Disney, ωστόσο, διαθέτει και μια ιδιαίτερη πρωτιά, καθώς είναι η πρώτη ταινία του στούντιο στην οποία ο κεντρικός ήρωας, ο κύριος πρωταγωνιστής, είναι ομοφυλόφιλος.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν νεαρό άνδρα που ονομάζεται Greg, ο οποίος φοβάται να πει στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος και ανησυχεί ότι θα δουν μια φωτογραφία του με τον φίλο του, όταν έρχονται στο σπίτι του για να τον βοηθήσουν στη μετακόμιση. Χάρη σε κάποια μαγικά από μια μωβ γάτα και ένα ροζ σκυλί, ο Greg αλλάζει σώμα με τον σκύλο του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των γονιών του.

Σύμφωνα με το CNN, η ταινία έκανε το ντεμπούτο της την Παρασκευή στην υπηρεσία streaming Disney+. Το “Out” γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Steven Clay Hunter, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές ταινίες της Pixar, συμπεριλαμβανομένων των “Toy Story 4” και “Finding Dory”, ως μέρος της σειράς SparkShorts της Pixar, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ανακαλύπτει νέους αφηγητές και να πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνικές.

Οι άνθρωποι μοιράστηκαν τις αντιδράσεις τους στο Twitter με το hashtag #PixarOut. Πολλοί είπαν ότι έκλαψαν όταν την παρακολούθησαν και ευχήθηκαν να υπήρχε όταν μεγάλωναν, ενώ μερικά άτομα έγραψαν ότι δεν το θεώρησαν κατάλληλο μήνυμα για παιδιά.

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε πέρυσι από το Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) διαπίστωσε ότι μόνο το 18,4% των mainstream ταινιών που κυκλοφόρησαν το 2018 περιελάμβαναν χαρακτήρες LGBTQ. Καμία από τις κυκλοφορίες της Disney εκείνο το έτος δεν είχε χαρακτήρα LGBTQ, σύμφωνα με τη μελετη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα