Σε ποια χώρα απαγορεύθηκε το Pokemon Go και γιατί

default image

Σε μια χώρα οι εθισμένοι στο Pokemon Go έπρεπε να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι αλλοιώνει τον πολιτισμό (Pics)

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παίχτες του διασημότερου παιχνιδιού των τελευταίων ημερών, του Pokemon Go, στη Σαουδική Αραβία, της οποίας η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευσή του.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της χώρας, που προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να αποτάξει από πάνω της τη ‘ρετσινιά’ των οπισθοδρομικών, αρχίζοντας να αναγνωρίζει τα διακαιώματα των γυναικών και να ανέχεται τους ομοφυλόφιλους πολίτες της, αποφάσισε να απαγορεύσει το Pokemon Go. H αιτιολογία ήταν ότι το παιχνίδι αλλοιώνει τον πολιτισμό της χώρας και δεν ταιριάζει στο Ισλάμ.

 

Κάπως έτσι, στο όνομα της θρησκεία, δεκάδες χιλιάδες παίχτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη φρενίτιδα που έχει κατακτήσει τον κόσμο και να υπακούσουν στους νόμους της χώρας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, το παιχνίδι προωθεί τα τυχερά παιχνίδια, τα οποία απαγορεύονται στη Σαουδική Αραβία.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Pokemon “τρώει πόρτα” από την κυβέρνηση της χώρας, καθώς το 2001 αποφασίστηκε ότι το καρτούν προσέβαλε την επίσημη θρησκεία της χώρας, μιας και σ’ αυτό εμφανίζονται σταυροί, το σύμβολο του χριστιανισμού και αστέρια, το σύμβολο του Ιουδαϊσμού.

Μάλιστα, ο σεΐχης  Saleh Al-Fozan υποστηρίζει πως στο παιχνίδι υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές στον πολυθεϊσμό.

Το Pokemon Go έχει γίνει πολύ δημοφιλές στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ωστόσο οι Σαουδάραβες το αποχαιρέτησαν πολύ νωρίς.

(ΠΗΓΗ: Independent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα