The Voice: Η Ελληνίδα που μάγεψε τους coach στην Τουρκία

The Voice: Η Ελληνίδα που μάγεψε τους coach στην Τουρκία

Ελληνίδα από την Θράκη βρέθηκε στο τουρκικό The Voice και ερμήνευσε το 'Όλα σε θυμίζουν' κάνοντας όλες τις καρέκλες να γυρίσουν. Τι ρώτησαν οι Τούρκοι coaches την Αϊσούν από τη Ροδόπη (vid)

Μπορεί το The Voice στην Ελλάδα να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, μια ελληνική φωνή όμως τα καταφέρνει εξίσου καλά και στη γειτονική Τουρκία. Η Αϊσούν Χουσεΐν από τη Ροδόπη εμφανίστηκε στη σκηνή και ερμήνευσε στα ελληνικά το ‘Όλα Σε θυμίζουν’, αποδίδοντας το τελευταίο κουπλέ του και στην τούρκικη γλώσσα. Η ερμηνεία της έπεισε τους κριτές που γύρισαν όλοι, διεκδικώντας τη στην ομάδα τους.

Αν και η διαδικασία των blind auditions στο τούρκικο Voice έχει ολοκληρωθεί και η εμφάνιση της Χουσεΐν συνέβη στις 25 Νοεμβρίου, το βίντεο με τη συμμετοχή της έγινε viral στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μάλιστα μεταδόθηκε με τρόπο που να δείχνει πως η μουσουλμάνα στο θρήσκευμα από τη Θράκη πέρασε μόλις και μετά βίας, με έναν μόνο coach να πατάει το κουμπί.

Διαβάζουμε στον Παρατηρητή της Θράκης πως η Ροδοπίτισσα Αϊσούν, από τον Έβρενο της Ροδόπης είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου της Κομοτηνής και πλέον φοιτήτρια στο Εκσισεχίρ της Τουρκίας. Η Αϊσούν επέλεξε να πάει με την ομάδα του συγκροτήματος των Athena (ναι, η καρέκλα στην Τουρκία είναι διπλή για τα μέλη του συγκροτήματος που είχε εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision το 2004) και βρίσκεται αυτές τις μέρες στη διαδικασία των battles.

Μιλώντας στον «ΠτΘ» η ίδια μίλησε για την εμπειρία της στο γνωστό τηλεπαιχνίδι, υπογραμμίζοντας πως είχε προετοιμαστεί και για το χειρότερο σενάριο, αυτό της μη πρόκρισής της στην επόμενη φάση.

Μου άρεσε από πολύ μικρή να τραγουδάω, ωστόσο μπορώ να πω ότι ο λόγος που ξεκίνησα να το βλέπω σε πιο σοβαρή βάση ήταν ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του πατέρα μου

«Μου άρεσε από πολύ μικρή να τραγουδάω, ωστόσο μπορώ να πω ότι ο λόγος που ξεκίνησα να το βλέπω σε πιο σοβαρή βάση ήταν ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του πατέρα μου» θα μας πει, επισημαίνοντας πως παρά τη μεγάλη της αγάπη για το τραγούδι, πρώτος στόχος της αυτή τη στιγμή είναι να αποφοιτήσει από την Γερμανική Φιλολογία που σπουδάζει και έπειτα να φοιτήσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Εδώ στα φωνητικά για το τραγούδι σε μουσική και στίχους του Χρήστου Χατζόπουλου:

Η Αϊσούν επέλεξε τελικά να τραγουδήσει το «Όλα σε θυμίζουν»- “Οlmasa Μektubun” τόσο στα ελληνικά όσο και στα τούρκικα, με την καθοδήγηση του μαέστρου της ορχήστρας του παιχνιδιού κ. Ταρίκ Σεζέρ, ενώ οι δύο άλλες της επιλογές ήταν το «Στο πα και στο ξαναλέω» – “Firtina” επίσης στα ελληνικά και τα τούρκικα, αλλά και το «Άλλα μου λένε τα μάτια σου» μόνο στα ελληνικά.

Το σιρτάκι και τα πιάτα που σπάνε

Στη συνέχεια της ακρόασης, οι κριτές ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα. Μία από αυτούς έκανε μάλιστα την απόλυτη γκάφα, να ζητήσει από την Ελληνίδα να ερμηνεύσει το ορχηστρικό συρτάκι, με τους υπόλοιπους της παρέας αν τη διορθώνουν, λέγοντας πως πρόκειται για χορό.

Στη συνέχεια, οι coaches ενδιαφέρθηκαν για ένα άλλο ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό έθιμο, εκείνο του σπασίματος πιάτων. Εκείνο που δεν γνωρίζουν στην Τουρκία βέβαια, είναι πως το εν λόγω “εθιμοτυπικό” δεν συνηθίζεται πλέον, οπότε όταν η Αϊσούν ρωτήθηκε γιατί το κάνουμε, απάντησε απλά “πιθανότατα για πλάκα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα