Τι σκότωσε ο Άη Γιώργης; Το ερώτημα που όλους μας ενώνει

Τι σκότωσε ο Άη Γιώργης; Το ερώτημα που όλους μας ενώνει
Η σκηνή από το 50-50 Youtube

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου θυμόμαστε τη θρυλική σκηνή από την κωμική σειρά 50-50, όταν ο Νικηφόρος, ο Μίμης και ο Παύλος τραγούδησαν το ανεπανάληπτο "Τι σκότωσε ο Άη Γιώργης".

Το 50-50 αποτελεί μία από τις καλύτερες κωμικές σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Οι περιπέτειες του Μίμη, του Νικηφόρου και του Παύλου σκόρπισαν αρκετές φορές γέλια στους τηλεθεατές.

Σκηνές και ατάκες τους θυμόμαστε μέχρι σήμερα, όμως υπάρχει μία που έχει μετατραπεί σε… θρύλο και σήμερα στην γιορτή του Αγίου Γεωργίου έρχεται στην επικαιρότητα (ή απλώς βρήκαμε μια ευκαιρία να την απολαύσουμε ξανά).

Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίμη, ο Κίμωνας, έχει χωρίσει με αποτέλεσμα να στραφεί στον Θεό. Έτσι, ο πατέρας του αποφασίζει να μετατρέψει το σαλόνι του σπιτιού του σε εκκλησία και με τη βοήθεια των φίλων του να πλησιάσει με αυτόν τον τρόπο τον γιο του.

Ντυμένοι όλοι σαν Καθολικοί μοναχοί ψέλνουν, όμως τα πράγματα ξεφεύγουν όταν ο Νικηφόρος κάνει την εμφάνισή του με μία ρόμπα της Ξανθίππης, η οποία στο πίσω μέρος έχει την εικόνα ενός δράκου. Ενώ οι υπόλοιποι του κάνουν παρατήρηση για την αμφίεσή του και τη σχέση της με την Ορθοδοξία, εκείνος απαντάει με το “Τι σκότωσε ο Άη Γιώργης”.

Έπειτα ακολουθεί ρεσιτάλ με τους τρεις πρωταγωνιστές να κάνουν την ατάκα του Νικηφόρου τραγούδι. Η σκηνή μάλιστα ήταν βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, ενώ γυρίστηκε με μεγάλη δυσκολία, αφού συντελεστές και ηθοποιοί γελούσαν τόσο πολύ που ο σκηνοθέτης (είναι ο Βασίλης, ο ιδιοκτήτης του περίφημου τσιπουράδικου) αναγκάστηκε να εκκενώσει το χώρο.

Η σκηνή τελειώνει με έναν έξαλλο Κίμωνα που τους κατηγορεί για βλασφημία και φυσικά με την απορία της Ξανθίππης όταν αντικρίζει τους τρεις μοναχούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα