Αναστάσιος Ζαρίφης: Γεννήθηκε κορίτσι, αλλά από 3 ετών αισθανόταν αγόρι

Αναστάσιος Ζαρίφης: Γεννήθηκε κορίτσι, αλλά από 3 ετών αισθανόταν αγόρι

Ο Αναστάσιος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Μετά τα Μεσάνυχτα" της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για τη ζωή του, για τα στάδια της συνειδητοποίησής του, αλλά και για την οικογένειά του.

Ο Αναστάσιος Ζαρίφης από την ηλικία των 3 ετών αισθανόταν πως το φύλο με το οποίο γεννήθηκε δεν τον αντιπροσωπεύει, αφού βαθιά μέσα του ένιωθε πως ήταν αγόρι.

Από πολύ μικρός ήξερε πως η φυλο-μετάβαση ήταν για αυτόν μονόδρομος και για αρκετά χρόνια προσπαθούσε να γνωστοποιήσει στους οικείους του αυτό που του συμβαίνει.

Ο Αναστάσιος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Μετά τα Μεσάνυχτα” της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για τη ζωή του, για τα στάδια της συνειδητοποίησής του, αλλά και για την οικογένειά του.

Αναφέρθηκε στο πόσο υποστηρικτικοί ήταν οι γονείς και ο αδελφός του, καθώς και στη συγκινητική κίνηση του πατέρα του να τον συστήσει εκ νέου στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Ο Αναστάσιος μίλησε για τα τρανς άτομα, λέγοντας:

“Οι τρανς άνθρωποι δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Έχουν όπως όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες προσδοκίες, τις ίδιες ανάγκες, προερχόμαστε από οικογένεια, δεν έχουμε κάτι το διαφορετικό, δεν φυτρώσαμε, δεν ήρθαμε από τον Άρη. Έχω μπαμπά, έχω μαμά, έχω αδερφό και απλά τυχαίνει όταν γεννιόμαστε να μας καταγράφουν με ένα διαφορετικό φύλο με το οποίο ερχόμαστε σε σύγκρουση με αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι το πραγματικό μας φύλο.”

Όσον αφορά στους γονείς του και το πώς αντιμετώπισαν την απόφασή του, ο Αναστάσιος δήλωσε: “Εγώ είμαι τυχερός διότι οι γονείς μου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, παρόλο που δεν ξέρανε. Αρχικά, θεώρησαν ότι είναι δικό τους λάθος. Ούτε αυτοί φταίνε, ούτε εγώ, ούτε εγώ. Είναι κάτι που συμβαίνει. Τώρα υπάρχει το ίντερνετ, υπάρχουν πληροφορίες, υπάρχει το σωματείο διεμφυλικών ατόμων. Όταν εγώ έψαχνα πώς να το πω και να το γνωστοποιήσω, δεν υπήρχαν όλες αυτές οι πληροφορίες.”

Επίσης, προσπάθησε να εξηγήσει το πώς ένιωθε ως κορίτσι: “Ένιωθα ότι δεν με αντιπροσωπεύει αυτό το σώμα, ότι όλα αυτά τα χρόνια εγώ υποδύομαι ένα ρόλο που μου βάλανε από τα χαρτιά μου απ’ όταν γεννήθηκα και το ζούσα όλο αυτό στη σιωπή.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα