Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: Ξέσπασε κατά δημοσιογράφων – “Τo ‘Ράδιο Αρβύλα’ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως ήταν”

Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: Ξέσπασε κατά δημοσιογράφων – “Τo ‘Ράδιο Αρβύλα’ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως ήταν”
Αντώνης Κανάκης ΑΝΤ1

"Άστραψε και βρόντηξε" για την τραγωδία στα Τέμπη ο Αντώνης Κανάκης, ενώ σχολίασε τις απαράδεκτες τοποθετήσεις διαφόρων δημοσιογράφων. "Κάνουν όλοι ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε στην χαζοχαρούμενη πραγματικότητα" είπε.

Διαφορετική ήταν η εκπομπή των “Ράδιο Αρβύλα” που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (06/03), η οποία μάλιστα ξεκίνησε απευθείας χωρίς το σήμα, με τον Αντώνη Κανάκη να αναφέρεται εκτενώς στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να ξεσπά κατά των υπευθύνων, ενώ σχολίασε αυστηρά και αιχμηρά τις τοποθετήσεις διάφορων δημοσιογράφων για την τραγωδία.

Στην έναρξη της εκπομπής, ο γνωστός παρουσιαστής είπε: “Όταν ξεκίνησε το “Ράδιο Αρβύλα”, πριν 15 χρόνια, ήταν τότε που σκότωσαν τον Αλέξη και είχαμε βρεθεί σε τρομακτικά παράξενη θέση. Ήταν βέβαια άλλες εποχές, δεν είχε το διαδίκτυο στη σημερινή του μορφή και βγαίναμε σε καθημερινή βάση, ειδικά την πρώτη μέρα και δεν ξέραμε τι κάναμε, βγάζαμε το μέσα μας, ό,τι υπήρχε στο μυαλό μας.

Θυμάμαι την ψυχολογία εκείνες τις ημέρες, θέλαμε να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί. Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για όσους κυβερνούν και τους προηγούμενους, έχεις ένα θυμό και λες “δε θέλω να ζω μέσα σε αυτό το πράγμα”, σκέφτομαι και λέω “θεέ μου να μην ξαναχρειαστεί να βγούμε υπό παρόμοιες συνθήκες”.

Κι όμως χρειάστηκε. Θα βγούμε για να βγούμε να εκφράσουμε όσα σκεφτόμαστε και και συζητάμε, όπως κι εσείς. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Είμαστε θλιμμένοι και θυμωμένοι, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια ροή, η οποία όμως δε θα υπάρχει. Ο λόγος δε θα είναι δομημένος., θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι

Για τον σταθμάρχη, για τον τράγο, για τους εαυτούς μας”.

“Άστραψε και βρόντηξε” κατά δημοσιογράφων ο Κανάκης

Στη συνέχεια, αφότου προβλήθηκε ένα βίντεο με απαράδεκτες δηλώσεις διάφορων δημοσιογράφων για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε:

“Οι εκφράσεις όπως παπαγάλος που χρησιμοποιούνται ή τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι λίγα. Όταν η δημοσιογραφία είναι υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατίας.

Μη στενοχωριέστε θα βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς. Γιατί μπορούν να δημιουργούν μια πλασματική πραγματικότητα. Όσο κι αν λέτε ότι βρέχει ενώ σας φτύνουν, δεν βρέχει. Σας φτύνουν. Όσο κι αν αύριο έχετε 200 site, 200 μικρούς δημοσιογράφους, πέντε εφημερίδες, φιλαράκια και κολλητούς και μπορείτε να τους βάλετε όλους να γράφουν αυτό που εσείς θέλετε, σας φτύνουν”.

“Το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στη μορφή που ήταν”

Ο Αντώνης Κανάκης είπε, επίσης, πως ο ίδιος και η ομάδα του, δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνεχίσουν το “Ράδιο Αρβύλα” με τη μορφή που είχε ως σήμερα. Όπως ανέφερε: Μας είναι δύσκολο να συνεχίσουμε το Ράδιο Αρβύλα αυτή τη σεζόν, και πέρυσι με όσα είχαν γίνει λέγαμε πότε θα έρθει η ώρα να τελειώσουμε. Προσπαθούσαμε να συνειδητοποιήσουμε το μιντιακό τσίρκο.

Κάνουν όλοι ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε στην χαζοχαρούμενη πραγματικότητα. Μέσα στο τριήμερο πένθος άρχισε ήδη η επιστροφή στην πραγματικότητα, έπαιζε το Survivor, έβλεπα αναρτήσεις για τη μία γκόμενα που φιλούσε.

Η επιστροφή αυτή βολεύει και τα κέρδη. Θέλει χαρά η διαφήμιση και η λοβοτομή. Εμείς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και δεν μπορούμε και δεν θέλουμε. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε με το Ράδιο Άρβυλα σε αυτή την πραγματικότητα.

Τη μέρα που έγινε αυτό το κακό είχαμε προγραμματισμένη επίσκεψη στην παιδική ογκολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ μαζί με τον Χρήστο, συναντήσαμε τον Λάζαρο, τον Ραφαήλ. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε, ελπίζουμε ότι ο ΑΝΤ1 θα κατανοήσει και μέχρι στιγμής θα κατανοήσει”.

Μετά την επιστροφή από το διαφημιστικό διάλειμμα, ο παρουσιαστής διευκρίνισε ότι το “Ράδιο Αρβύλα” δεν μπορεί να συνεχίσει με την δομή που είχε μέχρι σήμερα: “Από ό,τι καταλάβαμε από τα μηνύματα, αυτό που είπα ήταν διφορούμενο και πρέπει να το διευκρινίσω. Δεν εννοούσα ότι εξαφανιζόμαστε, αλλά ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στην μορφή που ήταν. Έχουμε σκέψεις να βγούμε αύριο από το περιβάλλον του Βινυλίου και να κάνουμε κάποιες εκπομπές που δεν θα είναι το Ράδιο Αρβύλα, όπως το ξέραμε”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα