Ελένη Κοκκίδου: Τα δάκρυα για τη μητέρα της και ο λόγος που φεύγει από τη “Μουρμούρα”

Ελένη Κοκκίδου: Τα δάκρυα για τη μητέρα της και ο λόγος που φεύγει από τη “Μουρμούρα”
Ελένη Κοκκίδου Glomex

Η Ελένη Κοκκίδου μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την απώλεια των γονιών της, περιγράφοντας την σχέση που είχε μαζί τους. Τι είπε για την απόφασή της να αποχωρήσει από τη σειρά "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα".

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/06) η γνωστή ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου, η οποία μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την απώλεια των γονιών της, αλλά και για την απόφασή της να αποχωρήσει έπειτα από 10 χρόνια από την κωμική σειρά “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα”.

Η αγαπημένη ηθοποιός που κέρδισε χθες το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη συμμετοχή της στην ταινία “Black Stone” στα Βραβεία “Ίρις”, είπε αρχικά: “Το βραβείο που πήρα το έβαλα δίπλα στη φωτογραφία της μητέρας μου, την οποία έχασα πριν από 40 μέρες. Την έχω στο κέντρο του τραπεζιού, ήθελα να της το αφιερώσω”.

Μιλώντας για την απώλεια των γονιών της, ανέφερε: “Όταν έφυγε ο πατέρας μου ένιωσα ότι μου έδωσε τη σκυτάλη. Γιατί ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος του κόσμου, ο οποίος έχτισε από το μηδέν τη ζωή του και τη ζωή μας. Μου έδωσε δύναμη. Αποδεχόμενος αυτό που είμαι και αυτό που κάνω ως δουλειά, μου έδωσε τη σκυτάλη να συνεχίσω, έχοντας μου δώσει τις δικές του ικανότητες και έχοντας μου δείξει πώς ζει ένας δυνατός άνθρωπος με όραμα“.

“Ο πατέρας μου έφυγε από καρδιά, μπαμ και κάτω. Δεν τον έκλαψα ποτέ… και ποτέ δεν θα τον κλάψω, γιατί νιώθω ότι ήταν πολύ τυχερός που δεν αρρώστησε, που δεν έσβησε, που δεν έλιωσε. Έφυγε άρχοντας”, δήλωσε η γνωστή ηθοποιός.

Όσο για τη μητέρα της και την πρόσφατη απώλειά της, η Ελένη Κοκκίδου εξήγησε: “Η μαμά ήταν αντίθετη από μένα. Δεν είχαμε κοινά στοιχεία με τη μητέρα μου. Το παιδί μιμείται το ίδιο φύλο, το αγόρι τον πατέρα κοιτάζει και το κορίτσι τη μαμά κοιτάζει. Ήταν ήσυχη, ήταν φίνα. Η μητέρα μου παρέμεινε ένα κορίτσι μέχρι το τέλος. Εγώ ήμουν έντονη, ταλαντούχα, η μαμά δεν ήταν έτσι. Γνώρισε, όμως, πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες στα νιάτα της, ήταν φίλη του Γκάτσου, του Ελύτη, του Πλωρίτη, την έβαλαν και έπαιξε στην πρώτη μεταπολεμική ταινία. Ήταν πάρα πολύ όμορφη, είχε τη χάρη που έχει μια μπαλαρίνα. Εγώ καμία σχέση, ένας διάολος. Ήταν ένα εύθραυστο πλάσμα“.

Και πρόσθεσε για τα συναισθήματά της: “Είναι νωρίς. Πάντως νιώθω οτι η ζωή μου είναι πριν και μετά. Γιατί την φρόντιζα. Έχοντας αυτό το εύθραυστο πλάσμα απέναντί μου, δεν θα μπορούσα ποτέ να το βεβηλώσω, να της μιλήσω άσχημα, να πω “άι στο καλό, σηκώνομαι φεύγω”. Δεν θα της το έκανα ποτέ αυτό. Οπότε δεν επαναστάτησα ποτέ. Και από τότε που έφυγε ο πατέρας μου, την είχα υπό την προστασία μου. Τα τελευταία χρόνια επειδή ήταν κατάκοιτη, ήταν το κορίτσι μου, ήταν το μωρό μου. Της έλεγα συνέχεια σ’ αγαπώ. Φυσικά και μου λείπει. Σκάει μόνο του. Να, τώρα μου έσκασαν δάκρυα επειδή την αναφέραμε. Φεύγω από την πρόβα και μέχρι να φτάσω στο αυτοκίνητο, έχει σκάσει”.

Η μάνα είναι σώμα, είναι το σώμα σου. Ο πατέρας είναι αυτός που σε φέρνει σε επαφή με την κοινωνία. Αυτός θα σε πάρει και θα σε οδηγήσει στον κόσμο. Η μητέρα είναι αυτή που σου δημιουργεί την ψυχή, το συναίσθημα, είναι η μάνα. Είναι διαφορετική η απώλεια του πατέρα και της μητέρας” κατέληξε.

Η “Μουρμούρα”

Σχετικά με την αποχώρησή της από την επιτυχημένη σειρά, η Ελένη Κοκκίδου επιβεβαίωσε πως το ζευγάρι της, ο Αντώνης Αντωνίου, θα παραμείνει, ενώ για την ίδια είπε:

“Στην “Μουρμούρα” είπα πολύ εύκολα το “ναι” γιατί μου άρεσε πάρα πολύ το σενάριο της Έλενας Σολωμού, η οποία έγραφε για το δικό μου ζευγάρι. Επίσης, μου άρεσε ότι ήμασταν μόνο δύο, οπότε είχα έλεγχο σε αυτό που γινόταν. Εάν ήταν μια κανονική κωμωδία με πολύ κόσμο, δεν ξέρω αν θα έλεγα τόσο εύκολα “ναι”. Ήταν μια συνθήκη ιδανική για μένα και ήθελα την εμπειρία να παίξω κωμωδία μπροστά σε κάμερα”.

“Είμαι πολύ περίεργος άνθρωπος, θέλω να ζήσω πάρα πολλά, όσο πιο πολλά γίνεται μέχρι να πεθάνω. Ήθελα λοιπόν να δω πως είναι όλο αυτό. Το είδα τον πρώτο χρόνο, τον δεύτερο, τον τρίτο, οπότε μετά από 10 χρόνια είπα “φτάνει” και ένιωσα μέσα μου ότι έκανε τον κύκλο του αυτό. Πάμε για άλλα τώραδήλωσε.

Τέλος, παραδέχθηκε πως το τελευταίο επεισόδιο θα είναι “ένας αποχαιρετισμός”, ενώ άφησε έναν υπαινγιμό για τον ρόλο της: “Θα φύγω από… μουρμούρα στην σειρά, μπορεί να επιστρέψω στα όνειρα του Μηνά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα