ΕΣΡ: Αντίστροφη μέτρηση για τις δυο άδειες εθνικής εμβέλειας

ΕΣΡ: Αντίστροφη μέτρηση για τις δυο άδειες εθνικής εμβέλειας
Αλλάζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο καθώς προχωρά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες George Vitsaras / SOOC

Οι αιτήσεις για τις δυο τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας μπορούν να κατατεθούν έως τις 20 του μηνός στις 3 το μεσημέρι. Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του ΕΣΡ.

Τις αιτήσεις για τις δυο τηλεοπτικές άδειες ετοιμάζεται να υποδεχθεί το ΕΣΡ ως τις 28 Φεβρουαρίου  στις 3.00 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία αυτή για τις δύο άδειες που «έμειναν στο ράφι» προήλθαν από αίτημα που κατέθεσε η Αλτερ Εγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το χρονοδιάγραμμα του ΕΣΡ έχει ως εξής:

-08.02.2019: Στα γραφεία του ΕΣΡ (10.00 πμ) παρουσιάζεται ο κωδικοποιημένος κατάλογος υποβολής των δικαιολογητικών προς τους ενδιαφερόμενους

-28.02.2019: Τα μέλη του ΕΣΡ από τις 12.00 το μεσημέρι θα βρίσκονται σε «ανοικτή» διάσκεψη ως και τις 3.00 μ.μ.. για την υποδοχή των αιτήσεων. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή 3.500.000 ευρώ (πλην Αλτερ  Εγκο) και  από παράβολη υπέρ του δημοσίου ύψους 30.000 ευρώ. Την ίδια μερα δημοσιοποιούνται οι συμμετέχοντες

-04.03.2019: Αποσφράγιση και καταγραφή του περιεχομένου των φακέλων  με δυνατότητα παράτασης μιας μέρας. Ακολουθεί ο ουσιαστικός έλεγχος επί της συνδρομής των νόμιμων προυποθέσεων για τη συμμετοχή των υποψηφίων στα επόμενα σταδια του διαγωνισμού.

Αν υπάρχουν ως δύο συμμετέχοντες, τότε μετά και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των μετόχων, χορηγούνται οι άδειες, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση(2+1 συμμετέχοντες) θα διενεργηθεί  πλειστηριασμός για τις 2 άδειες. Αν μια από τις 2 άδειες δεν χορηγηθούν θα παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και την προκήρυξη των θεματικών  αδειών εθνικής εμβέλειας που ως τώρα είναι 3. Τότε θα προστεθεί  σε αυτές και θα γίνουν 4.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα