Game of Thrones. Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Game of Thrones. Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Μια ματιά στην προϊστορία του Game of Thrones θα μας κάνει να καταλάβουμε γιατί ο Τζέιμι Λάνιστερ δεν ήταν καθόλου μα καθόλου διαβασμένος

Πεδίο του Πυρός. Η μεγάλη μάχη κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης του Αίγκον. Η μυθολογία του Game of Thrones μας δείχνει πως η ιστορία, ίσως επαναλάβει τα πεπραγμένα της.

Όπως διαβάζουμε στο wiki.westeros, ο Αίγκον προσγειώθηκε στο σημείο που αργότερα θα χτιζόταν το Κινγκς Λάντινγκ και άρχισε να υποδουλώνει τα Επτά Βασίλεια.

Ο Βασιλιάς Λόρεν του Βράχου ένωσε τις δυνάμεις τους με το Βασιλιά Μερν της Μεγάλης Πεδιάδας σε μια προσπάθεια να διώξει τον κατακτητή.

Ο Λόρεν είχε στο πλευρό του 55.000 στρατιώτες ενώ ο Αίγκον είχε 11.000 πιστούς ακόλουθους και φυσικά, τρεις δράκους. Σαν θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία;

Για την ακρίβεια, ο Αίγκον είχε το ένα πέμπτο του στρατού του αντιπάλου του, αλλά οι δράκοι έκαναν φυσικά τη διαφορά.

Ο Τζον Μούτον του Μέιντενπουλ, ένας από τους πρώτους άρχοντες που υποτάχθηκαν στους Ταργκάρυεν, διοικούσε το στρατό των Ταργκάρυεν.

Σύμφωνα με τις “γραφές”, το πεδίο στο οποίο διεξήχθη η μάχη ήταν στεγνό εκείνη τη μέρα. Οι σύμμαχοι συντάχθηκαν και επιτέθηκαν στις άμυνες των Ταργκάρυεν. Αλλά τότε και οι τρεις δράκοι των Ταργκάρυεν πέταξαν στον αέρα και άρχισαν να βάζουν φωτιά σε όλο το πεδίο της μάχης σε όλα τα σημεία, ειδικά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι σύμμαχοι, ενώ ο Μόουτον βρισκόταν στην αντίθετη μεριά.

Από τους συμμάχους, 4.000 έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά και 10.000 υπέφεραν από εγκαύματα .Από τους Ταργκάρυεν λιγότεροι από 100 έχασαν τη ζωή τους ενώ η Βισένυα δέχτηκε ένα βέλος στον ώμο.

Ήταν η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου όπου και οι τρεις δράκοι των Ταργκάρυεν, Βάγκαρ, Μεράξες και Μπαλήριον, συμμετείχαν στη μάχη την ίδια στιγμή. Ο Βασιλιάς Μερν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πέθαναν και μαζί του πέθανε και ο Οίκος Γκάρντενερ. Ο στρατός τους ηττήθηκε και ο Αίγκον ο πρώτος, αναδείχθηκε νικητής.

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς Λόρεν παρέδωσε το δικαίωμά τους στη βασιλεία και έγινε Φύλακας της Δύσης υπό τη βασιλεία του Αίγκον I.

O Χάρλεν Ταϊρέλ, καστελάνος του Χάιγκαρντεν, παρέδωσε τις δυνάμεις της Μεγάλης Πεδιάδας στον Αίγκον. Ο Αίγκον τον αντάμειψε δίνοντάς στον Οίκο Ταϊρέλ κυριαρχία στην Μεγάλη Πεδιάδα και χρίζοντάς τον Άρχοντα του Χάιγκαρντεν και Φύλακα του Νότου.

Εν συνεχεία, ένα στράτευμα των Βορείων κάτω από την ηγεσία του Βασιλιά του Βορρά, Τόρρεν Σταρκ, προέλασε εναντίον των Παραποτάμιων Περιοχών.

Ο Αίγκον διέκοψε την προέλασή του προς το Νότο και συνάθροισε το στρατό και τους δράκους του για να τον συναντήσουν στις όχθες του Κόκκινου Ποταμού της Τρίαινας, ανατολικά του Ρίβερραν. Ο Τόρρεν σκόπευε να συγκρουστεί με τον Αίγκον σε μάχη, αλλά βλέποντας τον πελώριο στρατό του Αίγκον και τους δράκους του συνειδητοποίησε την αφροσύνη του και γονάτισε μπροστά του δηλώνοντας υποταγή. Ο Αίγκον τον ονόμασε Άρχοντα του Βορρά και του Γουίντερφελ. Σε μεταγενέστερα χρόνια, ένα πανδοχείο χτίστηκε στο σημείο αυτού του συμβάντος, γνωστό ως το Πανδοχείο του Γονατιστού Άντρα.

Ο Τόρεν Σταρκ είναι πρόγονος του Τζον Σνόου για τον οποίο, μένει να δούμε αν θα πράξει αναλόγως, γονατίζοντας μπροστά στην Καλίσι που πλέον είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και εκείνη και τους τρεις της δράκους, όπως έπραξε δηλαδή ο δικός της πρόγονος, για να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Προφανώς ο Τζέιμι δεν γνώριζε ιστορία για να κάνει πίσω όταν ήρθε η ώρα της αναμέτρησης. Αλλιώς θα ήξερε τι είχε γίνει στη Μεγάλη Πεδιάδα όπου όπως είπαμε, χιλιάδες αντίπαλοι των πρώτων Ταργκάρυεν κάηκαν ζωντανοί.

Επειδή βέβαια οι δράκοι είναι τρεις και η προφητεία κάνει λόγο για έναν “Δράκο με τρία κεφάλια”, όπως είχαν πει και οι Αθάνατοι του Καρθ στην Ντενέρις, το ζητούμενο είναι ποιοι θα είναι οι άλλοι δύο καβαλάρηδες. Αν ισχύει η θεωρία ότι ο καβαλάρης του δράκου πρέπει να έχει αίμα Ταργκάρυεν, τότε ένας από τους υποψήφιους είναι ο Τζον, μιας και οι γονείς του φέρονται να είναι η Λυάννα Σταρκ και ο Ραίγκαρ Ταργκάρυεν. Εκτός κι αν ο Τζον είναι τελικά ο ίδιος ο Αζόρ Αχάι ο οποίος μεταφορικά, “θα επιστρέψει με τη μορφή ενός δράκου με τρία κεφάλια για να νικήσει το Μεγάλο Άλλο”.

O 7ος κύκλος ‘Game of Thrones’ προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, ενώ ο νέος κύκλος και τα παλιά επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO.

Το trailer του επόμενου επεισοδίου παρακάτω:

Το trailer επικεντρώνεται στους δράκους της Ντενέρις, ενώ ακούμε τη Σέρσεϊ να λέει πως “οτιδήποτε σταθεί στο δρόμο μας, θα το νικήσουμε”.

Στο Γουίντερφελ ο Μπραν “βλέπει” το στρατό των White Walkers να κατευθύνεται προς το Eastwatch, το ανατολικό κάστρο του Τείχους, και στην αίθουσα πολέμου του Ντράγκονστοουν, ο Τζον κάνει σχέδια με τον Ντάβος να του λέει πως τα “άσχημα, έρχονται”.

Το πέμπτο επεισόδιο θα έχει διάρκεια 60 λεπτών ενώ το έκτο θα φτάσει τα 71 και το έβδομο τα 81 λεπτά, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο που θα έχουμε δει μέχρι τότε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα