Game of Thrones: Τι θα γίνει αν η Daenerys ρίξει τον Jon Snow στη φωτιά

Game of Thrones: Τι θα γίνει αν η Daenerys ρίξει τον Jon Snow στη φωτιά

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση της Daenerys και του Jon Snow, ίσως κρύβει περισσότερα πράγματα από όσα περιμένουμε. Το αίμα που θα μιλήσει, οι προφητείες και η έλευση του εκλεκτού. ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS

Κορυφώνεται η ένταση στον έβδομο κύκλο του Game of Thrones, στο τρίτο επεισόδιο του οποίου θα έχουμε μια συνάντηση γιγάντων.

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Η θυελογέννητη Daenerys και ο καρπός του έρωτα ανάμεσα σε έναν Targaryen και μια Stark, Jon Snow, είναι οι δύο δημοφιλέστεροι υποψήφιοι για τον Σιδηρούν Θρόνο και την κυριαρχία των Επτά Βασιλείων. Μετά από αμέτρητες μάχες, δολοφονίες, ίντριγκες και δολοπλοκίες, οι δύο βασιλιάδες θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο και θα μιλήσουν για πόλεμο.

Τόπος συνάντησής τους το Dragonstone, η πρώτη βάση που εγκαταστάθηκαν οι αφέντες των δράκων,  όταν έφυγαν από τη Valyria για να εξαπολύσουν πόλεμο στο King’s Landing.

Δείτε το τρέιλερ του 3ου επεισοδίου με τα πρώτα πλάνα της συνάντησης:

Τα μέχρι τώρα σημάδια δείχνουν ότι η συνάντηση της ασημομαλλούσας Khaleesi με τον νυν βασιλιά του Βορρά δεν θα κυλήσει καθόλου ομαλά: Η Daenerys έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αναμένει την υποταγή του Snow σε αυτήν, δεδομένου ότι στην πρόσκληση που του απέστειλε ζήτησε ρητά εκείνος να παρουσιαστεί και να γονατίσει μπροστά της.

Ο ανυπότακτος ωστόσο Jon Snow, παρόλο που γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει τα πάντα για να σώσει τον λαό του από την απειλή που κατεβαίνει από τον Βορρά (σ.σ.: ο Night King, οι White Walkers και οι στρατιές των απέθαντών τους), δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής σημάδια ότι θα “πέσει” στα πόδια κάποιου βασιλιά ή βασίλισσας. Και οι δύο τους επιζητούν να συμμαχήσουν, η Daenerys γιατί χρειάζεται όσους περισσότερους συμμάχους μπορεί να βρει στον πόλεμο που θα ξεσπάσει με τους Lannister και ο Snow γιατί χρειάζεται τα κοιτάσματα από δρακόγυαλο που βρίσκονται κάτω από το Dragonstone (σ.σ.: το δρακόγυαλο είναι το μόνο υλικό που μπορεί να σκοτώσει τους εχθρούς από τον Βορρά).

Εμπόδια στην πολυπόθητη συμμαχία τους ωστόσο θα σταθούν σίγουρα ο εγωισμός της Khaleesi και η περηφάνια του Snow. Και ίσως ένα μυστικό που τους ενώνει με αίμα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραλληλισμός ανάμεσα στους δύο ήρωες ήταν εμφανής στο τελευταίο επεισόδιο: Η μητέρα των δράκων, ακούγοντας την περιγραφή της Melisandre για τον Jon Snow, ψέλλισε “Ακούγεται σαν σπουδαίος άντρας” (“He sounds like quite a man”). Δύο σεζόν πριν, την ίδια παρατήρηση είχε κάνει ο Aemon Targaryen για την Daenerys, όταν ο Sam τού διάβαζε τα κατορθώματά της στο Essos. Στην ίδια σκηνή βέβαια λίγο μετά έχουμε την διάσημη ατάκα του Aemon “Ένας Targaryen μόνος στον κόσμο είναι απαίσιο πράγμα” με τον Jon να μπαίνει μέσα στο πλάνο την ίδια στιγμή.

Όταν η Daenerys μαθαίνει για τον Jon Snow:

Το αίμα του δράκου

Το μυστικό που ενώνει τους δύο ήρωες είναι το αίμα: Όπως αποκαλύφτηκε, ο Jon Snow είναι γιος της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen, μεγάλου αδερφού της Daenerys. Αυτό σημαίνει ότι η Khaleesi είναι η βιολογική θεία του Snow και ότι στις φλέβες του κυλά το αίμα του Δράκου. Η Daenerys χάρη στην καταγωγή της έχει μαγικές δυνάμεις: Η φωτιά δεν την βλάπτει και μπορεί να ελέγχει τηλεπαθητικά (όχι πάντα σε μεγάλο βαθμό) τους τρεις δράκους της.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην περίπτωση που οι δύο βασιλιάδες συγκρουστούν, η Daenerys να επιτεθεί στον Snow με φωτιά. Αν αυτός δεν καεί,  εκτός από την έκπληξή της, η Daenerys θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι η τελευταία της φυλής της. Ωστόσο υπάρχει μια αναφορά στο βιβλίο ότι ο Snow στο παρελθόν έχει καεί στο χέρι από φωτιά όταν επιχείρησε να σώσει τον αρχηγό της Νυχτερινής Φρουράς από επίθεση (γεγονός που δείχνει ότι πιθανώς να μην είναι άκαυτος). Στην τηλεοπτική σειρά ωστόσο, όταν ο Snow πιάνει το καυτό φανάρι, δεν φαίνεται αν η θερμότητα τον τραυματίζει ή όχι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η προφητεία

Στο σύμπαν του Game of Thrones υπάρχει εδώ και χίλια χρόνια μια προφητεία, ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους ιερείς και πιστούς του Θεού του Φωτός, για έναν αρχαίο ήρωα γνωστό ως Azor Ahai, γνωστό και ως Πρίγκιπα της Υπόσχεσης (“the prince that was promised”). Βάσει αυτής, ο Ahai, ο οποίος πολέμησε το σκοτάδι με ένα φλογερό σπαθί που ονομάζεται Lightbringer, θα ξαναγεννηθεί μέσα από τη φωτιά και το αλάτι και θα σώσει τον κόσμο από την καταστροφή και το αιώνιο σκότος.

Η ακριβής διατύπωσή της αναφέρει:

Θα έρθει μια μέρα μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι που τα αστέρια θα αιμορραγούν και η κρύα αναπνοή του σκότους θα πέσει βαριά στον κόσμο. Σε αυτή τη φοβερή ώρα, ένας πολεμιστής θα βγάλει από τη φωτιά ένα φλεγόμενο σπαθί. Το σπαθί αυτό θα είναι ο Lightbringer, το Κόκκινο Ξίφος των Ηρώων, και εκείνος που θα το κραδαίνει θα είναι ο Azor Ahai που θα επιστρέψει στον κόσμο και το σκοτάδι θα υποχωρήσει στον διάβα του.

Η Melisandre μέχρι και το τέλος του 5ου κύκλου υποστήριζε ότι ο Πρίγκιπας της Υπόσχεσης ήταν ο Stannis Baratheon. Μετά την παταγώδη ήττα του Stannis από τους Bolton, τον θάνατο του Jon και τη συνακόλουθη ανάστασή του, η Melisandre άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο Jon Snow είναι ο Azor Ahai, δηλαδή ο μυθικός ήρωας που έσωσε τον κόσμο από το σκότος πριν χιλιάδες χρόνια και πλέον βρίσκεται πάλι στον κόσμο για να τον σώσει από τους “Άλλους”, δηλαδή τους White Walkers και τον στρατό τους.

Άλλωστε η λέξη “υπόσχεση” θυμίζει σε πολλούς την τελευταία φράση που είπε η Lyanna Stark στον αδερφό της Ned, όταν γέννησε τον Jon Snow: “Υποσχέσου μου Ned, υποσχέσου μου”¨επαναλάμβανε θέλοντας ο αδερφός της να προστατεύσει το νεογέννητο μωρό της.

H Lyanna και η υπόσχεση:

Βέβαια στο τελευταίο επεισόδιο, όταν η Melisandre, ανέφερε την προφητεία στην Daenerys, εκείνη απογοητεύτηκε που δεν πληροί τα κριτήρια να είναι ο Πρίγκιπας της Υπόσχεσης. Η ακόλουθος της Khaleesi ωστόσο, Missandei, έσπευσε να τονίσει ότι η λέξη “πρίγκιπας” όπως χρησιμοποιείται στο αρχαίο κείμενο δεν έχει φύλο και θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως “Πριγκίπισσα”, γεγονός που αναπτέρωσε το ηθικό της μητέρας των δράκων.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα εκπληρώσει την προφητεία…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα