Καρντάσιανς: Ενός sex tape εκατομμύρια (δολάρια) έπονται

Καρντάσιανς: Ενός sex tape εκατομμύρια (δολάρια) έπονται

Πώς η φίλη της Πάρις Χίλτον εξελίχθηκε – κι αυτή και η οικογένειά της - σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες περσόνες στον κόσμο. Keeping Up With The Kardashians

Το τηλεοπτικό φαινόμενο Καρντάσιαν έρχεται και στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του Alpha και αν και μάλλον στη “δύση” του, μας προκαλεί να αναζητήσουμε την ιστορία πίσω από μια αλλοπρόσαλλη οικογένεια που έγινε η πιο διάσημη στις ΗΠΑ και τον κόσμο, βγάζοντας απλά τα εν οίκω, εν δήμω. Η Κιμ Καρντάσιαν και το φλερτ με την αναγνωρισιμότητα πλάι στην Πάρις Χίλτον και την Νικόλ Ρίτσι, το Sex Tape που ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές της στην αμερικανική showbiz, η μητέρα – μάνατζερ που αποφάσισε να θησαυρίσει βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα των παιδιών της και ο πατριός Ολυμπιονίκης που ήθελε πάντοτε να γίνει γυναίκα. Καήκατε; Ας τα πάρουμε από την αρχή…

 

Η κόρη του μεγαλοδικηγόρου

Η Κιμ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1980 και είναι η δεύτερη από τα τέσσερα παιδιά του Ρόμπερτ και της Κρις Καρντάσιαν (μετέπειτα Κρις Τζένερ). Ο πατέρας της, αρμενικής καταγωγής, υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας και δικηγόρος, που απέκτησε αναγνωρισιμότητα όταν ανέλαβε την υπόθεση του παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου O.J. Simpson που κατηγορούνταν (μεταξύ άλλων) για τη δολοφονία της συζύγου του. Η πρωταγωνίστρια ενός από τα πιο φημισμένα sex tapes των τελευταίων δεκαετιών, φοίτησε σε καθολικό σχολείο θηλέων, πριν μπλεχτεί με το λαμπερό κόσμο της Showbiz ως στιλίστρια επωνύμων, μεταξύ των οποίων και της Πάρις Χίλτον.

Kimoji Daddy Drop today at noon! KIMOJI.COM #FathersDay @kimoji

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

Η μητέρα των Καρντάσιανς είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δημιουργία της παγκόσμιας επωνυμίας Kardashians, επωνυμία που αποφέρει στην οικογένεια κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τηλεοπτικό πρόσωπο, επιχειρηματίας και μάνατζερ της καριέρας τής Κιμ, αλλά και των υπόλοιπων παιδιών της.

 

Διευθύνει τη δική της εταιρεία παραγωγής, μετά την έναρξη του reality show που δείχνει τη ζωή της οικογένειάς της. Μετά το χωρισμό της με τον πατέρα των Καρντάσιαν παντρεύτηκε τον χρυσό ολυμπιονίκη Μπρους Τζένερ (νυν Κέιτλιν Τζένερ, μετά την πρόσφατη αλλαγή φύλου του). Με τον γάμο αυτό, η οικογένεια διευρύνθηκε με τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της από τους προηγούμενους γάμους του, αλλά και τους δύο καρπούς της δικής τους σχέσης, τις Κένταλ και Κάιλι Τζένερ.

Το sex tape που τα άλλαξε όλα…

Παρόλα αυτά, ως το 2007, δεν ήταν παρά ένα από τα δεκάδες πρόσωπα που περιτριγύριζαν την έκπτωτη διάδοχο των Χίλτον (η οποία επίσης επωφελήθηκε από ένα sec tape στο παρελθόν!!! Τι να την κάνεις την εμπειρία, αν έχει απλά μια βιντεοκάμερα!!) στο The Simple Life. Το σημείο καμπή για μια καριέρα που εκτοξεύτηκε σε απόλυτη αναγνωρισιμότητα, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και μια θέση στην λίστα των New York Times με τις γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, υπήρξε το φιλμάκι με τις ερασιτεχνικές ερωτικές σκηνές με τον πρώην σύντροφό της Ray J. Ο τελευταίος είναι πιθανότατα εκείνος που διέρρευσε το βίντεο – χωρίς να είναι ακόμη γνωστός ο λόγος – με την οικογένεια Καρντάσιαν να χρησιμοποιεί κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να μηνύσει την εταιρία που κυκλοφόρησε το βίντεο.

*Καρέ από το επίμαχο βίντεο που έδωσε την ευκαιρία στην Κιμ να γίνει αυτό που έγινε

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η Κιμ τελικά πήρε αυτό που ήθελε εξ αρχής. Δόξα για την μυστηριώδη γυναίκα που επιδόθηκε δημόσια σε σεξουαλικές περιπτύξεις, αλλά και 5 εκατ. δολάρια από τα δικαιώματα πώλησης της πορνογραφικού περιεχομένου ταινίας.

Ξαφνικά, η Κιμ Καρντάσιαν έγινε διάσημη σε όλη τη χώρα και η Πάρις Χίλτον δεν την ήθελε πια στην παρέα της. Ήταν εκείνη το καινούριο παιχνίδι των mass media, των ταμπλόιντ και των Lifestyle εκπομπών. Απόδειξη; Η εκπομπή για τη ζωή της Χίλτον κόπηκε και ελάχιστες μέρες αργότερα βγήκε στον αέρα ένα άλλο reality, το “keeping up with the kardashians”. Η εκπομπή σε παραγωγή της μητέρας της οικογενείας, εξιστορούσε τις ζωές της οικογένειας με επίκεντρο φυσικά το καμάρι των Καρντάσιαν, το κορίτσι που έφερε τη δόξα (και το χρήμα) σπίτι, την Κιμ.

Έκτοτε, η Κιμ Καρντάσιαν βρίσκεται συνεχώς μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά το γιατί. Δεν είναι δημοσιογράφος, δεν είναι ηθοποιός, ούτε η δουλειά της σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την showbiz. Για την ακρίβεια δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και δουλειά. Κι όμως, είναι προσκεκλημένη στα μεγαλύτερα event μόδας, σε πάρτι και εκδηλώσεις “must” για την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος. Φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο των πιο αναγνωρίσιμων περιοδικών, πέραν του Playboy και του Paper, έντυσε το εξώφυλλο και της κατά τα άλλα εκλεπτυσμένης Vogue. Διάσημοι μόδιστροι δέχονται με χαρά να της προσφέρουν τα πολύτιμα κομμάτια των κολεξιόν τους.

Η τέχνη του “σκανδαλίζειν”

Το χειμώνα του 2014, η Κιμ λάδωσε τον υπερμεγέθη πισινό της και τον έβγαλε σε κοινή θέα στο εξώφυλλο του περιοδικού Paper. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού συνόδευαν το τεύχος με το hashtag #breaktheinternet και πράγματι, οι λήψεις της συγκεκριμένης συνέντευξης προκάλεσαν πανικό στο διαδίκτυο και τα μέσα μαζική δικτύωσης.

When you’re like I have nothing to wear LOL

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

KimKardashianWest.com

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

#BreakTheInternet

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

Η ίδια δήλωνε πως το εξώφυλλο αυτό τη βοήθησε να αισθανθεί καλύτερα με τον εαυτό της και το σώμα της, σε μια περίοδο που δεν ένιωθε και ιδιαίτερα ευτυχής με αυτό. Ακολούθησαν σειρά από προκλήσεις για τους αιμοδιψείς ακολούθους της στο instagram και τα social media, αλλά και προκειμένου να τραφεί το θηρίο των ταμπλόιντ.

Η Κιμ Καρντάσιαν παντρεύτηκε το 2014 τον ράπερ τραγουδιστή, Κάνιε Γουέστ, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Οκτώβριο του 2016, επισκέφθηκε το Παρίσι για να παρακολουθήσει την εβδομάδα μόδας. Εκεί, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, δέχθηκε επίθεση από ένοπλους ληστές, οι οποίοι ντυμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο δωμάτιό της, την έδεσαν, την κλείδωσαν στο μπάνιο και στη συνέχεια της έκλεψαν κοσμήματα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα και μια αρκούδα μπορεί να κάνει κόλπα και να σταθεί πάνω σε μια μπάλα. Μπορεί να είναι ταλαντούχα. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και διάσημη

Ίσως η διασημότερη ατάκα της Κιμ είναι αυτή που αποτυπώνει και την νοοτροπία της: «Με ρωτούν ποιο είναι το ταλέντο μου. Ακόμα και μια αρκούδα μπορεί να κάνει κόλπα και να σταθεί πάνω σε μια μπάλα. Μπορεί να είναι ταλαντούχα. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και διάσημη». Συνεπώς θεωρεί ότι η μεγαλύτερή της δεξιότητα είναι ότι μπορεί να αυτοτροφοδοτεί την διασημότητά της.

Οι ληστές και το Παρίσι

Το περασμένο φθινόπωρο, το όνομα της Κιμ κατέκλυζε τα ΜΜΕ μετά την φήμη (αρχικά) πως άγνωστοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο της στο Παρίσι και υπό την απειλή όπλου την ξάφρισαν από τα χρυσαφικά της. Στις 3 Οκτωβρίου, άγνωστοι δράστες ντυμένοι αστυνομικοί, εισέβαλαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στο διαμέρισμά της  Κιμ Καρντάσιαν και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 10 εκατ. δολαρίων (ανάμεσα στα οποία και το δαχτυλίδι αρραβώνων της 20 καρατίων). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή κοσμημάτων ιδιώτη στη Γαλλία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

© E!

“Ακούω θόρυβο και αρχίζω να ρωτάω ‘ποιος είναι’. Ανοίγει η πόρτα έξω από την κρεβατοκάμαρά μου και βλέπω δύο οπλισμένους άνδρες, ντυμένους αστυνομικούς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να κρατούν έναν τρίτο στο έδαφος. Σηκώνομαι από το κρεβάτι αρπάζω το τηλέφωνό μου και προσπαθώ να καλέσω την άμεση δράση αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο αριθμός στο εξωτερικό, οπότε καλώ τον Πασκάλ. Τότε ένας από τους δύο παίρνει το τηλέφωνό μου και με πέταξε στο κρεβάτι. Σκέφτηκα ότι αυτή είναι η στιγμή που θα με βιάσουν” είπε στις αδελφές της Κλόε και Κόρτνεϊ κατά το τελευταίο επεισόδιο του ριάλιτι “Keeping Up With The Kardashians”. που προβλήθηκε την Κυριακή.

Κράζουν, θαυμάζουν;

Κι όλα αυτά, παρά τη συνεχή και αδιάλειπτη κατακραυγή. Όταν η Κιμ βρέθηκε στο εξώφυλλο του Rolling Stone, η ιδιόρρυθμη Σίνιντ Ο’Κόνορ σχολίασε: “Τι κάνει αυτό το μ*** στο εξώφυλλο; Η μουσική έχει πεθάνει και επισήμως. Ποιος θα περίμενε πως θα ήταν το Rolling Stone που θα τη δολοφονούσε;”.

Η μουσική έχει πεθάνει και επισήμως. Ποιος θα περίμενε πως θα ήταν το Rolling Stone που θα τη δολοφονούσε;

Μετά το εξώφυλλο στη Vogue, η ηθοποιός Sarah Michelle Gellar έγραψε στο twitter: “Νομίζω πως θα ακυρώσω τη συνδρομή μου στη Vogue. Ποιος άλλος είναι μαζί μου;”.

Το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι να συμπεριφέρεται σαν γα***νος ηλίθιος στην τηλεόραση και θα πληρώνεται εκατομμύρια

Ο πιο πρόσφατος James Bond, Daniel Craig, σχολίασε για όλη την οικογένεια: “Το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι να συμπεριφέρεται σαν γα***νος ηλίθιος στην τηλεόραση και θα πληρώνεται εκατομμύρια”.

βοηθά να έχει κανείς μια επιφανειακή, απαίσια πο**να για μητέρα, που εκδίδει τα παιδιά της για να βγάλει λεφτά

Ο κωμικός David Cross ανέφερε για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας: “Πρέπει όλοι να κάθονται νυχθημερόν και να λένε: ‘Κιμ, σε ευχαριστούμε τόσο πολύ – θυμάσαι που πήρες στο στόμα σου το μόριο εκείνου του τύπου και μετά το κυκλοφόρησες; Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ γιατί τώρα είμαστε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated και πάμε σε πάρτι με’. Επιπλέον, βοηθά να έχει κανείς μια επιφανειακή, απαίσια πο**να για μητέρα, που εκδίδει τα παιδιά της για να βγάλει λεφτά”.

Όταν μπήκα στο επάγγελμα, αν έκανες sex tape, ντρεπόσουν και την έκρυβες κάτω από το κρεβάτ

“Το ξέρω πως είναι κουλ να είσαι κακός. Το καταλαβαίνω. Είναι όμως πιθανό να τα καταφέρει κανείς στο Χόλιγουντ και χωρίς να συμμετέχει σε reality show. Όταν μπήκα στο επάγγελμα, αν έκανες sex tape, ντρεπόσουν και την έκρυβες κάτω από το κρεβάτι” σημείωνε το 2011 η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν.

Το 2015, ο καλλιτέχνης Plastic Jesus, γνωστός για το χρυσό άγαλμα του θείου Όσκαρ που σνιφάρει κοκαΐνη, αγανάχτησε με τις αδελφές Καρντάσιαν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούν στους δρόμους του Λος Άντζελες οι παπαράτσι που τις καταδιώκουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάτι γι αυτό. Δημιούργησε μια σειρά από πινακίδες με την ένδειξη “Απαγορεύεται το παρκάρισμα στους Καρντάσιαν” και τις τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία της πόλης.

O κύβος ερρίφθη

Από τότε, η Κιμ έβγαλε από την αφάνεια όλα τις τα αδέρφια – που δεν είναι και λίγα – και τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της showbiz. Από τις αδερφές της, ως ακόμη και τον πατριό της, όλοι έλαβαν τα 15′ λεπτά δημοσιότητας που χρειάζονταν για να εισχωρήσουν στον χώρο της αμερικανικής showbiz, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα διψούσε για αίμα, σπέρμα και απλό, καθημερινό δράμα.


 

Η Κόρτνεϊ Μαίρη Καρντάσιαν, αδερφή της Κιμ δηλώνει τηλεπερσόνα, ηθοποιός, επιχειρηματίας και μοντέλο. Μαζί με τις αδελφές της, Κιμ και Κλόι, ακολουθεί καριέρα στη βιομηχανία της μόδας, ενώ δραστηριοποιείται μαζί με την αδελφή της Κλόι στη βιομηχανία μόδας και έχουν δημιουργήσει από το 2006 την αλυσίδα γυναικείων ρούχων DASH. Μαζί έχουν λανσάρει πολλές συλλογές ρούχων και αρωμάτων που φέρουν την υπογραφή τους.

 

Τέλος, η Κλόι Αλεξάντερ Καρντάσιαν, επίσης τηλεπερσόνα, ηθοποιός, επιχειρηματίας και μοντέλο συμμετείχε στη δεύτερη σεζόν του The Celebrity Apprentice, απέναντι από τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 2012 παρουσίασε μαζί με τον Μάριο Λόπεζ το αμερικανικό X-FACTOR. Υπήρξε παντρεμένη με τον αθλητή του NBA, Λαμάρ Όντομ. Μετά από πολλές ταλαιπωρίες και περιπέτειες, χώρισαν οριστικά το Δεκέμβριο του 2016.

Τα μικρότερα αδέρφια της Κιμ, Κένταλ και Κάιλι Τζένερ ακολούθησαν αμέσως τα χνάρια των μεγαλύτερων αδερφών τους. Η Κέντραλ ξεκίνησε την καριέρα της μέσα από το reality show των Καρντάσιανς, αλλά στην πορεία διακρίθηκε μέσα από τη νέα μόδα των… Instagirls, όπου τα μοντέλα «επιλέγονται» από το πλήθος αυτών που τα ακολουθούν διαδικτυακά. Έλαβε μέρος στα show της Victoria’s Secret και έγινε κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας μεγάλης εταιρείας καλλυντικών. Η Κένταλ φιγουράρει στη λίστα του Forbes με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, ενώ πρόσφατα το όνομά της βρέθηκε ανάμεσα στα 15 πιο δημοφιλή πρόσωπα του Instagram με τους περισσότερους ακολούθους.

 

Τέλος, η Κάιλι Τζένερ έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στα social media και μαζί με την αδελφή της, Κένταλ, υπέγραψε σειρά ρούχων, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε σειρά καλλυντικών με τη δική της υπογραφή. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε της πόζα στην πισίνα συγκεντρώνει ήδη, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της εκατομμύρια likes.

Το τέλος της διάσημης οικογενείας;

Το reality που άνοιξε φέτος της 13η σεζόν του στην τηλεόραση, μοιάζει ωστόσο να κουράζει ανησυχητικά το κοινό και πολλοί στην Αμερική κάνουν λόγο για το τέλος μιας εποχής. Η πρεμιέρα, αλλά και συνολικά ολόκληρη η σεζόν με τις περιπέτειες της οικογένειες σημείωσε ιστορικά χαμηλές επιδόσεις στην τηλεθέαση, παρά το γεγονός πως όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ περιελάμβανε πολύ μελώ και προσωπικές ιστορίες, ίσως περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αν η σειρά θα ανανεωθεί για μια ακόμη σεζόν στο “E!”, αν και όπως όλα δείχνουν θα δούμε περισσότερα από τις αδερφές Καρντάσιαν στο μέλλον. Όπως και να έχει το πράγμα, ο Alpha, έφερε τις Καρντάσιανς και επίσημα στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τις ιστορίες τους από την αρχή, από το πρώτο – πρώτο επεισόδιο. Το κανάλι της Κάντζας φιλοδοξεί να ανεβάσει την τηλεθέαση τα μεσημέρια του, σε μια ζώνη που τον έχει παιδέψει πολύ τη φετινή σεζόν.

Το μηχανάκι της Nielsen θα δείξει, αν το φαινόμενο Καρντάσιαν θα “ανθίσει” και στην ελληνική τηλεόραση και το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα