“Έκρηξη” streaming και σειρών – Περισσότερες απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε

“Έκρηξη” streaming και σειρών – Περισσότερες απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε

Τον εξωπραγματικό αριθμό 532 έφτασαν οι τηλεοπτικές σειρές στις ΗΠΑ το 2019, με τις πλατφόρμες streaming να έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην κατακόρυφη αύξησή τους.

Μια εξαιρετικά δυνατή χρονιά, όσον αφορά στα τηλεοπτικά σίριαλ, ήταν το 2019 στις ΗΠΑ, καθώς οι σειρές που προβλήθηκαν στη χώρα την προηγούμενη χρονιά έφτασαν τον απίστευτο αριθμό των 532.

Σύμφωνα με έρευνα του καλωδιακού δικτύου FX, που αναφέρουν οι New York Times. πρόκειται για κωμωδίες, δράματα και σειρές λίγων επεισοδίων που μεταδόθηκαν από κάποιο τηλεοπτικό κανάλι ή από πλατφόρμες streaming.

Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το όριο των 500 σίριαλ σε ένα έτος ενώ από το 2013, όταν ξεκίνησε το streaming να γίνεται συνήθεια με την πρεμιέρα του House of Cards στο Netflix, η αύξηση αγγίζει το 52%. Να σημειωθεί ότι η έρευνα του FX δεν περιλαμβάνει ριάλιτι, καθημερινές δραματικές ή παιδικές σειρές.

 

Οι υπηρεσίες streaming συνέβαλαν τα μέγιστα στην προαναφερόμενη αύξηση. Πέρσι το Netflix δαπάνησε 15 δισ. δολάρια σε σίριαλ. Η Apple “μπήκε στον χορό” τον Νοέμβριο και λίγο καιρό μετά προστέθηκε η Disney.

Βάσει των στοιχείων του FX, το 2013 προβλήθηκαν 24 σειρές από τις αποκαλούμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Εκείνη τη χρονιά, υπήρχαν 131 σειρές από τα τηλεοπτικά δίκτυα και 161 από τα καλωδιακά.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2018, οι πλατφόρμες streaming έδειξαν 160 σειρές, περισσότερες από τα δίκτυα (146) και τα καλωδιακά (144).

Netflix

 

Για το 2019 η FX δεν ξεχώρισε την καλωδιακή τηλεόραση και το streaming αλλά οι online υπηρεσίες θεωρούνται σήμερα οι κυριότεροι “παίκτες” στον χώρο.

Όπως τονίζουν πάντως κριτικοί, που είναι υποχρεωμένοι λόγω της δουλειάς τους να παρακολουθούν τα προγράμματα αυτά, είναι εξαιρετικά αδύνατο να δεις όλο αυτό τον όγκο των σειρών.

“Υπήρξαν πολλά σίριαλ που δεν τα είδα, αλλά είχα ακούσει γι΄αυτά. Αλλά υπήρξαν και προγράμματα που δεν ήξερα καν ότι παίζονται”, δήλωσε η Willa Paskin, τηλεκριτικός στο Slate, εκφράζοντας μάλλον, μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα