Καταγγελία στο ΕΣΡ μετά την ομολογία των διδύμων του “Big Brother”

Καταγγελία στο ΕΣΡ μετά την ομολογία των διδύμων του “Big Brother”
Youtube

Οργή προκάλεσε η παραδοχή των Χρήστου και Παναγιώτη Βαρουξή στη "Φωλιά των Κου Κου". Καταγγελία στο ΕΣΡ από το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων "Το Μωβ".

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει έρθει η τηλεοπτική εκπομπή “Φωλιά των Κου Κου” και το κανάλι του Star, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημόσια ομολογία των διδύμων του “Big Brother” για αποπλάνηση κοπέλας, σε επεισόδιο της προηγούμενης βδομάδας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο παιχνιδιού ερωτήσεων με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη, οι Χρήστος και Παναγιώτης Βαρουξής αποκάλυψαν ότι στο παρελθόν συνευρέθηκαν διαδοχικά με κοπέλα, χωρίς η ίδια να γνωρίζει ποιος είναι ποιος.

Η δήλωσή τους, που θεωρήθηκε ομολογία για εξαπάτηση και αποπλάνηση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων, όπως και η στάση των δύο παρουσιαστών τη στιγμή της ομολογίας τους, οι οποίοι γελούσαν και έκαναν αστεία με όσα είπαν οι δίδυμοι.

Η παραδοχή των δύο πρώην παικτών του “Big Brother”, προκάλεσε την οργή του Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ”, που υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας (18/01) καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Στο κείμενό του, το Σωματείο αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Καταγγέλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση στην εκπομπή του Star Channel TV “Στη Φωλιά των Κου Κου” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη στις 11/01/2021, καθώς και την προκλητική απάντηση που έδωσαν τα δίδυμα αδέρφια Χρήστος Βαρουξής και Παναγιώτης Βαρουξής, η οποία αποτελεί δημόσια ομολογία βιασμού ανυποψίαστης κοπέλας μετά από σκόπιμη παραπλάνησή της, κάτι που συνιστά προφανώς ποινικό αδίκημα. Το ακόμα πιο προκλητικό και σεξιστικό είναι ότι το όλο θέμα αντιμετωπίζεται τόσο από την τηλεπαρουσιάστρια και τον τηλεπαρουσιαστή, όσο και από τα δύο αδέρφια με κυνική εξευτελιστική διακωμώδηση.

Θεωρούμε απαράδεκτο, προκλητικό, σεξιστικό, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, να διακωμωδείται έτσι δημόσια και κυνικά ένα έγκλημα, ο βιασμός.

Συγκεκριμένα στο απόσμασμα 08:43-10:29 η τηλεπαρουσιάστρια ρωτάει με γελοίο τρόπο «Έχετε ποτέ συνευρεθεί με κοπέλα που νόμιζε ότι ήταν ο άλλος αδελφός;» Η απάντηση και των δύο διδύμων αδερφών είναι ευθαρσώς «Ναι». Ο Χρήστος καμαρώνοντας λέει: «Είχα πάει εγώ πρώτα και μετά πήγε ο Παναγιώτης», διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν σχέση. Ο τηλεπαρουσιαστής γελώντας λέει για παράδειγμα: «Δευτέρα πήγε ο Χρήστος και Πέμπτη ο Παναγιώτης» και επιβεβαιώνεται από τα αδέρφια. Η τηλεπαρουσιάστρια γελώντας κι αυτή συνεχίζει ρωτώντας τον έναν δίδυμο αδερφό: «Λες είμαστε ίδιοι παντού. Δηλαδή αυτό το έχετε μετρήσει με κάποιο τρόπο;» Και παίρνει αμέσως την απάντηση: «Από μικροί μαζί είμαστε, εντάξει, βλέπουμε ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται να μετρήσουμε.» Ο τηλεπαρουσιαστής ρωτάει την τηλεπαρουσιάστρια: «Αλήθεια την έκανες αυτή την ερώτηση;». Και η τηλεπαρουσιάστρια απαντά «Ναι, δεν ξέρω γιατί», και ξεσπά και πάλι σε εμετικά γέλια διαρκείας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα