Κέβιν Σπέισι: Πάνω από 30 οι καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση

Κέβιν Σπέισι: Πάνω από 30 οι καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Ο Κέβιν Σπέισι (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Η αστυνομία του Los Angeles ενημέρωσε πως παρέδωσε στην εισαγγελία της "πόλης των Αγγέλων" νέα καταγγελία άνδρα που υποστηρίζει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του Kevin Spacey. Ο αριθμός των ανδρών που 'χουν κινηθεί εναντίον του ηθοποιού ξεπέρασε τους 30.

Τον Οκτώβριο του 2017, όταν το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Hollywood ήταν στο αποκορύφωμα του, με αφορμή τις αποκαλύψεις εις βάρος του παραγωγού, Harvey Weinstein, o Αnthony Rapp, πρωταγωνιστής στο Rent αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα παρενόχλησης από τον Kevin Spacey.

Twitter (@albinokid)

 

Σε συνέντευξη του, στο BuzzFeed News, ο 46χρονος ηθοποιός κατήγγειλε πως το 1986, όταν ήταν μόλις 14 χρόνων, είχε γνωρίσει τον Spacey -δούλευαν και οι δύο σε παραστάσεις του Broadway. Ο 26χρονος τότε, Spacey κάλεσε τον νεαρό σπίτι του, για ένα πάρτι. Στο τέλος της βραδιάς, τον πήρε στα χέρια του, τον πήγε στο κρεβάτι του και έπεσε από πάνω του. “Για χρόνια δεν είχα πει κουβέντα για την εμπειρία μου. Και δεν ξαναμίλησα στον Spacey”, ώσπου ο τελευταίος άρχισε να γίνεται γνωστός, σταρ μεγάλων παραγωγών και ο εκνευρισμός του Rapp έφτασε σε σημείο που δεν μπορούσε να ανεχτεί ότι είχε μείνει ατιμώρητος.

Μετά την καταγγελία, ο Spacey είχε γράψει στο Twitter πως δεν θυμόταν να ‘χει συμβεί αυτό που είχε περιγράψει ο Rapp. “Αν όμως, είχα συμπεριφερθεί όπως περιγράφει, του χρωστάω την πιο ειλικρινή συγγνώμη για κάτι που θα μπορούσε να είναι απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μεθυσμένου. Λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως κουβαλάει έκτοτε“.

Έπειτα προέβη σε αποκάλυψη.

Αυτή η ιστορία με ενθάρρυνε να αντιμετωπίσω άλλα πράγματα που αφορούν τη ζωή μου. Ξέρω πως κυκλοφορούν διάφορα για εμένα και κάποια προκύπτουν από το γεγονός ότι υπήρξα πολύ προστατευτικός με την ιδιωτικότητα μου. Όπως ξέρουν όσοι είναι κοντά μου, στη ζωή μου είχα σχέσεις με γυναίκες και άνδρες. Όλη μου τη ζωή αγαπούσα και έκανα ρομαντικές σχέσεις με άνδρες. Τώρα επιλέγω να ζήσω ως gay. Θέλω να το διαχειριστώ με ειλικρίνεια και “ανοιχτά” και αυτό ξεκινά από το να εξετάσω τη δική μου συμπεριφορά“.

Οι εξελίξεις ήταν διαδοχικές. Το Νetflix απέλυσε τον κάτοχο βραβείου Oscar (για το American Beauty, το 2000) από το σίριαλ “House of Cards”, ενώ αντικαταστάθηκε και στην ταινία “All the money in the world”. Aκολούθησαν και άλλες καταγγελίες (μόνο από το θέατρο Old Vic του Λονδίνου, όπου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής για 12 χρόνια, έφτασαν τις 20) από άνδρες που είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από τον έως τότε δημοφιλή ηθοποιό.

Toν περασμένο Απρίλιο, ο εισαγγελέας του Los Angeles ενημέρωσε πως ερευνά μια υπόθεση, από το 1992, την οποία κατήγγειλε ένας ενήλικας και σήμερα προέκυψε ένας ακόμα φάκελος, με καταγγελία άνδρα που υποστηρίζει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Spacey. Ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που ‘χουν κινηθεί εναντίον του έχει ξεπεράσει τους 30.  Στην παρούσα φάση, μόνο στο Λονδίνο είναι “ανοιχτές” έξι έρευνες που τον αφορούν. H Scotland Yard ενημέρωσε πως έχει τον έλεγχο και των έξι.

Εν τω μεταξύ, στις 19/8, η πρεμιέρα του “Billionaire Boys Club”, ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Spacey, σε δέκα κινηματογράφους των ΗΠΑ, συγκέντρωσε μόλις 126 δολάρια σε εισπράξεις, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα