Κόρα Καρβούνη: Το bullying για το όνομά της, ο φόβος της έκθεσης κι οι επαγγελματικές αποτυχίες

Κόρα Καρβούνη: Το bullying για το όνομά της, ο φόβος της έκθεσης κι οι επαγγελματικές αποτυχίες
Κόρα Καρβούνη glomex

Στον καναπέ του "Στούντιο 4" βρέθηκε η ταλαντούχα ηθοποιός και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Την Κόρα Καρβούνη υποδέχθηκαν στο πλατό του “Στούντιο 4” της ΕΡΤ το μεσημέρι της Παρασκευής (05/05) η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του Alpha, “Αυτή η νύχτα μένει” σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απίστευτη ομοιότητα με την αδερφή της και τις φορές που την “αντικατέστησε”, εξήγησε από πού προέρχεται το ονοματεπώνυμό της, ενώ μίλησε και για την τέχνη της υποκριτικής, την έκθεση αλλά και τις αποτυχίες που έχει βιώσει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μιλώντας για την ομοιότητα με την αδερφή της, η Κόρα Καρβούνη ανέφερε πως πλέον δεν είναι ολόιδιες, κάτι που ίσχυε μέχρι την ηλικία των 20-25 καθώς είναι ομοζυγωτικές.

Μέχρι και τα 20 με 25 μοιάζαμε πάρα πολύ. Μετά σταδιακά αρχίσαμε να αλλάζουμε. Εγώ άλλαξα και πολλά μαλλιά χρωματιστά, έκανα διάφορα. Αλλά δεν είμαστε πια ολόιδιες. Είναι δύσκολο γιατί μέσα σου εσύ δεν αισθάνεσαι ότι μοιάζεις με τον άλλον. Οι άλλοι σε βλέπουν ως ολόιδια η μία με την άλλη. Είναι δύσκολο γιατί συνέχεια σε ρωτάνε ‘εσύ ποια είσαι;’, αλλά οι γονείς μου έκαναν τη σοφή πράξη να μας βάλουν σε διαφορετικά τμήματα στο σχολείο ώστε η κάθε μία να αναπτυχθεί μόνη, να δημιουργήσει τις δικές της προσωπικές παρέες. Αλλά από την άλλη είναι ωραίο γιατί είναι σαν έχεις την καλύτερή σου φίλη μέσα στο σπίτι σου”, ανέφερε η ηθοποιός.

Μάλιστα, θυμήθηκε ένα περιστατικό όταν η ίδια έχει πάει σε δημόσια υπηρεσία ως… η αδερφή της, κάτι που δεν πήγε τόσο καλά.

Ανέλυσε στη συνέχεια τι σημαίνει το ιδιαίτερο όνομά της και από πού προέρχεται, ενώ μίλησε και για το bullying που βίωσε στο σχολείο εξαιτίας του ονόματος και του επιθέτου της.

“Όταν γεννήθηκα, μόλις είχε βγει ο νόμος να μπορούν τα ζευγάρια να επιλέγουν το επίθετο των παιδιών τους, να μην παίρνουν μόνο το πατρώνυμο. Και επειδή οι γονείς μου σκέφτηκαν ότι τα παιδιά θα μεγαλώσουν στην Ελλάδα και το Σμιθ είναι ένα κοινότοπο όνομα, επέλεξαν το Καρβούνη. Ήδη το Κόρα είναι δύσκολο. Το Κόρα είναι αρχαιοελληνικό, είναι η κόρη στη δωρική διάλεκτο. Η Αμερικανίδα γιαγια μου λεγόταν Kora May, η κόρη του Μάη, δηλαδή η Περσεφόνη. Οι Αμερικανοί έχουν πάρει αυτό το ελληνικό όνομα, έχουν προσθέσει το May και εννοούν την Περσεφόνη. Παρ’ όλα αυτά είναι αμερικανικό”, δήλωσε.

Ωστόσο, η ίδια δεν θυμάται να κύλησαν με ευκολία τα σχολικά της χρόνια, καθώς συνεχώς έπρεπε να εξηγεί τι σημαίνει το όνομά και το επίθετό της, ενώ ένα από τα πιο συχνά αστεία που άκουγε για το όνομά της ήταν το λογοπαίγνιο, “η κόρα και η ψίχα”, κάτι που όπως και τότε έτσι και τώρα δεν θεωρεί αστείο και δεν μπορεί να γελάσει.

“‘Ήμουν ένα παιδί που ήταν εξωστρεφές πολύ, βέβαια όταν μπήκα στη σχολή συνειδητοποίησα πόσο ντρέπομαι να εκτεθώ. Εκεί το κατάλαβα τελικά, νόμιζα ότι το ‘χω. Αλλά όταν μας σήκωσε η Ελένη Χατζηαργύρη έναν έναν μπροστά στους συμμαθητές μου να δείξω τα κομμάτια που έδωσα στις εξετάσεις, πραγματικά εκεί κατάλαβα ότι ντρέπομαι πολύ. Θέλω χρόνο να μάθω να εκτίθεμαι. Ακόμα και τώρα. Η πρώτη μέρα που θα σηκωθούμε στην πρώτη πρόβα είναι δύσκολη μέρα”, είπε η Κόρα Καρβούνη για το πώς διαχειρίζεται το κομμάτι της έκθεσης.

Τέλος, η Κόρα Καρβούνη μίλησε και τις επαγγελματικές αποτυχίες που βίωσε στη διαδρομή της καριέρας της, λέγοντας πως είναι κάτι που το γνωρίζει ένας ηθοποιός όχι από τα εισιτήρια αλλά από τις πρόβες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα