Λευτέρης Λαζάρου: Η απώλεια του πατέρα του, το MasterChef 1 και το πρώτο αστέρι Michelin

Λευτέρης Λαζάρου: Η απώλεια του πατέρα του, το MasterChef 1 και το πρώτο αστέρι Michelin
Λευτέρης Λαζάρου Glomex

Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην εφηβική του ηλικία, όταν έχασε τον πατέρα του στα 16 του, περιγράφοντας το πώς τον επηρέασε. Τι είπε για τη στιγμή που έμαθε ότι κέρδισε το αστέρι Michelin το 2002.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/05) ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του πατέρα του σε ηλικία 16 ετών και πώς τον επηρέασε, για το Masterchef 1, αλλά και για το αστέρι Michelin που έχει κερδίσει.

Ο πατέρας του εξορίστηκε και αυτήν ήταν μία κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, όπως είπε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου. “Ήταν δύσκολα, μας μεγάλωσε η μαμά, κάνοντας διάφορα πράγματα. Δεν πρόλαβα τη Μακρόνησο, όταν γύρισε γεννήθηκα. Η μαμά έκανε διάφορες δουλειές για να μας ζήσει, ακόμα και τη μοδίστρα”.

Όσο για την απώλειά του, είπε: “Η απώλεια του πατέρα για το επάγγελμα, ευτυχώς, διορθώθηκε, με πολύ τσαγανό, θα έλεγα. Η απώλεια όμως του πατέρα είναι μεγάλη. Δεν ήταν ξαφνική αλλά ήταν έξι μηνών. Ήταν ένας καρκίνος που ξεκίνησε τον Απρίλιο και πέθανε τον Αύγουστο. Δεν μπορώ να πω ότι τον χάρηκα τον πατέρα μου, ή μάλλον δεν τον ευχαριστήθηκα. Δεν τον ευχαριστήθηκα γιατί ήμουν 16 χρονών όταν έφυγε. Εγώ πήρα μικρόβιο, δεν πήρα γνώση. Με κουβάλαγε από 13 χρονών, μετά από πίεση δική μου, στα σκάφη αλλά δεν πήρα γνώση. Προφανώς το μικρόβιο μόνο πήρα”.

Και πρόσθεσε: “Την απώλεια δεν μπόρεσα να την καταλάβω και δεν την χώνεψα. Δηλαδή νόμιζα ότι θα τον ξαναδώ, ρε παιδί μου, ότι έχει φύγει με ένα καράβι. Δεν μπόρεσα να το δεχθώ αυτό μέσα μου αλλά νομίζω ότι πείσμωσα. Με “χτύπησε” όμως γύρω στα 25 που άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται και ένιωσα ότι δεν θα φάει αυτό που φτιάχνω. Δεν θα το δει, δεν θα το νιώσει, δεν θα το εισπράξει, δεν θα το καταλάβει, δεν θα το γευτεί. Αυτό με ενόχλησε πολύ, επειδή ήμουν πολύ επηρεασμένος από αυτό που ζούσα μαζί του σε πολύ μικρή ηλικία, ήθελα την γνώμη του”.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός σεφ μίλησε στους παρουσιαστές της ΕΡΤ για το MasterChef 1, αλλά και για θέματα της προσωπικής του ζωής.

Το MasterChef 1 δεν ήταν reality, ήταν διαγωνισμός. γι’ αυτό και είπα ότι άφησε πίσω του πράγματα. Άφησε τον Άκη Πετρετζίκη που έχει κάνει πράγματα στον χώρο του, έχει μία καλή ομάδα δίπλα του, έχει δώσει δουλειά και σε άλλα παιδιά και αυτό τον τιμά. Δεν γνώρισα μόνο τον Άκη, γνώρισα και τον Γιαννάκη, γνώρισα τον Γιάννη Αποστολάκη. Χαίρομαι που αυτά τα παιδιά προοδεύουν” ανέφερε.

Μίλησε, επίσης, για τη μεγάλη διάκριση με το αστέρι Michelin το 2002 (την πρώτη φορά που το πήρε), αλλά και τη στιγμή που έμαθε ότι έχει κερδίσει, περιγράφοντας:

Ήμουν ο πρώτος Έλληνας που πήρε αστέρι Michelin. Περνάνε κάποιοι επιθεωρητές, δεν το ξέρεις, έρχονται κρυφά. Είναι μια διάκριση. Δεν σε ενημερώνει κανένας, ξέρεις πότε βγαίνουν και μπαίνεις και το ψάχνεις. Δεν ήξερα ότι το είχα πάρει. Ήρθε ένας καταξιωμένος συνάδελφος στο μαγαζί (ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας). Ήμουν στην κουζίνα, μπήκε με ένα μπουκάλι σαμπάνια και μου λέει:”Είσαι παλαβός; Δουλεύεις ακόμα; Ξέρεις τι έχει συμβεί;”. Αυτή ήταν η πρώτη πληροφορία. Νιώθεις καλά, γιατί η αμοιβή του μάγειρα είναι το χειροκρότημα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα