Maisie Williams: Η κακοποίηση από τον πατέρα της και η δασκάλα που την έσωσε

Maisie Williams: Η κακοποίηση από τον πατέρα της και η δασκάλα που την έσωσε
Η Maisie Williams Chris Pizzello/Invision/AP

Η Maisie Williams αποκάλυψε ότι είχε μια "τραυματική" παιδική ηλικία, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη συμπεριφορά του πατέρα της.

Για πολλούς, η Arya ήταν ο πιο αγαπημένος χαρακτήρας στην τηλεοπτική εκπομπή του HBO, Game of Thrones. Τρία χρόνια μετά το τέλος της σειράς, η Maisie Williams συνεχίζει την καριέρα της, προσπαθώντας να βρει τα επόμενα βήματά της, αλλά και να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος της.

Μιλώντας στο podcast του Steven Barlett, “Diary of a CEO”, η Williams εξομολογήθηκε πως είχε δεχθεί συστηματική κακοποίηση από τον πατέρα της, μέχρι την ηλικία των 8 ετών. “Μέχρι τα οκτώ μου χρόνια είχα μια τραυματική σχέση με τον μπαμπά μου”, ανέφερε, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά της. “Δεν θέλω να εμβαθύνω πολύ σε αυτό, γιατί επηρεάζει τα αδέρφια μου και ολόκληρη την οικογένειά μου”, συνέχισε. “Ωστόσο, όλο αυτό, με έκανε να χάσω μεγάλο μέρος από τη παιδική μου ηλικία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δυσκολευόμουν πραγματικά να κοιμηθώ. Και νομίζω πως για πολλά από τα τραυματικά πράγματα που μου συνέβαιναν, δεν καταλάβαινα τότε πως ήταν λάθος”.

Η Williams, που είναι η μικρότερη από τα τέσσερα αδέρφια της, αποκάλυψε επίσης πως μια δασκάλα της στο σχολείο παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και την ρώτησε σχετικά με το τι την απασχολούσε. “Με ρωτούσε, “τι γίνεται; Τι σε προβληματίζει; Πεινάς; Έφαγες πρωινό;”. Της απαντούσα όχι. Μου έλεγε, “γιατί;” και της έλεγα πως στο σπίτι δεν τρώμε πρωινό. Μου έκανε τις σωστές ερωτήσεις. Η μαμά μου ήρθε στο σχολείο εκείνη την ημέρα και με πήρε. Εκείνη την ημέρα, για πρώτη φορά, ξεκλειδώθηκαν όλα για εμένα, όλα τα πράγματα έπεσαν πάνω στο τραπέζι. Ακόμα μέσα μου θέλω να αντισταθώ, να πω πως όσα γίνονταν δεν ήταν λανθασμένα, πως κάποιοι προσπαθούσαν να με απομακρύνουν από τον πατέρα μου. Κατά κάποιο τρόπο είχα κατηχηθεί. Γι’ αυτό νομίζω πως μέχρι σήμερα έχω μια εμμονή με το να μελετώ τις θρησκείες και τα δόγματα. Επειδή σε ένα βαθμό, σαν παιδί, ήταν σαν να με έχουν κατηχήσει. Ήμουν σε μια “παιδική λατρεία” εναντίον της μητέρας μου”.

Αποκάλυψε πως μετά τη παρέμβαση της καθηγήτριας, η μητέρα της την πήρε από τον πατέρα της, με τον οποίο είχε χωρίσει. Η μητέρα της, είχε “ξεφύγει”, όπως είπε η Williams από τον τοξικό πατέρα της οικογένειας, όταν εκείνη ήταν τεσσάρων μηνών. Ακόμη και όταν η μητέρα της προσπάθησε να την πάρει μαζί της με τα υπόλοιπα τρία αδέρφια της, εκείνη αντιστεκόταν, πιστεύοντας πως η σχέση της με τον πατέρα ήταν “εντάξει”.

Παρότι πλέον δεν κατηγορεί τον εαυτό της για το παρελθόν της, παραδέχθηκε πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι πάντα. “Πράγματι, με κατηγορούσα για όλα αυτά, πίστευα πως ήμουν εγώ η υπεύθυνη. Πίστευα επίσης πως ο πόνος που βίωνα, δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο, πως ίσχυε για όλους το ίδιο”, είπε, αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες.

Ανέφερε ακόμη πως αισθανόταν αποξενωμένη από τους συνομήλικούς της. “Κοίταζα γύρω μου άλλα παιδιά και αναρωτιόμουν, “γιατί δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν αυτόν τον πόνο ή τον τρόμο ή τον φόβο;”, πού είναι αυτή η χαρά, πότε έρχεται για μένα;”.

“Πλέον αισθάνομαι χαρούμενη που δε χρειάζεται πλέον να βλέπω τον πατέρα μου”, είπε, προσθέτοντας πως έχει απαλλαχθεί από τις ενοχές με τις οποίες “φόρτωνε” τον εαυτό της, αποδίδοντας στη συμπεριφορά της την κακοποίηση που δεχόταν. Ανέφερε ακόμη πως την ενδιαφέρει να διερευνήσει το τι μπορεί να οδηγήσει έναν γονιό στο να γίνει τόσο κακοποιητικός. “Θα γύριζα ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον”, προσθέτει. “Θα ήταν ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ”.

Η 25χρονη πλέον, Williams, έχει αναφέρει και σε άλλες συνεντεύξεις της πως από παιδί παλεύει με θέματα ταυτότητας, άγχους και ψυχικής υγείας, αλλά σιγά σιγά αποδέχεται όλα αυτά που της συνέβησαν, βρίσκοντας τον τρόπο για να συνεχίσει. “Πέρασα μια τεράστια περίοδο της ζωής μου όπου έλεγα στον εαυτό μου κάθε μέρα ότι με μισούσα”, είχε δηλώσει στο podcast της Fearne Cotton. “Είχα φτάσει στο σημείο να συζητάω με φίλους μου και το μυαλό μου να τρέχει και να σκέφτεται όσα ανόητα πράγματα είχα πει και είχα κάνει στη ζωή μου, και όσους με κοίταζαν υποτιμητικά”. Ανέφερε δε, πως κατάφερε να προχωρήσει όταν σταμάτησε να “αυτομαστιγώνεται” και να είναι επικριτική έναντί της. “Γι’ αυτό οι άνθρωποι τρελαίνονται. Το κατάλαβα τώρα”. Έλεγε ακόμη πως, όπως και η Sophie Turner, υποφέρει από έντονο άγχος το οποίο κορυφώθηκε όταν πλέον έγινε διάσημη μέσα από το GoT. Η σκέψη πως και άλλοι αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα, την κάνει να ηρεμεί. “Μίλησα με την οικογένειά μου για αυτό, με φίλους μου, και κάπως έτσι κατάλαβα το πόσο συνηθισμένο είναι”.

Παράλληλα, αποφάσισε να μείνει μακριά από τα social media και να μη διαβάζει τα σχόλια που την αφορούν. “Μετά το GoT θέλω μια ήσυχη ζωή. Δεν θέλω πια αυτή τη τρέλα, γιατί πραγματικά δεν αξίζει”, έλεγε η ίδια.

Σημειώνεται πως η Maisie Williams πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά “Pistol” που ακολουθεί την ιστορία του θρυλικού κιθαρίστα των Sex Pistols, Steve Jones, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Oscar, Danny Boyle. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+.

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα