Μάρκελλος Νύκτας: Ο αποκλεισμός από ιδιωτικό σχολείο λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας κι ο “καπουτζιδισμός”

Μάρκελλος Νύκτας: Ο αποκλεισμός από ιδιωτικό σχολείο λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας κι ο “καπουτζιδισμός”
Μάρκελλος Νύκτας glomex

Για δύσκολα παιδικά χρόνια, τον ρόλο της μόδας στη ζωή του, τη συμμετοχή του στο κίνημα "ΑΚΟΕ" μίλησε ο Μάρκελλος Νύκτας. Τι είπε για τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Ο Μάρκελλος Νύκτας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (07/06) στην τηλεοπτική παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στην ΕΡΤ.

Ο γνωστός fashion designer βρέθηκε στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” και μεταξύ άλλων έκανε μία αναδρομή στα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη στη συνέχεια στην Αθήνα και αποκάλυψε μεταξύ άλλων μία προσωπική ιστορία όταν δεν έγινε δεκτός σε ένα ιδιωτικό σχολείο επειδή είναι gay.

“Είχα μία δασκάλα, Ελληνίδα-Ρωσίδα και ήταν σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο που πήγαινα στο Γυμνάσιο, τής πήγαινα τα ποιήματα και τις εκθέσεις που έγραφα και μου τα διόρθωνε, με αγαπούσε πολύ. Πριν αποφοιτήσω, φωνάζουν τη μητέρα μου και της λένε ότι δεν θα με δεχτούν, γιατί ήμουν gay και αυτή που είχε το σχολείο ήταν πολύ αυστηρή. Μα το παιδί μου είπε η μητέρα μου είναι καλός, ήταν πολύ υποστηρικτική. Αυτή ήταν μάνα! Όχι ότι την ευχαριστούσε κιόλας, αλλά σκέφτηκε ότι το παιδί αυτό πρέπει να το βοηθήσω πιο πολύ από τον άλλο γιο μου, γιατί αυτός έχει την ανάγκη μου”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάρκελλος Νύκτας, σχολιάζοντας πως τελικά έφυγε από το συγκεκριμένο σχολείο και η δασκάλα του ήταν εκείνη που τον βοήθησε να βρεθεί σε άλλο σχολικό περιβάλλον.

Ο ίδιος μίλησε για τη συμμετοχή του στο κίνημα Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ) μιας και όπως είπε ήταν από τους πρώτα μέλη που σήκωσαν “την μπαντιέρα” υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μιλώντας μάλιστα και για τον “καπουτζιδισμό“, έναν όρο που εφηύρε ο ίδιος και αναφέρεται στη δράση του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα