MasterChef: Η δοκιμασία στη Γαλλία, τα νεύρα της Σπυριδούλας και η αντικατάσταση του Ζαχίρ

MasterChef: Η δοκιμασία στη Γαλλία, τα νεύρα της Σπυριδούλας και η αντικατάσταση του Ζαχίρ
MasterChef Facebook

Η τελική δεκάδα του MasterChef ταξίδεψε στη Γαλλία για την ομαδική δοκιμασία του παιχνιδιού. Ο Ζαχίρ δεν κατάφερε να ακολουθήσει, αλλά αντικαταστάθηκε από άλλον παίκτη, ενώ η Σπυριδούλα συνεχίζει να τα βάζει με την Εύα. Από την άλλη ο Χρήστος κάνει τα "δικά του".

Μια πολύ διαφορετική και πρωτότυπη εξωτερική δοκιμασία κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας οι παίκτες του MasterChef, η οποία, βέβαια, συνδυάστηκε με μια καταπληκτική εμπειρία που τους μείνει για πάντα αξέχαστη.

Οι μάγειρες του παιχνιδιού, που αποτελούν πια την τελική δεκάδα του φετινού Masterchef, ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία και, συγκεκριμένα, την πόλη Vichy, που τους φιλοξένησε σε μία από τις ιαματικές πηγές της.

Οι διαγωνιζόμενοι που μετέβησαν στη Γαλλία ήταν οι Μανώλης, Εύα, Σπυριδούλα, Ιωάννα, Ασημίνα, Πάνος, Παντελής, Χρήστος και ο Θάνος. Ωστόσο, μαζί τους ήταν και ο Χαράλαμπος, παρόλο που αποχώρησε μία μέρα πριν, ο οποίος πήγε ως αντικαταστάτης του Ζαχίρ, που δεν μπορούσε να ταξιδέψει για άλλη μια φορά, για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους.

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε μπλε και κόκκινους, όπως σε κάθε ομαδική δοκιμασία, και “βγήκαν” στην αγορά για να ψωνίσουν τις πρώτες ύλες τους και τα υλικά τους, αφού τα degustation μενού που κλήθηκα να φτιάξουν οι δύο ομάδες έπρεπε να είναι εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Πλεονέκτημα σε αυτή τη διαδικασία είχε ο Παντελής που γνώριζε γαλλικά και κατάφερε να συνεννοηθεί, σε αντίθεση με τον Χρήστο – Κρατς, που αυτοσαρκαζόμενος δήλωσε στην κάμερα τις λέξεις και τις φράσεις που γνωρίζει στα γαλλικά και ξέσπασε σε γέλια.

Στο μεταξύ οι ομάδες χωρίστηκαν, οι παίκτες μαγείρεψαν, βάζοντας τα δυνατά τους, ωστόσο, κάποιοι δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένο από την απόδοση των συμπαικτών τους. Τρανό παράδειγμα η Σπυριδούλα, η οποία βρήκε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να “κράξει” την Εύα.

Οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο καλεσμένος τους Chef Jacques Decoret, βρέθηκαν στην όπερα της πόλης Vichy, για να απολαύσουν και να κρίνουν τα πιάτα των δύο ομάδων. Ακούστηκαν πολλά και διάφορα σχόλια για τα μενού των ομάδων και μένει, τώρα, να μάθουμε τον νικητή το βράδυ της Πέμπτης.

Απόδοση ευθυνών και “μπηχτές” προβλέπονται…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα