Μήπως το φετινό Survivor είναι ‘παιδική χαρά’ σε σύγκριση με τα παλαιότερα;

Μήπως το φετινό Survivor είναι ‘παιδική χαρά’ σε σύγκριση με τα παλαιότερα;

Το παιχνίδι που έχει αποκτήσει δεκάδες φανατικούς τηλεθεατές μοιάζει μάλλον με μια τροπική version των "παιχνιδιών χωρίς σύνορα" και λιγότερο με τις σκληρές δοκιμασίες στις οποίες επιδίδονταν οι παίκτες πριν από δέκα και πλέον χρόνια

Η φρενίτιδα του Survivor είναι γεγονός στην Ελλάδα του 2017 με έναν, έναν τους παίκτες που αποχωρούν από το παιχνίδι να μιλάνε για τις κακουχίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο reality επιβίωσης. Είναι όμως πραγματικά έτσι τα πράγματα; Κάναμε μια μικρή έρευνα σε αγωνίσματα που έχουν στηθεί σε αντίστοιχα προγράμματα του εξωτερικού, αλλά και δοκιμασίες στο πρώτο και δεύτερο survivor στην Ελλάδα και διαπιστώσαμε πως το Survivor 2017 μοιάζει μάλλον με εκδρομή στην τροπική εξοχή του Αγίου Δομίνικού.

Ανθρώπινοι μύλοι, δοκιμασίες μέσα από λάσπη και βουνά άμμου, παιχνίδια που οδήγησαν παίκτες στο νοσοκομείο με καρδιακή εμβολή και άλλα ντοκουμέντα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε. Βλέπουμε ένα reality επιβίωσης ή μια ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα, τροπική εκδοχή των παιχνιδιών χωρίς σύνορα;

Οι πιο σκληρές δοκιμασίες

Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένες από τις σκληρότερες δοκιμασίες που έχουν λάβει χώρα σε παιχνίδια του εξωτερικού. Αυτά που θα δείτε, πραγματικά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό.

Τρεις παίκτες  δένονται σε έναν νερόμυλο, ο οποίος περιστρέφεται και τους “βουτά” στο νερό, όπου πρέπει να κρατήσουν όσο μεγαλύτερη ποσότητα νερού μπορούν στο στόμα και όταν επανέλθουν στην κορυφή να την φτύσουν στο εσωτερικού δοχείου, ώστε να απελευθερωθεί μια μπίλια για έτερο παίκτη που αναμένει ώστε να παίξει το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ακόμη και τα αγωνίσματα που μοιάζουν με το ελληνικό Survivor, δηλαδή έχουν αντιμέτωπους δύο παίκτες σε μια γραμμική “πίστα”, οι συνθήκες είναι ασύλληπτα πιο δύσκολες. Λάσπη, βουνό άμμου μέσα από το οποίο πρέπει να περάσουν να χωθούν και πάλι στη λάσπη για να βρουν θαμμένα αντικείμενα και τέλος, να παίξουν και ένα ιδιότυπο μπάσκετ. Πώς λέμε Survivor 2017, στην Ελλάδα, καμία σχέση.

Η δοκιμασία που θα δείτε παρακάτω είναι η μόνη ως σήμερα που έχει προκαλέσει την κατάρρευση των παικτών από την ένταση, την κούραση και τις απαιτήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, τρεις έφυγαν με καρδιακή εμβολή. Αν και δεν δείχνει τόσο απαιτητικό, απαιτεί ως και να σκάψει κανείς στο έδαφος και να περάσει κάτω από κάποιο εμπόδιο, ενώ μετά από όλη αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να “παίξει” κανείς και ενός είδους ποδόσφαιρο.

Όπως θα δείτε παρακάτω, παίκτης καταρρέει και δυσκολεύεται ακόμη και να αναπνεύσει έπειτα από το αγώνισμα, με αποτέλεσμα να καταφθάσει ασθενοφόρο, να του τοποθετηθεί μάσκα οξυγόνου και φυσικά να εγκαταλείψει το νησί.

Οι ελληνικές εκδόσεις του παιχνιδιού

Κι αν τα παραπάνω αγωνίσματα μάλλον δεν τα είδαμε ποτέ στην Ελλάδα, ωστόσο το πρώτο και το δεύτερο survivor διέθεταν επίσης ιδιαίτερα σκληρές δοκιμασίες και κακουχίες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σπύρος Σούλης, που συμμετείχε τότε στο παιχνίδι είχε χάσει τις αισθήσεις του από την αδυναμία.

Δείτε μια από τις δοκιμασίες όπου οι παίκτες ήταν όλοι κλεισμένοι σε κλουβί, από το πρώτο Survivor, όπως την έδειξε στην εκπομπή του ο τότε παρουσιαστής του παιχνιδιού Γρηγόρης Αρναούτογλου, στο The 2night Show. (Δείτε από το 3′.14” και έπειτα).

Την περασμένη Τετάρτη καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν η πρώτη νικήτρια του παιχνιδιού Ευαγγελία και για χάρη της, στην εκπομπή προβλήθηκαν αγωνίσματα που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που παρακολουθούμε το 2017. Δείτε από το 5’51” και έπειτα:

Από το δεύτερο Survivor κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια δοκιμασία που πραγματικά ξεφεύγει από τα όρια του εφικτού. Οι παίκτες πρέπει να ανέβουν σε μια ξύλινη κατασκευή εντός της θάλασσας, σε ύψος που ξεπερνά τα 10 μέτρα και από εκεί να βουτήξουν και πάλι στο νερό και να επιστρέψουν στην εξέδρα, δίνοντας τη σκυτάλη στον επόμενο συμπαίκτη της ομάδας.

Δείτε το βίντεο:  

Ακόμη και στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού που προβλήθηκε από το MEGA, στο Survivor: Ελλάδα – Τουρκία, ορισμένα από τα αγωνίσματα έμοιαζαν ιδιαίτερα σκληρά. Σε ένα από αυτά, οι παίκτες καλούνταν να περάσουν την πίστα με χέρια και κεφάλι δεμένα σε μια κατασκευή που έμοιαζε πολύ με γκιλοτίνα και η οποία περιόριζε τραγικά την ελευθερία κινήσεών τους. Δείτε από το 15’48” και έπειτα:

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα