Νίκος Γαλανός: Στο σπίτι που έμενα με την πρώτη γυναίκα μου, είχαν συλλάβει τον Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Γαλανός
Νίκος Γαλανός GLOMEX/ΕΡΤ

Μια ιστορία από την εποχή της Χούντας μοιράστηκε στην εκπομπή “Στούντιο 4” ο Νίκος Γαλανός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύλληψη του Μίκη Θεοδωράκη και τη φυλάκιση της πρώην συντρόφου του

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένος ο Νίκος Γαλανός, το απόγευμα της Πέμπτης (9/5), όπου διηγήθηκε διάφορες στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του και την καριέρα του ως ηθοποιό.

Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος ηθοποιός ανακάλεσε στη μνήμη του μια ιστορία από την περίοδο της Χούντας, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κρυφτεί στο σπίτι της πρώτης συζύγου του και στη συνέχεια συνελήφθη. Μάλιστα η κίνηση αυτή οδήγησε την τότε σύντροφό του και τη μητέρα της στη φυλακή για την πράξη αυτή.

Ο Νίκος Γαλανός είπε αρχικά για την περίοδο εκείνη: “Με τη Χρυσούλα χωρίσαμε Φλεβάρη, μένανε στο Χαϊδάρι, υπήρχαν τρεις μονοκατοικίες στον λόφο Χαϊδαρίου, στον λόφο των αξιωματικών επάνω. Σε αυτό το σπίτι συνέλαβαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Συμπτωματικά, ναι”.

Περιγράφοντας το πώς ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε σε αυτό σπίτι, είπε: “Ο συνέταιρος της πρώην πεθεράς μου άρχισε να την ψυχολογεί, να ρωτάει, έπαιρνε πληροφορίες. Πλέον έμενε εκείνη με την κόρη της εγώ είχα φύγει. Πέρασε κάποιος καιρός και τότε τη ρώτησε αν μπορεί να έρθει ένας άνθρωπος να κρυφτεί. “Δεν θα ζητήσετε να μάθετε ποτέ ποιος είναι και θα του αφήνετε φαΐ έξω από την πόρτα” της είπε. Η μάνα και η κόρη είπαν “ναι”. Μετά από αρκετό καιρό τους άνοιξε την πόρτα όταν του άφηναν το φαγητό, από τότε ξεκίνησε μία επαφή. Έβγαινε τα βράδια ντυμένος παπάς για να πάρει αέρα. Κάποιος κάτι είδε και καρφώθηκε το πράγμα”.

Μάλιστα, όπως είπε, η πρώην σύντροφός του και η μητέρα της οδηγήθηκαν στη φυλακή για το υπόλοιπο της επταετίας, λόγω της κάλυψης που παρείχαν στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. “Η πρώην σύζυγός μου και η πρώην πεθερά μου καταστράφηκαν, έμειναν φυλακή πολλά χρόνια στα χρόνια της Χούντας. Έφαγαν 5-6 χρόνια φυλακή. Εγώ τη γλίτωσα. Δυο φορές με φώναξαν στην Ασφάλεια. Είχα χωρίσει πριν την 21η Απριλίου και δεν είχα επαφές με τη Χρυσούλα. Μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα να απαντήσω” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλανός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα