O Σάσα Μπαρόν Κοέν “κανιβαλίζει” κριτικό φαγητού

O Σάσα Μπαρόν Κοέν “κανιβαλίζει” κριτικό φαγητού

To τελευταίο επεισόδιο του "Who's America" είχε έναν πολιτικό να μην απαντά ξεκάθαρα αν ισχύει η φήμη πως η Hilary Clinton είναι άνδρας και έναν κριτικό φαγητού να λέει τα καλύτερα, για κρέας που... ήταν ανθρώπινο.

Ο Sacha Baron Cohen ασχολήθηκε με τους φιλελεύθερους, στο τελευταίο επεισόδιο του σατιρικού σόου, θριάμβου της φάρσας, με τίτλο “Who’s America”, το οποίο παρακολουθείτε στην Ελλάδα από την COSMOTE TV.

Aυτός που κάθισε απέναντι από τον Cohen, θεωρώντας πως είναι κάποιος άλλος (ένας ειδικός επί των θεωριών συνωμοσίας, ονόματι Dr. Billy Wayne Ruddick) ήταν ο Howard Dean, πρώην Κυβερνήτης του Vermont και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, με τους Δημοκρατικούς το 2004. Το θέμα που έθιξε ήταν… αν η Hilary Clinton (εμβληματική φιγούρα της παράταξης του Dean) είναι άνδρας.

 

Μέχρι που του έδειξε μια -επεξεργασμένη- φωτογραφία, στην οποία εμφανιζόταν ένα εξόγκωμα στο παντελόνι της Clinton, στο ύψος των γεννητικών οργάνων. Ο Dean σχολίασε πως αυτός που το σιδέρωσε έκανε πολύ καλή δουλειά, πριν σχολιάσει πως “υπάρχουν πολλές ιδέες που κυκλοφορούν γύρω από τη Hilary. Και ξέρεις πως τη γνωρίζω. Δεν πρόκειται να μάθουμε τι ισχύει και τι όχι, γιατί δεν πρόκειται να την εξετάσουμε”. O Dean είχε γράψει το 2015, σε άρθρο του στην Τhe Washington Post ότι η Clinton είναι η μεγαλύτερη ελπίδα των Αμερικανών και ο καλύτερος άνθρωπος για την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου”.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Cohen είχε μεγαλύτερη επιτυχία με τους Συντηρητικούς, από ό,τι με τους φιλελεύθερους που απέρριψαν, κατά κύριο λόγο, τα αιτήματα του για συνέντευξη. Ένα παράδειγμα συντηρητικού που δεν “πιάστηκε” στην παγίδα του Βρετανού ήταν ο Corey Lewandowski, πρώην υπεύθυνος της καμπάνιας του Προέδρου Donald Trump. Ο Lewandowski, γνωστός για την τάση που έχει να κάνει bullying στις γυναίκες ρεπόρτερ και να κοροϊδεύει παιδιά μεταναστών με αναπηρίες που τα χωρίζουν από τους γονείς τους, υπερασπίστηκε τους νεο-Ναζί στην εμφάνιση του στο σόου. Η περσόνα του Cohen ήταν πάλι ο Billy Wayne Ruddick Jr. και αντικείμενο της συζήτησης η επέτειος ενός έτους από το Charlottesville.

“Στο Charlottesville, όπου επιτέθηκαν στον πρόεδρο μας, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να διαλέξει μεριά, μεταξύ φασιστών και αντι-φασιστών;” ρώτησε ο Cohen, με τον καλεσμένο του να σχολιάζει “υπάρχει η σωστή ώρα και το σωστό μέρος για να διαφωνήσεις με τους ανθρώπους -παντού. Δεν πρέπει να συμφωνείς πάντα μαζί τους. Πρέπει να τους σέβεσαι και να μην τους επιτίθεσαι”.

Στη συνέχεια της συζήτησης είπε πως “ο Πλανητάρχης δεν είναι ρατσιστής και δεν τον έχω ακούσει ποτέ να χαρακτηρίζει ρατσιστικά κάποιον”. Αφότου προβλήθηκε το επεισόδιο, ο Lewandowski δήγλωσε “δεν κατάφερε να με κοροϊδέψει”.

Στην ευχάριστη… στήλη της εκπομπής του, αυτήν που δεν αφορά πολιτικούς, ο Cohen υποδύθηκε έναν πρώην κατάδικο, τον Rick Sherman, ο οποίος έμαθε να μαγειρεύει στα 21 χρόνια που πέρασε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ετοίμασε ένα πιάτο για τον κριτικό φαγητού Bill Jilla, ο οποίος είχε ενημερωθεί πως “το φαγητό του Rick αξίζει Michelin”.

Το τελευταίο πιάτο ήταν “φιλέτο χορτοφάγου Κινέζου αντιφρονούντος”. Ο Βρετανός εξηγεί πώς άρχισε να τρώει ανθρώπινο κρέας και να το απολαμβάνει και άλλα πολλά έως ότου έπεισε τον Jilla να δοκιμάσει. Ο ειδικός σχολίασε ότι “είναι το καλύτερο κρέας που ‘χω φάει στη ζωή μου. Η σάρκα είναι απαλή σαν βούτυρο. Ποιος χρειάζεται μαχαίρι; Λιώνει στην παλέτα μου. Δεν χρειάζεται καν να μασήσω”. Ακολούθως μαζί ευχαρίστησαν τον άνθρωπο που έδωσε κομμάτι του εαυτού του, στο ρεστοράν.

Μετά την προβολή του επεισοδίου, το site του Jilla “έπεσε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα