Παναγιωτοπούλου: Δεν ήθελα να δω την Μαντάμ Σουσού με την Παπαδοπούλου

Παναγιωτοπούλου: Δεν ήθελα να δω την Μαντάμ Σουσού με την Παπαδοπούλου
Άννα Παναγιωτοπούλου και Δήμητρα Παπαδοπούλου στο ρόλο της Μαντάμ Σουσού

Η ηθοποιός το όνομα της οποίας συνδέθηκε όσο κανένα στην τηλεόραση με την ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθα, εξηγεί γιατί επέλεξε να μην παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση στην οποία τον ομώνυμο ρόλο ανέλαβε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Η ιστορία της ξιπασμένης, φαντασμένης Μαντάμ Σουσού που καταφέρνει να ξεφύγει από τον Μπίθουλα και τον μικροαστό Παναγιωτάκη και να μπει στα μεγάλα σαλόνια της αριστοκρατίας, είναι μια από τις σύγχρονες ιστορίες της ελληνικής λογοτεχνίας που η τηλεόραση και πρόσφατα το θέατρο έκανε γνωστή σε όλους τους Έλληνες.

Το πρόσωπο που οι περισσότεροι είχαμε κατά νου για τον ρόλο – παρότι την περσόνα του Ψαθά έχουν υποδυθεί η Μαρίκα Νέζερ, η Μαίρη Αρώνη, η Άννα Παϊτατζή – χρονολογείται από τα χρόνια του μονοπώλιου της ΕΡΤ, στην σειρά του 1986 με πρωταγωνίστρια την Άννα Παναγιωτοπούλου. Τον περασμένο χειμώνα, αλλά και στην καλοκαιρινή περιοδεία, στον ίδιο ρόλο παρακολουθήσαμε στο θέατρο την αγαπημένη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Μιλώντας για την αναπόφευκτη αυτή σύγκριση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί στις 10», η Άννα Παναγιωτοπούλου, εξήγησε τους λόγους που δεν θέλησε να δει την θεατρική παράσταση. Άλλωστε στην ερώτηση, ποιον ρόλο λάτρεψε περισσότερο στην καριέρα της η ηθοποιός απαντά: «Στην τηλεόραση την Μαντάμ Σουσού μακράν. Εγώ την λάτρευα από το βιβλίο, είχα έρωτα και όταν μου την πρότεινα, είπα ‘Χριστέ μου σε ευχαριστώ’».

Ωστόσο, η τηλεοπτική Όλγα Χαρίτου σημειώνει πως δεν πήγε να δει την θεατρική παράσταση: «Όχι, δεν την είδα, δεν ήθελα να την δω. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πετάγομαι εγώ στη μέση. Κάνει η Δήμητρα την ‘Σουσού’, τι δουλειά έχω εγώ; Το θεώρησα χοντράδα».

Επιπλέον, σχολιάζει: «Έκαναν ένα θέμα για τη Σου-Σου και πήγα και είπε η Δήμητρα, τώρα τι θέλετε να σας πω είναι και η Άννα εδώ και δεν μπορώ, έχω τρακ. Αυτό με έκανε να λέω ‘Δόξα τω Θεώ που δεν πήγα έκανα καλά’»


Σε παλιότερη δήλωσή της για το θέμα άλλωστε η κα. Παναγιωτοπούλου είχε πει: “Εγώ με τη Σουσού είχα μια πολύ συγκεκριμένη σχέση, προσωπική. Δεν μπορούσα να πάω και αν δεν μου αρέσει να πω ψέματα”.

Ποια ήταν η καλύτερη Μαντάμ Σουσού;

Αν και η πρώτη, η τηλεοπτική είναι πιο εύκολο να έχει εντυπωθεί στους περισσότερους από εμάς, μέσα από την τηλεόραση, η θεατρική μεταφορά του λογοτεχνικού έργου του Δημήτρη Ψαθά υπήρξε από τις πιο ακριβές παραγωγές των τελευταίων ετών και σαφώς προσέλκυσε χιλιάδες θεατές. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Ποια ηθοποιός υπήρξε πιο κατάλληλη για τον ρόλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ LADYLIKE:

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Το stand up comedy δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πηγαίο της επιθεώρησης

Άννα Παναγιωτοπούλου: Στην τηλεόραση έπαιρνα 1 εκατομμύριο το επεισόδιο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα