Peaky Blinders: Πόσα τσιγάρα καπνίζει ο Τόμας Σέλμπι τη χρονιά

Peaky Blinders: Πόσα τσιγάρα καπνίζει ο Τόμας Σέλμπι τη χρονιά

Με αφορμή την παρουσίαση της πέμπτης σεζόν της σειράς η ηθοποιός Έλεν ΜακΡόρι αποκαλύπτει πόσα τσιγάρα έχει καπνίσει ο Κίλιαν Μέρφι!

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η αριστουργηματική σειρά του BBC “Peaky Blinders” έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία γιατί συνδυάζει όλα τα υλικά που καθιστούν μια δραματουργία σπουδαία: συγκρούσεις και αντιμαχίες, παιχνίδια δύναμης κι εξουσίας, αγωνία και θέαμα. Η σειρά αφορά μια οικογένεια γκάνγκστερ που δραστηριοποιείται στο Birmingham του 1919 στα αποκαΐδια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και υπακούει στις εντολές του αρχηγού της, Τόμι Σέλμπι, (τον ερμηνεύει ο συγκλονιστικός Κίλιαν Μέρφι) που το κάνει πολύ δύσκολο στον θεατή να μην είναι με το μέρος του, ακόμα κι όταν χρησιμοποιεί τα ξυράφια που κρύβονται στην τραγιάσκα του για να σκοτώσει τον εχθρό του.

Όσοι παρακολουθούν το “Peaky Blinders” ξέρουν ότι μία από τις αδυναμίες του Σέλμπι, πέρα από τα ξυράφια, είναι το κάπνισμα. 

Με αφορμή την παρουσίαση της πέμπτης σεζόν της σειράς η συμπρωταγωνίστριά του Έλεν ΜακΡόρι (στη σειρά υποδύεται την Πόλι, τη θεία του Τόμας Σέλμπι) αποκάλυψε ότι σε κάθε σεζόν ο Μέρφι “καπνίζει” έως και 1.000 τσιγάρα! Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι συντελεστές της σειράς “δεν θέλουν να ενθαρρύνουν το κάπνισμα”.

Ο ίδιος ο Κίλιαν Μέρφι είχε μιλήσει για το πάθος του Τόμι Σέλμπι με το τσιγάρο σε συνέντευξή του το 2016 μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για την τρίτη σεζόν της σειράς.

“Στην αρχή του σόου όλοι κάπνιζαν και αυτό έγινε συνήθεια για τον Τόμας. Είχα ρωτήσει τους ανθρώπους της παραγωγής να υπολογίσουν τον αριθμό των τσιγάρων και μου είχαν πει για 3.000 τσιγάρα”.

Η παραγωγή, πάντως, φροντίζει να μην είναι πραγματικά τα τσιγάρα (τα αντικαθιστούν με ηλεκτρονικά ή με τσιγάρα που περιέχουν βότανα) που καπνίζει ο Μέρφι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα