Ραφαέλα Μουζακίτη: “Η σεξεργασία ήταν μονόδρομος”

Διαβάζεται σε 2'
Ραφαέλα Μουζακίτη: “Η σεξεργασία ήταν μονόδρομος”
Η Ραφαέλα Μουζακίτη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ WATKINSON

Η Ραφαέλα Μουζακίτη, γνωστή και ως “Αλλιώτικο Κορίτσι”, μίλησε για τις δυσκολίες της τρανς κοινότητας στην Ελλάδα.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης (14/12) η Ραφαέλα Μουζακίτη, γνωστή και ως “Αλλιώτικο Κορίτσι” στο TikTok.

Η ακτιβίστρια για τα τρανς δικαιώματα μίλησε για το TikTok, από το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστή, αλλά και για το δύσκολο παρελθόν της.

Ξεκίνησα το TikTok και περίμενα να βιώσω χλευασμό. Αυτά που έχω συνηθίσει ως τρανς… Έχω εκπλαγεί από την αγάπη του κόσμου. Για τον κόσμο που δεν έχει σχέση με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Έχω πάρει τόση αγάπη. Αγάπη που δεν έχω πάρει σε όλη τη ζωή μου. Υπάρχουν και αρνητικά σχόλια, αλλά τα σχόλια στην πλειοψηφία τους είναι θετικά”.

“Έφυγα από την Κέρκυρα μικρό παιδί. Ήμουν σε ίδρυμα. Με έδιωξαν από το σχολείο στην πρώτη γυμνασίου επειδή χαλούσα τα χρηστά ήθη. Έτσι βγήκα στη σεξεργασία. Ήταν ο μόνος δρόμος. Τα άγρια εκείνα χρόνια μπήκα φυλακή σε επεισόδια που έκανα σε δικαστήρια για τα τρανς δικαιώματα. Επειδή διεκδικούσαμε ίσα δικαιώματα. Στη φυλακή γνώρισα έναν άνθρωπο που με άλλαξε ως άνθρωπο, μου έμαθε να διαβάζω βιβλία και μου άλλαξε τη ζωή. Ήταν ο μέντοράς μου. Από τότε άρχισα να διαβάζω για την αστρονομία, τη μεγάλη μου αγάπη”, τόνισε η ίδια.

“Υπήρξα για χρόνια σεξεργάτρια. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που συμπεριλαμβάνουν τα τρανς άτομα. Είμαι η πρώτη τρανς που εργάζομαι σε αυτά τα προγράμματα”, συνέχισε η ίδια.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα