Στον Αχέροντα ποταμό, την πύλη του ‘Κάτω κόσμου’, τα γυρίσματα του reality ‘The Bachelor’

Στον Αχέροντα ποταμό, την πύλη του ‘Κάτω κόσμου’, τα γυρίσματα του reality ‘The Bachelor’

Το κοσμογυρισμένο 'Bachelor', στην εκδοχή που αφορά στις Σκανδιναβικές χώρες, επέλεξε την Ήπειρο για τα γυρίσματα της νέας σεζόν, με γυρίσματα σε Πρέβεζα, Σύβοτα, Αχέροντα και Ζαγόρια

Το ένα αποτελεί Βελγική παραγωγή και είχε γνωστό εδώ και λίγο καιρό. Το δεύτερο θα γυριστεί την  Warner Bros, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών. Πρόκειται για το δημοφιλές «The Bacelor- De Bacelor» που προβάλλεται σε τριάντα χώρες με εκατομμύρια πιστούς τηλεθεατές και την εκδοχή του που αφορά στον περιζήτητο εργένη στις Σκανδιναβικές χώρες.

Τα γυρίσματα των 20 επεισοδίων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Ηπείρου – thespro.gr και epiruspost.gr –  θα ξεκινήσουν τέλη Απριλίου, στην ακτογραμμή Πρέβεζα – Σύβοτα, τον Αχέροντα και τα Ζαγόρια. Ο Αχέροντας πέρα από την φυσική ομορφιά ανταποκρίνεται στις δραστηριότητες Ιππασίας και Ράφτινγκ που είναι απαραίτητα στις ανάγκες της εκπομπής.

Η είδηση προέκυψε κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Πρέβεζα με εκπροσώπους της Apollo η οποία εντείνει την τουριστική της παρουσία στην Ήπειρο. Εκπρόσωποι της Αpollo, μεγάλου τουριστικού γραφείου στην Σκανδιναβία, ανακοίνωσε πως ο κολοσσός των τηλεοπτικών παραγωγών Warner Bros, επέλεξε την περιφέρεια μας για τα γυρίσματα της διεθνούς τηλεοπτικής σειράς “THE BACHELOR” – “DE BACHELOR”.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, όσο και οι εκπρόσωποι ξενοδόχων και εστίασης διαβεβαίωσαν την στήριξη με κάθε τρόπο στο όλο επιχείρημα:  «Προσπαθούσαμε πολύ καιρό να προσελκύσουμε γυρίσματα ταινίας η τηλεοπτικών σώου στην περιοχή μας και εσείς μας το προσφέρεται στο πιάτο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Ιωάννου στους εκπροσώπους της Αpollo.

Αντιπρόσωποι της παραγωγής θα επισκεφτούν ως τα μέσα του Μάρτη τους τόπους γυρισμάτων και καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία των Σκανδιναβών σε θέματα ποιότητας περιβάλλοντος και καθαριότητας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να τρέξουν πολύ για να αποκαταστήσουν το αποκαρδιωτικό θέαμα που παρουσιάζουν σήμερα οι πηγές του Αχέροντα, καθώς αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, θα είναι ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Τι είναι το Bachelor;

Το The Bachelor είναι μία από τις μικρές τηλεοπτικές χαρές του μέσου Αμερικανού. Υπάρχει από το 2002 στο κανάλι ABC, είτε ως The Bachelor, είτε με διάφορες spin-off παραλλαγές, όπως The Bachelorette, Bachelor Pad, Bachelor in Paradise και Bachelor in Paradise: After Paradise. Στόχος είναι πάντα ένας: ο (με όλα τα έξοδα πληρωμένα) παραμυθένιος γάμος, το εντυπωσιακό μονόπετρο, το “ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”.

Σ’ αυτό το τηλεοπτικό νυφοπάζαρο τον ρόλο του μόνου άντρα που ψάχνει έχουν διατελέσει μεταξύ άλλων ένας μπάρμαν, ένας πιλότος, ένας ηθοποιός, ένας ψαράς, ένας οικονομολόγος, και αρκετοί ακόμα εργένηδες. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη: ο προσεχώς γαμπρός περνάει τις υποψήφιες νύφες από ρομαντικές δοκιμασίες ή απλά συνυπάρχει μαζί τους προκειμένου να επιλέξει τη μία και μοναδική στην οποία- ίσως- κάνει πρόταση γάμου.

Ο Εργένης ταξιδεύει με την καθεμία τους σε μέρη εξωτικά, γνωρίζει γονείς και σόγια ολόκληρα, δέχεται τα δώρα τους και υποσχέσεις για αιώνια αγάπη και αφοσίωση, τι κι αν η γνωριμία τους μετράει- στην καλύτερη- μερικές εβδομάδες ζωής. Η παρουσία της κάμερας φαίνεται να επισπεύδει τα πάντα και να φουντώνει τα συναισθήματα των συμμετεχόντων. Η διεκδίκηση μάλιστα, φέρνει εντάσεις που εκτονώνονται σε τραγελαφικά ξεμαλλιάσματα μεταξύ των υποψηφίων, οι οποίες ως σύγχρονες απόγονοι του Πάρη και του Μενελάου κηρύσσουν πόλεμο μεταξύ τους για χάρη του Ωραίου Εργένη.

Οι Εργένηδες του The Bachelor δεν προτείνουν απαραίτητα γάμο. Από τους 21 άντρες που έχουν πάρει μέρος στο παιχνίδι, οι 13 έχουν ζητήσει την εκλεκτή τους σε γάμο. Πόσα ζευγάρια παραμένουν ακόμα μαζί μέχρι σήμερα; Μόλις 2.

Η ελληνική του εκδοχή

Το πετυχημένο κόνσεπτ εξασφάλισε για την ελληνική τηλεόραση ο ΑΝΤ1, που σκόπευε να το ρίξει στην αρένα του ανταγωνισμού από το δεύτερο μισό της σεζόν. Ωστόσο, τα σχέδια προγραμματισμού του καναλιού άλλαξαν και η ημερομηνία προβολής του μάλλον μετατίθεται (αν δεν ακυρώνεται) για τη νέα σεζόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα