Στον “Μονομάχο” διασώστης του πολύνεκρου ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα: “Έπαθα σοκ”

Διαβάζεται σε 2'
Ο παίκτης Μιχάλης Μαραγκουδάκης στον "Μονομάχο"
Ο παίκτης Μιχάλης Μαραγκουδάκης στον "Μονομάχο"

Μια εμπειρία που τον σημάδεψε έχει ζήσει ο νέος παίκτης που θα δούμε στον “Μονομάχο”, καθώς υπήρξε διασώστης στο ναυάγιο του πλοίου “Εξπρές Σάμινα”.

Ένας ακόμα ενδιαφέρων παίκτης αναμένεται να κάτσει στην καρέκλα του “Μονομάχου στο επεισόδιο της Παρασκευής (26/04) στον ΣΚΑΙ, ο οποίος έχει να διηγηθεί μια συγκλονιστική ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο “οικοδεσπότης” του τηλεπαιχνιδιού, Χρήστος Φερεντίνος, θα υποδεχτεί ένα νέο παίκτη τον Μιχάλη Μαραγκουδάκη από τη θέση 14.

Ο ίδιος υπηρετεί στο λιμενικό σώμα από το ‘99, στη μοίρα ελικοπτέρων, ως διασώστης και η πρώτη του αποστολή ήταν μία εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή. Ήταν το ναυάγιο του πλοίου “Εξπρές Σάμινα”, έξω από την Πάρο.

Όπως περιγράφει ο παίκτης: “Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000. Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα για το τι πάμε να κάνουμε. Είχαμε εκπαιδευτεί μεν, αλλά δεν είχαμε δει από κοντά ένα περιστατικό πώς είναι, ήταν όλα θεωρητικά. Μόνο στις ταινίες ό,τι βλέπαμε. Όταν, λοιπόν, πήγαμε πάνω από το ναυάγιο έπαθα σοκ. Ήταν χειρότερο κι από ταινία. Έγινε το βράδυ, εμείς πήγαμε το ξημέρωμα. Όταν είδα από πάνω τα συντρίμμια, νεκρούς ανθρώπους στη θάλασσα… Όλα είχαν πάει λάθος, 81 νεκροί”.

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “Εξπρές Σάμινα” ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 ανοικτά της Πάρου, όταν το “Εξπρές Σάμινα” προσέκρουσε στη βραχονησίδα “Πόρτες”, με συνέπεια να υποστεί μεγάλο ρήγμα και να βυθιστεί. Ο απολογισμός της τραγωδίας θλιβερός, καθώς 81 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ ο αριθμός των διασωθέντων ανήλθε στους 457.

Μονομάχος: Δείτε το απόσπασμα που εξασφάλισε το NEWS 24/7

Στον “Μονομάχο” ο Μιχάλης Μαραγκουδάκης δεν βρίσκεται μόνος αλλά με την κουνιάδα του που του έκανε τη δήλωση συμμετοχής λόγω μίας… κόντρας!

Ο Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται κάθε εβδομάδα παίκτες που έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, με σκοπό να διεκδικήσουν έως 100.000 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα