“Μονομάχος”: Δύναμη ψυχής – Πάσχει από ALS και έγραψε βιβλίο με το δάχτυλό του

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος στον "Μονομάχο"
Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος στον "Μονομάχο" ΣΚΑΙ

Παίκτης του “Μονομάχου” αποκαλύπτει πως θα δώσει το ποσό που θα κερδίσει στον φίλο του που πάσχει από τη νόσο ALS, για να εκδώσει το δεύτερο βιβλίο του.

Μια συγκινητική ιστορία δύναμης ψυχής και θέλησης για ζωή θα μάθουν οι τηλεθεατές του “Μονομάχου” στο νέο επεισόδιο που θα προβληθεί την Δευτέρα (22/04) στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο “οικοδεσπότης” του τηλεπαιχνιδιού, Χρήστος Φερεντίνος, θα υποδεχτεί ένα νέο παίκτη, τον Ανδρέα Καλογερόπουλο, που αφήνει τη θέση 16 και μπαίνει στην αρένα του “Μονομάχου” για να δώσει τη δική του μάχη εναντίον των 100 αντιπάλων, διεκδικώντας 100.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος είναι φυσικοθεραπευτής και μέλος της ομάδας κωπηλασίας, ενώ βρίσκεται στον “Μονομάχο” για καλό σκοπό, τον οποίον και μοιράζεται με τον παρουσιαστή και το κοινό.

Όπως περιγράφει, το έπαθλο από τον “Μονομάχο” θα το δωρίσει σε έναν φίλο – ασθενή του, ο οποίος έχει τη νόσο ALS, με σκοπό να εκδώσει το δεύτερο βιβλίο του.

Είναι ένα βιβλίο – ποιητική συλλογή του φίλου, πρώτα απ’ όλα, και ασθενή μου, Δημήτρη, ο οποίος το 2018 διαγνώστηκε με την νόσο ALS. Είναι μία πολύ επιθετική μορφή, που επηρεάζει όλο το σώμα, όχι, όμως, το μυαλό. Και ο Δημήτρης με το δάχτυλό του, στο κινητό του, ακινητοποιημένος, κατάφερε και έγραψε αυτό το βιβλίο. Είναι τρομερό. Δήλωσα συμμετοχή, ήρθα και του είπα ότι αν κέρδιζα ένα μικρό ποσό που χρειάζεται, θα του σπονσοράρω την έκδοση του δεύτερου βιβλίου του που θα γίνει άμεσαείπε ο παίκτης.

Σημειώνεται πως η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) είναι μια νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό σύστημα και προκαλεί μυϊκή αδυναμία και παρεμβαίνει στις φυσικές λειτουργίες. Η ALS είναι ένας τύπος ασθένειας κινητικού νευρώνα που προκαλεί τη σταδιακή διάσπαση των νευρικών κυττάρων και το θάνατό τους.

Μονομάχος: Δείτε απόσπασμα από το επεισόδιο της Δευτέρας (22/04)

Ο Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται κάθε εβδομάδα παίκτες που έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, με σκοπό να διεκδικήσουν έως 100.000 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα