Το Netfilx αγόρασε τα δικαιώματα του “εκατό χρόνια μοναξιά” και το κάνει σειρά

Το Netfilx αγόρασε τα δικαιώματα του “εκατό χρόνια μοναξιά” και το κάνει σειρά
O Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες AP

Το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται στη μικρή οθόνη με τη μορφή σειράς. Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση.

Το αρνιόταν επί χρόνια ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αλλά τώρα θα γίνει πραγματικότητα.

H Netflix αγόρασε τα δικαιώματα του εξαιρετικού αυτού βιβλίου του Κολομβιανού σούπερ σταρ της λογοτεχνίας και σύντομα θα το φέρει στις οθόνες μας με τη μορφή σειράς. Πρόκειται για υπέροχο νέο.

Οσο ήταν εν ζωή, ο Μάρκες είχε δεχθεί δεκάδες προτάσεις για να μεταφερθεί στο σινεμά το βιβλίο του το οποίο αφού γράφτηκε το 1967 πούλησε 50.000.000 αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 46 γλώσσες.

Σ’ όλες τις προτάσεις, ο συγγραφέας απαντούσε μ’ ένα μονότονο όχι, φοβόταν ότι η ταινία δεν θα είχε την απήχηση του βιβλίου. Οι γιοι του όμως (και νόμιμοι κληρονόμοι του έργου του), ο Ροντρίγο και ο Γκονσάλο Γκαρσία, είχαν διαφορετική άποψη.

Δέχθηκαν το στενό μαρκάρισμα του Νetflix και αφού είπαν το μεγάλο ναι, ανέλαβαν εκτελεστικοί παραγωγοί της μεταφοράς έχοντας και την ευθύνη το τελικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Η σειρά θα γυριστεί στα Ισπανικά και τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στην γενέτειρα χώρα του Μάρκες, την Κολομβία. Ηδη αναζητούνται για το καστ λατινοαμερικάνοι ηθοποιοί και το καστ σιγά-σιγά στήνεται.

“Τα εκατό χρόνια μοναξιάς” αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίος ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες τιμήθηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1982.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα