Τόμας το Τρενάκι: Εισάγει τον πρώτο χαρακτήρα με αυτισμό

Τόμας το Τρενάκι
Τόμας το Τρενάκι GETTY IMAGES

Ο εννιάχρονος Έλιοτ Γκαρσία χαρίζει τη φωνή του στον Μπρούνο, στο βαγόνι μεταφοράς προσωπικού από την σειρά κινουμένων σχεδίων "Τόμας το Τρενάκι", που θα αποτελεί τον πρώτο χαρακτήρα με αυτισμό.

Η βρετανική παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Thomas the Tank Engine» (Τόμας το Τρενάκι) θα αποκτήσει τον πρώτο χαρακτήρα με αυτισμό.

Το βαγόνι μεταφοράς προσωπικού, Bruno the Brake Car, με τη φωνή του εννιάχρονου ηθοποιού με αυτισμό, Έλιοτ Γκαρσία θα αρχίσει να εμφανίζεται στα επεισόδια της σειράς «Thomas & Friends» από τα τέλη του μήνα.

Ο εννιάχρονος κλήθηκε να υποδυθεί τον χαρακτήρα με τη βοήθεια της Εθνικής Εταιρείας Ατόμων με Αυτισμό (NAS), σύμφωνα με το BBC.

Η Mattel, η αμερικανική βιομηχανία παιχνιδιών πίσω από αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες, που απέκτησε τη σειρά «Thomas the Tank Engine» το 2011 σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι «επιμελήθηκε προσεκτικά τον χαρακτήρα του Μπρούνο για να εξασφαλίσει μια ακριβή μυθοπλαστική αναπαράσταση του αυτισμού».

Η εταιρεία εξηγεί ότι ο Μπρούνο έχει μία μοναδική οπτική για τον κόσμο, λατρεύει τα δρομολόγια, τη ρουτίνα, τα χρονοδιαγράμματα και «όταν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

Κάποιες φορές φοράει προστατευτικά αυτιών όταν ακούγεται δυνατός θόρυβος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Έλιοτ είπε όταν έμαθε ότι κέρδισε τον ρόλο «θεώρησε ότι ήταν ένα όνειρο, αλλά δεν ήταν».

«Αισθάνθηκα πραγματικά ενθουσιασμένος και χαρούμενος. Ο Μπρούνο είναι αστείος, έξυπνος και είναι ένας πολύ χαλαρός χαρακτήρας» δήλωσε στο BBC.

«Μπορεί πραγματικά να συγκλονιστεί, μπορεί να ανησυχήσει και χρησιμοποιεί το χιούμορ για να ξεπερνά καταστάσεις» πρόσθεσε.

«Είναι τόσο σημαντικό να παρουσιάζονται όλοι οι αυτιστικοί χαρακτήρες στις οθόνες μας, επειδή υπάρχουν 160.000 αυτιστικά παιδιά σχολικής ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλουν να δουν τις ιστορίες τους» ανέφερε ο Τομ Πάρσερ από την NAS.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Σειρές
SHARE:

24Media Network