Τομ Χανκς: Υποψήφιος για Όσκαρ μετά από 19 χρόνια

Τομ Χανκς: Υποψήφιος για Όσκαρ μετά από 19 χρόνια
Tom Hanks και Marielle Heller, A Beautiful Day In The Neighborhood." AP

Ο 63χρονος κινηματογραφικός αστέρας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για 'Οσκαρ, μετά το 2000, όταν ο Τομ Χανκς ήταν ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του στην ταινία "Ο Ναυαγός".

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που ο Τομ Χανκς ήταν υποψήφιος για βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Φέτος, ο 63χρονος κινηματογραφικός αστέρας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία Β’ Ανδρικός Ρόλος για την ερμηνεία του ως Φρεντ Ρότζερς στην ταινία “A Beautiful Day in the Neighborhood” (Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά).

Είναι η έκτη υποψηφιότητα του Τομ Χανκς και η πρώτη από τότε το 2000, όταν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία “Cast Away” (O Ναυαγός).

Ο Αμερικανός ηθοποιός κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες “Philadelphia” το 1993 και “Forrest Gump” το 1994.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την ταινία “Ο Ναυαγός”, ο Τομ Χανκς θεωρήθηκε ότι απογοήτευσε με τους ρόλους του στις ταινίες “Captain Phillips” το 2012 και “The Post” το 2017.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Τομ Χανκς τιμήθηκε με το Βραβείο Σέσιλ Ντε Μιλ, Χρυσή Σφαίρα που απονέμεται κάθε χρόνο από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλυγουντ για την εξαίρετη συμβολή στον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα