Βόλος: Ολοταχώς για το ρεκόρ Γκίνες της 'μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης'!

Βόλος: Ολοταχώς για το ρεκόρ Γκίνες της 'μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης'!

Η "μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη" στην παραλία, στο πλαίσιο παγκοσμίου συνεδρίου με τη συμμετοχή χωρών που έχουν πετύχει ρεκόρ Γκίνες

Παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή 20 και πλέον χωρών, οι οποίες έχουν πετύχει ρεκόρ Γκίνες προγραμματίζει στον Βόλο η ΕΚΠΟΛ. Τη διοργάνωση του συνεδρίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταγραφούν τα αποτελέσματα της τουριστικής προβολής των περιοχών με τα ρεκόρ και να γίνει απολογισμός του ρεκόρ Guinness.

Στο τέλος του συνεδρίου θα υλοποιηθεί ένα νέο ρεκόρ Γκίνες: «η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη» στην παραλία του Βόλου. «Οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες στο παγκόσμιο συνέδριο μαζί με τους δημοσιογράφους των χωρών τους που θα τους συνοδεύουν θα μεταβούν στον χώρο του νέου ρεκόρ Guinness, προκειμένου να προβάλουμε έτσι παγκοσμίως μια νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, τον γαστρονομικό τουρισμό και την περιοχή μας» είπε ο κ.Χολέβας.

Ο Βόλος έχει καταγράψει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στο Συρτάκι, ένας χορός στην κεντρική παραλία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή 5.614 ατόμων, προβάλλοντας τον Βόλο παγκοσμίως.

Αναφορά έγινε επίσης στο μεγάλο γεγονός της αναγνωρισιμότητας της Αργοναυτικής Εκστρατείας τόσο από την Unesco όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πολιτιστική διαδρομή παγκοσμίως και πανευρωπαϊκά.

Ηδη έχει προχωρήσει η συνεργασία για την πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής με τον υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Επίσης, σε συνάντηση και σε συνεργασία με τους Υπουργούς Εξωτερικών και τουρισμού του Σαν Μαρίνο, προγραμματίζουμε να διεξαχθεί Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία στο Σαν Μαρίνο».

SHARE:

24Media Network