Δημοπρασία από τη συλλογή έργων τέχνης του Χρύσανθου Πανά

Διαβάζεται σε 2'
Δημοπρασία από τη συλλογή έργων τέχνης του Χρύσανθου Πανά

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ

Η VERGOS Auctions διοργανώνει δημοπρασία με 103 έργα σύγχρονης τέχνης επιλεγμένα από την  προσωπική συλλογή του Χρύσανθου Πανά, τη Δευτέρα 1η Απριλίου και ώρα 7:00 μμ στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς. Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας θα διατεθούν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr.

Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και art installations σύγχρονων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Κόττης, Μανώλης Χάρος, Stephen Antonakos, Μαρίνα Καρέλλα, Πάνος Κοκκινιάς ,Φίλιππος Φωτιάδης, Marina Vernicos, Νάνος Βαλαωρίτης, Μαρία Φιλοπούλου και άλλοι. Τα έργα είχαν εκτεθεί πρόσφατα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο της έκθεσης «Greek Kaleidoscope» της προσωπικής συλλογής του Χρύσανθου Πανά.

Για την υποστήριξη του σημαντικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ, η οποία για 87 ολόκληρα χρόνια έχει αγκαλιάσει περισσότερα από 100.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, στα 6 Κέντρα της σε όλη την Ελλάδα, θα διατεθεί εκ μέρους του Χρύσανθου Πανά και της VERGOS Auctions το 20% των συνολικών εσόδων της δημοπρασίας.

Επιχειρηματίας και συγγραφέας, ο Χρύσανθος Πανάς ξεκίνησε τη συλλογή του το 1989 αγοράζοντας από avant garde γκαλερί της εποχής το πρώτο του έργο τέχνης στα τέλη της εφηβείας του. Σήμερα η συλλογή του αποτελείται από περισσότερα από 300 έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ευρέως αναγνωρισμένων για την καλλιτεχνική τους διαδρομή όπως οι Takis, Chryssa, Fernando Botero, Marina Abramović, Gregory Crewdson, Stanley Whitney, Louise Bonnet και πολλοί άλλοι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς ενώ η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου.  

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στη δημοπρασία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Μαρτίου 5:00 μμ –  8:00 μμ
  • Ωράριο έκθεσης: Παρασκευή 29 Μαρτίου – Κυριακή 31 Μαρτίου, 11:00 πμ – 7:00 μμ
  • Δημοπρασία: Δευτέρα 1 Απριλίου, 7:00 μμ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα