Επετειακή δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19ου και 20ου αιώνα και τριήμερη έκθεση στο Ζάππειο

Διαβάζεται σε 2'
Επετειακή δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19ου και 20ου αιώνα και τριήμερη έκθεση στο Ζάππειο
Παύλος Σάμιος, O ζωγράφος και το μοντέλο, Παύση, λάδι σε μουσαμά, 130 x 160 cm, Εκτίμηση €15.000-25.000

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Ιουνίου

Τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες τιμά η VERGOS Auctions με την επετειακή δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Ιουνίου στο Ζάππειο (ώρα 6:30μμ.).

Με πάνω από 150 δημοπρασίες στο ενεργητικό του και περισσότερα από 60.000 lots να έχουν δημοπρατηθεί μέχρι σήμερα, ο Οίκος έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη και διακρίσεις στα 35 χρόνια από την ίδρυσή του. Σήμερα κατέχει την ηγετική θέση στις ελληνικές δημοπρασίες, και είναι επίσης ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος οίκος δημοπρασιών στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Με 125 επιλεγμένα έργα τέχνης από 74 εικαστικούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της νεοελληνικής τέχνης, η επετειακή δημοπρασία αποτελεί ένα εικαστικό γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των συλλεκτών και του κόσμου της τέχνης. Στο πλαίσιο της επετειακής δημοπρασίας, θα πραγματοποιηθεί τριήμερη έκθεση 9 έως 11 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν και να γνωρίσουν την ιστορία έργων τα οποία κυρίως ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Το μεγάλων διαστάσεων έργο “Σύνθεση από την ελληνική ιστορία” του Κωνσταντίνου Παρθένη, ξεχωρίζει ανάμεσα στα έργα της δημοπρασίας. Το μνημειώδες αυτό έργο με τιμή εκτίμησης €250.000-350.000, τοποθετείται χρονικά τη δεκαετία του 1960 και αντανακλά τα κλασικά στοιχεία του ώριμου ύφους του Κωνσταντίνου Παρθένη με την χαρακτηριστική ανάλαφρη και αέρινη τεχνική του να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γλυπτικές δημιουργίες των Γιάννη Μόραλη, Takis (Βασιλάκης), Γιώργου Ζογγολόπουλου, Σοφίας Βάρη, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Κώστα Κουλεντιανού συμπληρώνουν μία σειρά από έργα τέχνης με υπογραφές εμβληματικών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων: Σ. Βασιλείου, Ντ. Βυζάντιος, Γ. Γαΐτης, Α. Γεωργίου, Α. Γεραλής, Ν. Γκίκας (Χατζηκυριάκος), Γ. Γουναρόπουλος, Δανιήλ (Παναγόπουλος), Δ. Διαμαντόπουλος, Χρ. Καράς, Ν. Κεσσανλής, Δ. Κοκκινίδης, Φ Κόντογλου, Γ. Κόττης, Γ. Λάππας, Κ. Μαλέας, Τ. Μαντζαβίνος, Δ. Μυταράς, Σπ. Παπαλουκάς, Pavlos (Διονυσόπουλος), Μ. Πράσινος, M. Πωπ, Γ. Ράλλης, Γ Ρόρρης, Ε. Σακαγιάν, Π.Σάμιος, Γ.Σπυρόπουλος, Π. Τέτσης, Γ. Τσαρούχης, Γ. Τσίγκος, Κ. Τσόκλης, Α. Φασιανός, Μ. Φιλοπούλου, Β. Φωτόπουλος, Τζ.Χριστοφόρου, Chryssa (Βαρδέα), Γ. Ψυχοπαίδης και πολλοί άλλοι.

Έκθεση ανοιχτή για το κοινό – Ζάππειο Μέγαρο
Κυριακή, 9 Ιουνίου, 12:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.
Τρίτη, 11 Ιουνίου, 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία και τους τρόπους συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα