Η Eurolife FFH για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Διαβάζεται σε 3'
Η Eurolife FFH για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

170 οι ωφελούμενοι του προγράμματος μέχρι στιγμής για το 2024

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών στην Ελλάδα, με πρωτοβουλίες που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή τους, γι’ αυτό και από το Δεκέμβριο του 2022 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το μη κερδοσκοπικό σωματείο SolidarityNow για την υλοποίηση του προγράμματος «ΜΑΜΑ». Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει στην ενδυνάμωση νέων και μελλουσών μαμάδων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να κάνουν με αυτοπεποίθηση τα πρώτα τους βήματα ως γονείς.

Φέτος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, με τον αριθμό των ωφελούμενων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει φτάσει τους 170. Συνολικά, στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, ο αριθμός των μοναδικών ωφελούμενων έχει ξεπεράσει τους 355, με πολλούς από τους συμμετέχοντες που γνώρισαν το «ΜΑΜΑ» στο ξεκίνημά του πέρσι να συνεχίζουν και φέτος να λαμβάνουν μέρος στις δράσεις του, αποδεικνύοντας έτσι τον πολύτιμο αντίκτυπο που έχει στη ζωή τους η πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, που βοηθάει τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν καλύτερα στον νέο και σημαντικότερο, ίσως, ρόλο της ζωής τους, αυτόν της γονεϊκότητας. Οι συμμετέχουσες μαμάδες, αλλά και οι σύντροφοί τους, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιστημονική πληροφόρηση για σημαντικά θέματα, επαγγελματική υποστήριξη και εμψύχωση, δημιουργώντας παράλληλα μια κοινότητα γονέων και ένα δίκτυο στο οποίο μπορούν να βασιστούν.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έχει ήδη υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 37 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι νέες μαμάδες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά θέματα που τις απασχολούν και να λάβουν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις. Επιπλέον, οι επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος πραγματοποίησαν κύκλους προετοιμασίας για εγκύους, τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης, με θεματικές γύρω από τον τοκετό, την πρώτη περίοδο με το μωρό, τον θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού κλπ.

Έμφαση δόθηκε και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των προσφύγων και των Ρομά, με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για τη γυναικεία υγεία σε έφηβα κορίτσια, τη γονεϊκότητα, το θηλασμό και την παιδική διατροφή, όπως επίσης και την υποστήριξη ανήλικων μητέρων. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις σε δύο Δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης με θέμα τη διαχείριση των συγκρούσεων που συμβαίνουν στο σχολικό περιβάλλον, 3 book clubs σε βιβλιοπωλεία της πόλης, καθώς και 5 instagram lives με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων που παρείχαν πολύτιμη ενημέρωση σε ακόμα περισσότερες μητέρες, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά μέχρι και το τέλος του 2024, αγκαλιάζοντας ακόμα περισσότερους ωφελούμενους, με τις δράσεις να εμπλουτίζονται και ακόμα περισσότερες συνεργασίες με φορείς, ειδικούς και επιστήμονες. Μέσα από τη σύμπραξή της με το SolidarityNow και την υποστήριξή της στο πρόγραμμα «ΜΑΜΑ», η Eurolife FFH ενδυναμώνει την κοινότητα των γονέων, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον προκειμένου να μεγαλώσουν υγιή και δυνατά παιδιά. Παράλληλα, αποδεικνύει ότι παραμένει έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών στην Ελλάδα, διευρύνοντας διαρκώς τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα