Η Novo Nordisk Hellas συνεχίζει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την Αιμορροφιλία

Διαβάζεται σε 2'
Η Novo Nordisk Hellas συνεχίζει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την Αιμορροφιλία
UNSPLASH

Η 17η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Novo Nordisk συνεχίζει να ενημερώνει και να προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει ασθενείς, φροντιστές αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν στη θετική αλλαγή της ζωής των ατόμων που πλήττονται από την αιμορροφιλία, μέσω του ευρύτερου προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Changing Haemophilia®».

Η Novo Nordisk  παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει διαρκώς τα άτομα με αιμορροφιλία και άλλες σπανιες αιμορραγικές διαταραχές να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν, και μαζί τους να διαμορφώνει το μέλλον και τις εξελίξεις των σπάνιων αιμορραγικών διαταραχών. 

Η εταιρεία εργάζεται διαρκώς προς την επίτευξη αυτού του στόχου μέσω της ενίσχυσης της κατανόησης της αιμορροφιλίας στην ευρύτερη κοινωνία, βελτιώνοντας την πρόσβαση στη διάγνωση, την περίθαλψη και τη θεραπεία.

Μέσα από το https://www.changinghaemophilia.com/, ασθενείς και φροντιστές μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν και θα κάνουν πιο λειτουργική την καθημερινότητά τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας, ο Γενικός Δευθυντής της Novo Nordisk Hellas, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ανέφερε: «Η Novo Nordisk Hellas θα παραμείνει αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια της θετικής αλλαγής στη ζωή των ατόμων με αιμορροφιλία καθώς είναι η σημαντικότερη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία». 

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, κ. Μαίρη Καραγεώργου, δήλωσε: «Η Novo Nordisk έχει δεσμευτεί και μέσω του ευρύτερου προγράμματος «Changing Haemophilia®» να βοηθήσει τα άτομα με αιμορροφιλία και άλλες σπάνιες αιμορραγικές διαταραχές να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν».

Η αιμορροφιλία είναι μια σπάνια διαταραχή της πήξης του αίματος. Εκτιμάται ότι το σύνολο των πασχόντων από κάποια αιμορραγική διαταραχή είναι 427.685 άτομα1 σε όλο τον κόσμο εκ των οποίων οι 251.1601 έχουν διαγνωσθεί με αιμορροφιλία Α ή Β. Ο μικρός αριθμός διαγνωσθέντων ατόμων με αιμορροφιλία σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένη ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις της. Η Novo Nordisk εργάζεται για ένα μέλλον στο οποίο διαγιγνώσκεται σε όλους η αιμορροφιλία και μπορούν να ζήσουν μια ζωή με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Η Novo Nordisk επενδύει και παρέχει υποστήριξη με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στη διεπιστημονική περίθαλψη για τα άτομα με αιμορροφιλία. Είναι η φιλοδοξία μας να αλλάξουμε την αιμορροφιλία και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα