Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Περαιτέρω ενίσχυση της Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαβάζεται σε 2'
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Περαιτέρω ενίσχυση της Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Υγείας, στοχεύει στην παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Από την ίδρυσή του και ενεργώντας με μακροπρόθεσμο στρατηγικό ορίζοντα, έχει αποδείξει πως αποδίδει τεράστια βαρύτητα στην εκπαίδευση και την έρευνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την εφαρμοσμένη ιατρική.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συνάψει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023 Μνημόνιο  Στρατηγικής Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, και είναι μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Οργανισμού, με δίκτυο 54 ιδρυμάτων, σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιουπόλεις σε 10 χώρες, στο οποίο σπουδάζουν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου που λειτουργεί παράρτημα Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Σε συνέχεια των θετικών εξελίξεων όσον αφορά στη δημιουργία του κατάλληλου νομικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, επιταχύνονται οι διαδικασίες και για την ενεργοποίηση του μεγαλύτερου πυλώνα της σύμπραξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που είναι η συνεργασία για  πιθανή ίδρυση Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα.  

Η ίδρυση Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα αποτελεί όραμα που είχε εξ αρχής ο Πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου, Δρ. Γ. Αποστολόπουλος, αντανακλώντας τόσο τις αξίες όσο και την αταλάντευτη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται στην αιχμή της επιστημονικής, τεχνολογικής κι ερευνητικής πρωτοπορίας, όντας πάντα «ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». 

Η στρατηγική αυτή συνεργασία έχει πολλούς πυλώνες, όπως η πρακτική εκπαίδευση  των φοιτητών της Ιατρικής στα υψηλής τεχνολογίας και στελεχωμένα με κορυφαίους επιστήμονες νοσοκομεία του Ομίλου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ομίλου Ιατρικού με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που αφορά στην πρακτική εκπαίδευση  των φοιτητών της Ιατρικής, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 ο Όμιλος υποδέχτηκε τη δεύτερη σειρά φοιτητών στην Ελλάδα, υπό τη συνοδεία της κοσμήτορος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Elizabeth Johnson. Κατά το εαρινό εξάμηνο θα ασκηθούν συνολικά (51) φοιτητές στα Νοσοκομεία του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή (60) κλινικών εκπαιδευτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα