Τιμητική διάκριση για τρεις γυναίκες ιατρούς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Διαβάζεται σε 3'
Τιμητική διάκριση για τρεις γυναίκες  ιατρούς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Από την επιτροπή γυναικών ιατρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Η επιτροπή γυναικών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προχώρησε στη βράβευση οκτώ γυναικών ιατρών για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στον τομέα της ιατρικής, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη. Η βράβευσή τους είναι μια αναγνώριση της αφοσίωσης και της αριστείας τους και οι ίδιες αποτελούν έμπνευση για όλες τις γυναίκες ιατρούς που ακολουθούν τα ίδια όνειρα και φιλοδοξίες. 

Από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών βραβεύτηκαν οι:  

Αθανασιάδου – Πιπεροπούλου Φανή, Ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής- Παιδιατρικής Αιματολογίας του ΑΠΘ, Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής & Επιστημονική Διευθύντρια Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.  Το βραβείο της  παρέλαβε από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Καρδίτσας κ. Αριστοτέλη (Τέλη) Σπάνια. 

Στην ευχαριστήρια ομιλία της η κα. Αθανασιάδου Πιπεροπούλου δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να με συμπεριλάβατε στις γυναίκες ιατρούς, που διακρίθηκαν κατά την πολύχρονη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος στη χώρα μας και την αλλοδαπή. Τιμή, γιατί θεωρώ ύψιστη την αναγνώριση από συναδέλφους που συνεκτιμούν εκτός από την επιστημονική επάρκεια και τη συμβολή της καθεμιάς μας, στη βελτίωση της εφαρμοσμένης ιατρικής στη χώρα μας αλλά και στην κοινωνική προσφορά και τη δράση». 

Γρέκα Αθηνά, Ειδική Παθολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Γιατροί του Κόσμου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

Κατά τη βράβευση της η κα. Γρέκα σημείωσε ότι: «Η σημερινή βράβευση η οποία έχει να κάνει με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, έχει εκτός από την προσωπική μου βράβευση και την παράλληλη βράβευση όλων των γυναικών της οργάνωσης των γιατρών του κόσμου που καθημερινά προσπαθούν, μοχθούν, αγωνίζονται και πετυχαίνουν το καλύτερο που μπορούν».

Κουτσούκου Αντωνία, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος, Σύμβουλος Διοίκησης, Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.  Το βραβείο παρέλαβε από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Μαρία Ευαγγέλου Αθανασίου. 

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου γι’ αυτή την πρωτοβουλία που πήρε, να συσταθεί και να επισημάνω πως έχει μια μεγάλη υποχρέωση: να δώσει στη γυναίκα τη θέση που της αξίζει, μια διαδικασία που απαιτεί παιδεία και η ιατρική κοινότητα που αναγνωρίζεται από υψηλή παιδεία έχει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό» ανέφερε κατά την παραλαβή του βραβείου η κα. Κουτσούκου.  

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας καθώς και διακεκριμένοι ιατροί και επιστήμονες.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως πρωτοπόρος, αναδεικνύει τις ικανότητες των εργαζομένων γυναικών του ανθρώπινου δυναμικού του και αναγνωρίζει τη συνεισφορά τους στην επιτυχία του. Η βράβευση τους αποτελεί μεγάλη τιμή, υπογραμμίζοντας  το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα