Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια στη Ρόδο

Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια στη Ρόδο

Με κυνηγετική καραμπίνα, στην οποία είχαν χρησιμοποιήσει σκάγια για αγριογούρουνα, σκότωσαν φώκια "Μονάχους Μονάχους". Πρόκειται για το 6ο περιστατικό θανάτωσης φώκιας από τις αρχές του χρόνου

Νεκρή από πυροβολισμό εντοπίστηκε στη βραχονησίδα Καράβολα κοντά στη Ρόδο μια αρσενική μεσογειακή φώκια, μήκους 2,5 μέτρων καιβάρους 300 κιλών.

Η φώκια είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα και είχε δεχθεί 2 εννιάβολες σφαίρες.

Αμέσως, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και το θέμα ερευνάται από το Λιμεναρχείο Ρόδου , δεδομένου ότι η θανάτωση ή ακόμα και η παρενόχληση του απειλούμενου θηλαστικού απαγορεύεται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.

"Πρόκειται για το έκτο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης φώκιας από τις αρχές του έτους", τονίζει η οργάνωση MOm που εξέτασε το άτυχο θηλαστικό, όταν ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο και τον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου Σαρίας.

Η MOm ενημερώθηκε την Τρίτη από το λιμεναρχείο και τον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου Σαρίας για την ύπαρξη μιας νεκρής φώκιας στη δυσπρόσιτη βραχονησίδα, όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Σημειώνεται, ότι η φώκια Monachus monachus, της οποίας ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει και αναπαράγεται στην Ελλάδα, ανήκει στα υπό εξαφάνιση θηλαστικά.

SHARE:

24Media Network