Σκότωσαν δημοσιογράφο

Σκότωσαν δημοσιογράφο
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Icon

Με δύο πιστόλια άγνωστοι σκότωσαν έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Τον ειδοποίησαν ότι του έκλεβαν το αυτοκίνητο και όταν βγήκε από το σπίτι τον γάζωσαν

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, πατέρα ενός παιδιού, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη. Οι δράστες τον ανάγκασαν να βγει από το σπίτι ειδοποιώντας ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο και τον γάζωσαν πιθανόν με αυτόματα.

Η δολοφονία έγινε λίγο πριν τις 5:30 τα ξημερώματα και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι δράστες ήταν τρεις, επέβαιναν σε Ι.Χ. και φορούσαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία στολές – πιθανόν εταιρίας σεκιούριτι.

Ένας από αυτούς χτύπησε το κουδούνι στο διαμέρισμα του δημοσιογράφου και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητό του μάρκας Smart το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά στην πολυκατοικία του.

Όταν εκείνος βγήκε στο δρόμο, τον γάζωσαν πιθανόν με δύο πιστόλια ή αυτόματα τύπου UZI. Η αστυνομία έχει εντοπίσει τουλάχιστον 20 κάλυκες των 9 χιλιοστών και ερευνάται τώρα, τι όπλα χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν ξανά στο Ι.Χ. και εξαφανίστηκαν. Περίπου μία ώρα αργότερα σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της δολοφονίας, στην λεωφόρο Ηλιουπόλεως βρέθηκε  καμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο ανήκει στους δράστες. Ειδικοί των εργαστηρίων της αστυνομίας το εξετάζουν για πιθανά ίχνη.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όπου βρέθηκε το Civic αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και κατόπιν μία έκρηξη, γεγονός που εκτιμάται ότι ήταν η πυροδότηση εμπρηστικού μηχανισμού που κατέστρεψε το αυτοκίνητο των δραστών.

Το αυτοκίνητο αυτό είχε κλαπεί από τον Άλιμο,το περασμένο Σάββατο 10 Ιουλίου και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι αρχές ασφαλείας, ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο προς το παρόν τις έρευνες διεξάγει το τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

O Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Θέμα 9.89” και πληροφορίες τον έφεραν να συμμετέχει στην ομάδα των ιδιοκτητών του blog “Troktiko”, το οποίο ωστόσο διαψεύδει τη συμμετοχή του 37χρονου δημοσιογράφου. Επίσης, υπήρξε για χρόνια στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, τον τελευταίο καιρό ο 37χρονος δημοσιογράφος είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του, με αφορμή δημοσιεύματα του blog και η αστυνομία τώρα ερευνά  μία προς μία υποθέσεις αποκαλύψεων, που μπορεί να σχετίζονται με τη δολοφονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα