Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο

Ο Μίμης Ανδρουλάκης στον News 24/7
Ο Μίμης Ανδρουλάκης στον News 24/7 NEWS 24/7 88,6 / WATKINSON

Ο συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης, φιλοξενείται στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή.

Στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή, μίλησε ο συγγραφέας και πολιτικός, Μίμης Ανδρουλάκης, με αφορμή το νέου του βιβλίου "Η Νύχτα Με Πέντε Φεγγάρια", που κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Για το βιβλίο που καλύπτει μέσα από τις ιστορίες πέντε γυναικών, μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα από την Τουρκία και την γενοκτονία των Ποντίων, το Μακεδονικό ζήτημα, στην Σοβιετική Ένωση και το "βρώμικο '89". "Δεν ξέρω γιατί έβαλα τον τίτλο. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι οι γυναίκες του βιβλίου είναι 5", αναφέρει ο συγγραφέας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ανδρουλάκης, έγραψε το βιβλίο τυφλός. "Έμεινα τυφλός επί 40 ημέρες όταν και έγραψα αυτό το βιβλίο. Ήταν ο μόνος τρόπος για να είμαι δημιουργικός".

"Σε αυτό το βιβλίο οι άνδρες απογοητεύουν, είναι σκιές. Οι γυναίκες είναι αυτές που δίνουν μία δύναμη ξεχωριστή μέσα στις μεγάλες κρίσεις της ιστορίας", αναφέρει ο συγγραφέας.

 

Για τον Χαρίλαο Φλωράκη

Κληθείς να σχολιάσει τον Χαρίλαο Φλωράκη, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Τον αισθάνομαι σαν τον παππού μου. Μία ρίζα.  Λέγανε ότι ο Μίμης είναι παιδί του Χαρίλαου. Ποτέ. Είχαμε ήδη περάσει δικτατορία, είχαμε διαμορφωθεί ως άνθρωποι. Ο Φλωράκης αντιπροσωπεύει το δέος απέναντι στην ιστορία. Ξέρεις πώς είναι να δίνεις την ζωή σου; Να περιμένεις εκτέλεση;", είπε, προσθέτοντας πως ο Φλωράκης τον διέγραψε από το ΚΚΕ 'με τον πιο άγριο τρόπο". 

"Παρά τις φοβερές διαφωνίες, τους καβγάδες και τον χωρισμό μας με τον Χαρίλαο Φλωράκη, όταν ήταν σε μεγάλη ηλικία τον έβλεπα κάθε Πέμπτη βράδυ".

Ο συγγραφέας μάλιστα περιέγραψε και ένα περιστατικό κατά το οποίο με τον ηγέτη του ΚΚΕ βρέθηκαν στα Σκόπια, όπου μόλις προσγειώθηκαν, πρώην εξόριστοι  του ΔΣΕ έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους της Αριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μία "αρρώστια" που, όπως είπε, υπάρχει στην Αριστερά. "Αυτό που λέω 'αριστερός φθόνος'. Αριστερή μνησικακία. Όπως υπάρχει και στον έρωτα ή την θρησκεία. Ένα ιδιαίτερο είδος 'συντροφικού μίσους'".

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Μίμης Ανδρουλάκης είπε ότι είναι νέος και θα κριθεί σε βάθος χρόνου, χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα "άνθρωπο με αρχηγικό ταλέντο" και τον παρομοίασε με ποδοσφαιριστή που κρατάει την μπάλα στα πόδια του και όταν κάνει ένα λάθος σπεύδει να το διορθώσει, άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθος τρόπο.  "Σύντομα θα τεθεί το θέμα, αν ο παίκτης που κρατάει την μπάλα βλέπει και δίχτυα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο", υπογράμμισε ο συγγραφέας και πρόσθεσε " ο Μητσοτάκης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Εμφανίζεται ως εγγύηση της επιχειρηματικότητας, όμως, από ό,τι καταλαβαίνω. οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι εντάξει με τον Τσίπρα". 

Αναφερόμενος στο άνοιγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην σοσιαλδημοκρατία από το συνέδριο του SPD, o Μίμης Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ανάγκη ανασύνθεση των πολιτικών πραγμάτων σε ένα νέο υποκείμενο, ανασύνθεση στην οποία, όπως υπογράμμισε, ο Τσίπρας είναι ο κύριος παίκτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Χαρίλαος, ο Κίτσος Τεγόπουλος, η... Βαρουφίτσα και το Μακεδονικό

SHARE: