Βίντεο-φωτογραφίες: Το σημείο απ’ όπου έπεσε στο κενό γιατρός στο Ελπίς

Βίντεο-φωτογραφίες: Το σημείο απ’ όπου έπεσε στο κενό γιατρός  στο Ελπίς

"Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό" αναφέρει ο ΙΣΑ που κάνει λόγο για περικοπές σε υπηρεσίες. Τι απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου Ελπίς για την κουπαστή της σκάλας (Pics+Vid)

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών παραμένει ειδικευόμενος γιατρός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου εργάζεται.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σπασμένη κουπαστή σκάλας στην οποία στηρίχθηκε ο ειδικευόμενος, και μετά από φερόμενη κατάρρευση της, εκείνος γλίστρησε στο κενό. Οι πληροφορίες για φθορά στην κουπαστή της σκάλας δόθηκαν αρχικά στη δημοσιότητα από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά με επίσημη ανακοίνωση της.

Παρόλα αυτά, πλέον ερευνώνται άλλα στοιχεία και παράγοντες που μπορεί να προκάλεσαν τον τραυματισμό, καθώς όπως φαίνεται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, δεν υπήρξε καμία φθορά στο κιγκλίδωμα της σκάλας που κατέβαινε ο ειδικευόμενος. 

Το NEWS 247 ήρθε σε επικοινωνία με ενδονοσοκομειακή πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Όπως μας αναφέρει ο εν λόγω άνθρωπος, ο ειδικευόμενος γιατρός κατά πάσα πιθανότητα έπεσε από τον πρώτο όροφο προς το υπόγειο, από ύψος περίπου 5-6 μέτρων. Καταθέτει πως δεν υπήρξε βλάβη στην κουπαστή της σκάλας, ενώ τη στιγμή του ατυχήματος, κανείς δεν ήταν μαζί του. “Έσπασε η κουπαστή στο σημείο της πτώσης του”, προσθέτει, πράγμα που καταγράφεται και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ακολουθούν και που μας απέστειλε ο ίδιος.

Τι λέει το νοσοκομείο

“Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου γιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές”, αναφέρει άλλωστε και η διοίκηση του Νοσοκομείου “Ελπίς” για τον τραυματισμό.

Σημειώνει ότι “θα διασφαλίσει την διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό”.

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Νοσοκομείου “Ελπίς” αναφέρει ακόμη ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία γιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το νοσοκομείο και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” σε σταθερή κατάσταση. “Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας είναι δίπλα στον ειδικευόμενο ιατρό. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ίδιο εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του”, καταλήγει η ανακοίνωση για τον 26χρονο που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ακόμη, ο πατέρας του νεαρού, μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, ανέφερε: “Τον γιο μου θέλω, το παιδί μου θέλω. Τα υπόλοιπα για μένα δεν είναι τίποτα. Ήθελα απλώς μια ενημέρωση πως τραυματίστηκε το παιδί μου. Λένε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία, πως γίνεται να μην υπάρχει μαρτυρία;”.

Βίντεο από το Νοσοκομείο Ελπίς:

Φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος:

Όπως μας ανέφερε ο άνθρωπος που μας έστειλε το υλικό μέσα από το Νοσοκομείο Ελπίς, ο ειδικευόμενος μάλλον γλίστρησε από τη δεύτερη στροφή της σκάλας που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ανάμεσα στους δύο ορόφους. Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει φθορά σε κανένα κάγκελο, παρόλα αυτά, όλα θα διερευνηθούν περαιτέρω και αναμένονται νέες επίσημες ανακοινώσεις.

 

 

 

 

Παρακάτω, το σημείο της πρόσκρουσης:

 

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

Την αγανάκτησή του για τον σοβαρό τραυματισμό εν ώρα υπηρεσίας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που υποστηρίζει ότι “το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό.

Είναι προφανές ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες με τους δραματικά μειωμένους προϋπολογισμούς, κάνουν επικίνδυνες περικοπές σε υπηρεσίες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η ανεπαρκής επισκευή και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, μηχανημάτων ασανσέρ κτλ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί επισφαλείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”, αναφέρει ο ΙΣΑ.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι “σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου, αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και ‘εξοικονομώντας’ αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα