Μπήκαμε στα γραφεία του Σώρρα μετά την καταδίκη του

Μπήκαμε στα γραφεία του Σώρρα μετά την καταδίκη του

Το NEWS247 επισκέφτηκε δύο γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου στην Πάτρα με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Αρτέμης Σώρρας. Για "στημένο" δικαστήριο και πολιτική δίωξη του ιδίου μιλούν οι υποστηρικτές του. Το κλίμα και όσα μας είπαν τα μέλη του κινήματος (Pics)

Μπορεί ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του να κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, που τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, ωστόσο, τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις λίγες ώρες μετά την απόφαση “βόμβα” παραμένουν κανονικά ανοιχτά και υπό λειτουργία, αναμένοντας τις όποιες εξελίξεις. Το NEWS247, επισκέφτηκε τα γραφεία του Αρτέμη Σώρρα, σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη και σας μεταφέρει το κλίμα.

“Πρόκειται για μια προσωπική δικαστική διαμάχη του Αρτέμη Σώρρα με τον κουμπάρο του και η απόφαση του δικαστηρίου καμία σχέση δεν έχει με την Ελλήνων Συνέλευσις” είναι η πρώτη απάντηση που λαμβάνουμε, για το τι πρόκειται να σημάνει η καταδικαστική απόφαση για το μέλλον της οργάνωσης, από την κα.Ελπινίκη που μας υποδέχεται στα σιδερόφρακτα (λόγω εμπρηστικών επιθέσεων του πρόσφατου παρελθόντος όπως μας είπαν) γραφεία της Καλλιθέας.

 

 

Εμείς σαν Ελλήνων Συνέλευσις είμαστε απόλυτα κατοχυρωμένοι νομικά

“Εμείς σαν Ελλήνων Συνέλευσις είμαστε απόλυτα κατοχυρωμένοι νομικά, και καμία απόφαση δικαστηρίου, δεν μπορεί να μας αγγίξει” μας ξεκαθαρίζει περνώντας μας στο εσωτερικό των γραφείων στο οποίο υπάρχει μαζεμένος αρκετός κόσμος. Όλοι είναι ήρεμοι, φιλικοί και χωρίς καμία ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον της Ελλήνων Συνέλευσις.

 

“Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τον αγώνα μας γιατί πιστεύουμε στις αρχές και τις αξίες μας. Κανείς δεν ήρθε εδώ με το ζόρι. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι απλά το μέσο για να επιτύχουμε το σκοπό μας, δηλαδή να ελευθερώσουμε την Ελλάδα από τους προδότες και δε θα κάνουμε πίσω” μας διαμηνύουν δείχνοντας μας τις επιγραφές που έχουν αναρτήσει στον τοίχο των γραφείων με τις αξίες της Οργάνωσης για τις οποίες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται όπως λένε.

 

Κάποιοι μάλιστα δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν την απόφαση του δικαστηρίου “στημένη” και να μιλήσουν για “πολιτική δίωξη” του Αρτέμη Σώρρα, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ενδεχόμενου χρηματισμού του μηνυτή, κατήγορου και κουμπάρου του Σώρρα, Φώτη Λεπίδα, τη στιγμή όμως που παραδέχονται πως δε γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε έχουν καμία ενημέρωση για όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην Πάτρα. “Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το δικαστήριο έγινε Παρασκευή” λένε με νόημα θέλοντας να στηρίξουν τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Βέβαια, κανείς δεν θέλησε να επεκταθεί στο αποτέλεσμα της δίκης και όλοι μας τόνιζαν όσα ο Αρτέμης Σώρρας έχει επανειλημμένα υποστηρίξει στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις. Δηλαδή, η συζήτηση πήγε στα δισεκατομμύρια της Τράπεζας της Ανατολής, τα οποία “η σημερινή πολιτική ηγεσία αν και τα έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2017, αρνείται να τα λάβει και να πληρώσει με αυτά το χρέος της χώρας μας” υποστηρίζουν κατεβάζοντας από ένα ράφι ένα τεράστιο ντοσιέ με “αποδεικτικά” των όσων λένε.

Αν κλείσουν μέσα το Σώρρα θα πάω και εγώ μαζί του

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Χαράλαμπος που με την κ.Αποστολία άνοιξαν το απόγευμα τα γραφεία της Νέας Σμύρνης. “Μια κοπέλα μου είπε νωρίτερα στο τηλέφωνο πως αν κλείσουν μέσα το Σώρρα θα πάω και εγώ μαζί του” λέει η κ.Αποστολία μεταφέροντας μας διάλογο με άλλον υποστηρικτή.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα