Ρέθυμνο: Φοβούνται ότι οι κροκόδειλοι είναι δυο

Ρέθυμνο: Φοβούνται ότι οι κροκόδειλοι είναι δυο

Το δίμετρο ερπετό πιθανότατα έχει και παρέα στο φράγμα των Ποταμών (Vid)

Το ενδεχόμενο να έχει και παρέα φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό για τον κροκόδειλο που εθεάθη και απαθανατίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις όχθες του φράγματος των Ποταμών !

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει μια εκδοχή που δίνει εξήγηση στο περίεργο θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή.

Βάση λοιπόν αυτής της εκδοχής το δίμετρο ερπετό δεν βρέθηκε εξ ουρανού στα νερά του φράγματος. Αντίθετα υπάρχει ενδεχόμενο να το εγκατέλειψε εκεί ο ιδιοκτήτης του και μάλιστα όχι μόνο του αλλά μαζί με το ζευγάρι του όταν ο ίδιος που τα είχε στην κατοχή του παράνομα δεν ήξερε τι να τα κάνει όταν άρχισαν να μεγαλώνουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Διεύθυνση  Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του ερπετού και σύντομα θα διαπιστωθεί αν όντως τα ερπετά είναι δυο!

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες και μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε συνετό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα